Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace vmware [vyřešeno]  (Přečteno 8279 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware [vyřešeno]
« kdy: 25 Ledna 2007, 09:31:18 »
Testuji si Ubuntu na virtualu VMworksation.Mám zatím obavu nainstalovat jej na pevný disk v počítači.Proto ten virtál.Bohužel jsem starší generace a angličtina mně nic neříká mám s instalací problém.Ubuntu se začínám teprve učit a jde to ztuha.Nemohu do vmware nainstalovat vmware tools.Dostanu se až do okamžiku kdy se mně objeví na ploše dvě ikony které se načetly z cd.A to vmware tools 5.5.3 rpm a tar.gz.A dál již nevím.Otevřel jsem si nápovědu ale je to v angličtině a tím končím.
Když dám apt-get install a název balíčku tak mně to hlásí nenalezenou cestu.Snažím se tam cestu vypsat,ale marně.Jestli máte návod jak dál budu velice rád.
Děkuji
vlasto
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:17:49 od Anna Taliánová »

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2007, 09:55:35 »
No kazdopadne pro vas pripad bude nutny tar.gz. Jen otazecka: Co myslite presne tema ikonama a kde se vam objevi? Na windows nebo ve virtualni masine? Ale obavam se, ze pokud neumite ani malicko anglicky a zacinate s Linuxem bude pro vas tato instalace trochu problemova. Na druhou stranu ale preci Ubuntu vam pobezi i bez vmware tools.
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:19:16 od Anna Taliánová »

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2007, 10:06:45 »
Objeví se to v na virtuálu ve spuštěném Ubuntu.Ubuntu běhá ale hrozně  mně unavuje ta myš.Neustále přepínat ctrl a alt a směrovat ji do virtuálu.
Děkuji

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2007, 10:30:30 »
Aha no tak da se to instalovat i graficky pisou v manualu ale uvadi tam zpusob jen .rpm balicku. Kazdopadne muzete seo instalaci pokusit. Otevrete si terminal (pokud nevite kde to najit tak muzete zkusit Alt+F2, zadat gnome-terminal a kliknout na spustit).
Nyni zkuste zadat prikaz
Kód: [Vybrat]
ls /media/cdromMeli by se vypsat nejake poloky (soubory na CD). Vychazim z ubuntu 6.06, ale predpokladam ze cdrom se bude pripojovat do stejne slozky. Kdyby se nic nevypsalo tak se ozvete. Jen jeden maly tip. Pouzivejte TAB pro doplnovani jmen adresaru a souboru. Napr. napisete cd /t a ted date TAB a doplni se samo /tmp. Pokud pri stisku TAB pocitac pipne nebo se nic nestane. Tak bud mate zacatek blbe a nic takoveho se doplnit neda nebo je tam vice souboru (adresaru) zacinajicich stejne. V tomto pripade zmackenete TAB po druhe. Pokud se vam ukaze seznam nejakych polozek, znamena to ze vam terminal ukazuje mozne varianty ktere muze doplnit (napr. zadejte cd /s a TAB jednou a pak jeste po druhe) nebo opet pipne (nebo se nic nestane zalezi jestli vam funguje to pipatko na PC) v tom pripade mate v dane ceste chybu a zadny takovy adresar nebo seoubor neexistuji.
Takze
cd /tmp
sudo tar xzf /media/cdrom/VMwareTools-5.0.0-.tar.gz
Kde zrejme oznacuji neco promenliveho v zavisloti na verzi Vmware.
cd vmware-tools-distrib
sudo ./vmware-install.pl
Nyni by se to melo ptat na nejake otazky. Muzete udajne klidne vsechny odentrovat. Po dokonceni potom zadejte prikaz
vmware-toolbox &Nyni by melo vse bezet. Pokud ne zkuste system restartovat a potom znovu spustit (v terminalu)
vmware-toolbox &Pokud pojede vse normalne muzete pristoupit k poslednimu kroku a tou je automaticke spusteni tohoto prikazu po startu (opet prace v terminalu).
gksu gedit /etc/rc.localOtevre se vam textovy editor s prislunym souborem rc.local a pred exit 0 co je na konci souboru napiste zmineny prikaz vmware-toolbox &. Takze ten konec souboru bude vypadat nejak takto (ty tecky znaci nejaky text, ktery uz v tom souboru byl)
........................

vmware-toolbox &
exit 0
No a to by melo byt vse. Vychazel jsem z navodu http://www.vmware.com/support/ws5/doc/ws_newguest_tools_linux.html#wp1118025. v pripade problemu zkuste napsat co vas trapi. Nelekejte se terminalu. 90% veci se da delat z grafickeho prostredi ale proste hosi z vmware nic grafickeho neudelali. Hodne stesti

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2007, 11:04:07 »
Ten první  příkaz v vterminálu je asi l ,já jsem tam dával 1 a nic to neukazovalo.Jinak to vypsalo ty dva balíčky které jsem již uvedl.
Dík

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #5 kdy: 25 Ledna 2007, 11:12:10 »
jj ten prikaz je s l ne 1. No pokud to vypsalo ty nejake balicky a jeden z nich ma podobne jmeno jako VMwareTools-5.x.x-.tar.gz tak hura na dalsi postup.

