Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvukovka SB Live 1024  (Přečteno 1744 krát)

Jirka RCK

• Návštěvník
Zvukovka SB Live 1024
« kdy: 30 Srpna 2012, 11:43:20 »
Zdravím,
v šuplíkových zásobách jsem našel tuhle zvukovku ( http://www.svethardware.cz/art_doc-F948B9AE66BE9CD0C12567EE003015C1.html ). Má docela fajn zvuk, ale při nastavení jezdců v alsamixeru na 100% zkresluje a pokud se do toho použije ještě její hw ekvalizér, je to úplná tragédie. Pokud se stáhne hlasitost PCM, je vše v pořádku, ale to se mi zase moc nelíbí kvůli rozlišení DACu. Rád bych se zeptal někoho, kdo tuto zvukovku také pod nějakou linuxovou distribucí provozuje, jak je s ní spokojený a jaké nastavení se mu osvědčilo pro nejlepší zvuk :-)  A obecně bych rád slyšel váš názor, jestli má používání téhle zvukovky vůbec smysl, nebo mi dnešní integrované čipy odvedou lepší práci :-)

beer

• Host
Re:Zvukovka SB Live 1024
« Odpověď #1 kdy: 30 Srpna 2012, 11:55:54 »
Co se týká zvukovky, nevím. Nicméně Ubuntu používá pulseaudio, alsamixer bych asi odinstaloval na nastavoval přes pulseaudio, můžeš tam vybrat, jestli bude signál se předzesilovat a pod.

Osobně se domnívám, že takováto historická zvuková karta byla daleko překonána integrovanými kartami. Jen u některých integrovaných karet bude zvuk mírně zkreslený elektromagnetickým rušením z ostatních součástek. Já mám integrovanou zvukovou kartu a jsem s ní spokojen.

Větší vliv na kvalitu zvuku mají reproduktory a způsob jejich připojení - jestli jsou připojeny analogově, nebo digitálně. Pokud ti na 100 % ruší, tak to stáhni. Jesltiže používáš nějaký DAC - to znamená jestli chápu správně, převod do analogu, tak tímto převodem zvuk degraduješ a rozdíl mezi integrovanou a samostatnou zvukovkou je více méně irelevantní.

Nevýhodou samostatné karty je to, že má daleko vyšší spotřebu, než integrovaná a že zabírá místo, tím i zhoršuje chlazení.
« Poslední změna: 30 Srpna 2012, 12:00:22 od beer »

Jirka RCK

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Srpna 2012, 12:03:15 »
Převodníkem jsem myslel ten ve zvukovce, receiver mám k PC připojený analogově.

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2012, 12:07:39 »
Převodníkem jsem myslel ten ve zvukovce, receiver mám k PC připojený analogově.

Tak samozřejmě i převod z digitálu do analogu i v samostatné kartě degraduje zvuk.

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 30 Srpna 2012, 12:09:03 »
Mám zvukovou kartu za poměrně velké peníze MAYA II, tehdy stála skoro 20 tisíc. Docela mě překvapilo, že integrovaný čip na desce za tisícovku (čipset nVidia 630) má dnes stejný nebo dokonce lepší zvuk než tahle karta

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Srpna 2012, 12:17:32 »
Mám zvukovou kartu za poměrně velké peníze MAYA II, tehdy stála skoro 20 tisíc. Docela mě překvapilo, že integrovaný čip na desce za tisícovku (čipset nVidia 630) má dnes stejný nebo dokonce lepší zvuk než tahle karta

Technika jde hodně dopředu. Stejně to směřuje někam k SoC... Při výrobě s přesnosti v desítkách nanometrů mohou být samozřejmě komponenty udělané kvalitněji a výrobci tam mají možnost lépe schovat nějaké to kurvítko.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2012, 12:17:42 »
Záleží co máš za integrovanou, ale v dnešní době mi tu leží ladem taky stejná karta a používám integrovanou. Zvukově tam zas takový rozdíl není pro mě, plus integrovaná má menší spotřebu, nezabírá místo, líp funguje pod Linuxem atd.

Pokud chceš něco lepšího, vysyp prasátko a pořiď něco do PCI-E stíněného nebo externí.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.