Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: výběr PC do 10 kKč [vyřešeno]  (Přečteno 1968 krát)

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
výběr PC do 10 kKč [vyřešeno]
« kdy: 28 Srpna 2012, 22:21:03 »
Ahoj, potřeboval bych pomoct s výběrem PC pro prarodiče. Měl by zvládnout flashové iVysílání ČT a HD videa (720p), nic náročnějšího ho nečeká. Nejspíš na něj nainstaluju Kubuntu nebo Linux Mint KDE, kvůli pětileté podpoře.

Vybral jsem dva modely (bez MS Windows) s inteláckou integrovanou grafikou, abych měl jistotu, že nebude problém s ovladačema.
  • Lenovo ThinkCentre Edge 71z (je na seznamu certifikovaných desktopů od Ubuntu)
  • Lenovo IdeaCentre H430
Jejich srovnání na CZC.cz.

Překvapilo mě, že jsem na internetu (tady, abclinuxu.cz, czc.cz, heureka.cz, ...) nenašel žádné zkušenosti uživatelů (jedna recenze na lenovoblog.cz), koupil si to vůbec někdo?  :)

Zajímalo by mě, co si o tomhle výběru myslíte. Díky.
« Poslední změna: 25 Září 2012, 18:01:16 od pan Filuta »

Rover623

Re:výběr PC do 10 kKč
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2012, 23:12:22 »
Že Lenovo jsou pěkný.... Měl jsem od nich pár desktopů pod rukama a nekoupil bych si to ani náhodou. Nějakej mizernej eurocase, kterej vypadá jak z papíru by se dal ještě přežít, ale nacpat do toho 280W zdroj od eurocasu (největší šmejdy co jsou) to je fakt masakr. Ten zdroj je i v takovém kvelpu téměř permanentně přetěžován, takže za 2 roky dáš sbohem zdroji a v horším případě i desce.

Raději si to postav sám, pokud to neumíš klidně ti to poskládám a nainstaluju systém a garantuji ti, že to bude levnější. Nebo si na CZC vyber komponenty a nech si to za 200,- složit od nich.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2012, 20:55:42 »
Rovere, díky za názor.

Nebo si na CZC vyber komponenty a nech si to za 200,- složit od nich.
Dobrý nápad... a když si tři dny počkám, mělo by to být dokonce zdarma.

Komponenty budou následující, jen SSD nahradím pevným diskem. Je to sestava navržená tady; myslím, že autor si s výběrem opravdu vyhrál.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2012, 10:21:23 »
Sestava je to pěkná, ale 2 věci bych vynechal. Prvně mi přijde na jednojádrový procesor naprosto zbytečné kupovat jiný chladič, když ten dodávaný zvládne ten procesor uchladit naprosto v pohodě. U starých AMD byly chladiče jiných výrobců obvykle zdrojem přehřívání. Takže neoriginál chladič bych tam cpal až v případě, že by ten boxovaný opravdu nestačil.

Za další, díky výrokům Gigabyte na adresu Linuxu a celkové zmetkovosti jejich desek (nechápu čím jsou u nás tak populární, když je to vše víceméně odpad, asi je to způsobeno jejich nízkou cenou) bych si rozhodně nebral desku od nich.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Září 2012, 18:00:50 »
Kdyby to někoho zajímalo - tohle je výsledná sestava.
(Sestavení PC stojí na alfacomp.cz 890 Kč, ty samé komponenty mají na czc.cz za 5 957 Kč + montáž zdarma.)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:výběr PC do 10 kKč [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 25 Září 2012, 18:12:22 »
Jen bych dal 4GB RAM.... Prostě tak do budoucna. To se neztratí nikdy.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
Re:výběr PC do 10 kKč [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 25 Září 2012, 18:31:12 »
Dobrá připomínka, za ty dvě stovky to stojí. :) Objednávku jsem upravil.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.