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #6 kdy: 25 Ledna 2007, 11:28:20 »
Na balíček tar to nereaguje jenom na rpm,je to dobře nebo blbě?
Dík
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:12:24 od Anna Taliánová »

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2007, 11:40:52 »
Nemůže to naji cd vmware -tools-distrib

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #8 kdy: 25 Ledna 2007, 11:44:01 »
vmware -tools-distrib mám na ploše.Jak zadat cestu na plochu?

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #9 kdy: 25 Ledna 2007, 11:53:54 »
Ještě jenou,tar gz jsem otevřel do Tempu.Dál to ale najit vmware-tools-distrib nejde.

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #10 kdy: 25 Ledna 2007, 11:58:00 »
Pred ty prikazy musite zadavat sudo abyste mel prava administratora. Popripade nez zacnete dalsi pokus zadejte sudo -s, potom vase heslo a zkuste to znovu. Takhle vy musite zadat prikaz cd /tmp. Potom jako dalsi prikaz tar xzf /media/cdrom/vmware...........tar.gz, ted to chvili zdanlive nebude nic delat. Az se znovu objevi vyzva k zadani prikazu melo by to byt rozbalene v /tmp. Az se tedy rozbali dejte ls /tmp a podivejte jestli je tam nejaka slozka s nazvem vmware_neco. je mozna ze ty nazvy se muzou malicko lisit, nevim jak moc novy je ten navod podle ktereho jsem jel. Pokud tam nejaka takova slozka bude tak se do prepnete prikazem cd /tmp/nazev_te_slozky. A v teto slozce spustte ./vmware_install.pl.
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:13:40 od Anna Taliánová »

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #11 kdy: 25 Ledna 2007, 19:17:23 »
Tak jsem se dopracoval až na konec ale hodilo mně to tuto hlášku:
Gedit:5189) Gnome UT-warning While connecting to session manager.Authetication Rejectec reason:None of the authentication protocols specified agre supported and host-based authentication failed.

Prosím co to znamená?
Děkuji
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:14:27 od Anna Taliánová »

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #12 kdy: 25 Ledna 2007, 19:55:33 »
No a samotny editor po chvilce nabehne? Me to totiz pise to same. Obcas ty programy vypisuji nejake prazvlastni veci. Pokud vam gedit nakonec nabehne a zaeditujete dany soubor tak se tim netrapte. Pokud vam nenabiha zkuste jiny editor.Docela privetivy je mcedit, ale musite mit nainstalovaneho Midnight Commandera.
sudo apt-get install mcPokud teda mate pristup k internetu z virtualni masiny. Pokud byste jej prece jen chtel zkusit tak otevrete dany soubor takto z terminalu:
sudo mcedit /etc/rc.localOvladani je shodne jako v normalnim editoru. Ulozite F2 a ukoncite F10. Ale mozna po stisku F10 se vam oznaci menu samotneho terminalu. V tom pripade kliknete manualne mysi na polozku Quit nebo možná ji budete mít lokalizovanou do češtiny.

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #13 kdy: 25 Ledna 2007, 20:11:37 »
Editor naběhne.
Ještě mně nejde do hlavy jedna věc.Řekl bych,že se zlepšil obraz,barvy,ale nejde mně ta myš.Pokud jedu třeba Win XP v VMware workstation tak nemusím přepínat ukazatel myši podle toho jestli je uvnitř nebo mimo virtuál.Nevíte jak to je?Jak poznám jestli je program nainstalovaný?
Děkuji za ochotu.
vlasto
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:15:11 od Anna Taliánová »

drat

• Aktivní člen
  • *
instalace vmware
« Odpověď #14 kdy: 25 Ledna 2007, 20:19:52 »
Aha no tak s tou mysi vam opravdu neporadim. Ja take vse prepinam Alt+Ctrl ven. Jak to poznat? No napriklad pres synaptic nekde v menu jej mate. Ten spustite a tam uz by to melo byt poznat. Ja jej nepouzivam. Jsem spise vice v konzoli ale myslim ze pro dnesek bylo te konzole dost :). No nezbyva mi nez rici: Neni zac a hodne stesti a vytrvalosti s Ubuntu.
P.S. pokud budete mit nejaky problem nejdrive zkuste prohledat forum, popripade wiki a pokud nic nenajdete zalozte nove tema.
« Poslední změna: 13 Října 2007, 16:16:25 od Anna Taliánová »

vlasto

• Stálý člen
  • **
instalace vmware
« Odpověď #15 kdy: 25 Ledna 2007, 22:00:13 »
Všechno již běhá.
Děkuji

prokoplukas

• Návštěvník
instalace vmware
« Odpověď #16 kdy: 12 Února 2007, 17:25:55 »
Mě se to podle tohoto návodu nainstalovat nepovedlo, ale zde je návod na instalaci vmware tools od prvního vložení CD s OS. Testoval jsem na Kubuntu 6.06 a funguje i ta myš. http://townx.org/blog/elliot/installing_dapper_as_a_guest_operating_system_on_vmware

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.