Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde wifi ani dratove pripojeni  (Přečteno 1770 krát)

amarok13

• Návštěvník
nejde wifi ani dratove pripojeni
« kdy: 04 Září 2012, 19:20:44 »
Dobry den!
provedla jsem cistou instalaci ubuntu 12.04 LTS z CD. ale nemohu se pripojit k internetu ani pres wifi, ani pres drat. na disku mam jeste windows7, kde vse funguje. v ubuntu se standardne na horni liste se objevi ikonka wifi pripojeni, najde i dostupne bezdratove site, kdyz dam pripojit pozada o heslo a napise "connection established" a tvari se, ze se notebook pripojil ale nic:(. nefunguje mozilla, ani ping :(. dalsi problem je, ze ifconfig (nebo ip -a), jak kdo chce;), nevidi eth0 - pouze wlan0 a lo, takze ani nenajde a tim nenabidne dratove pripojeni. ve vypisu lspci ale ethernet mam (AR8161 Gigabit Ethernet).

snazila jsem se prichazet fora, ale bohuzel jsem nic uzitecneho nenasla.

moc dekuji za radu

Šuohob

• Závislák
Re:nejde wifi ani dratove pripojeni
« Odpověď #1 kdy: 04 Září 2012, 20:02:42 »
ve win7 pripojeni pres ethernet funguje?
vypise eth0 prikaz
Kód: [Vybrat]
ifconfig -a? (pro prosazovace ip z hlavy fakt nevim alternativu v ip)
zkousela jsi pingnout napriklad na 8.8.8.8?
funguje traceroute 8.8.8.8?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

amarok13

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Září 2012, 20:24:43 »
jj, ve win vse funguje - wifi i drat.
ifconfig -a eth0 nenajde (jen wlan0 a lo).
traceroute 8.8.8.8 nejde, protoze neni naistalovan, ale jelikoz mi nefunguje na notasu net, tak jej doinstalovat nemuzu:(
ping 8.8.8.8 mi vypise:

PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2012, 21:38:31 »
zapomel jsem dodat, ze ping se spusti, kdyz jsi pripojena pres wifi. to jsi predpokladam udelala.
zkus se pripadne pripojit k nejake nezabezpecene wifi, o ktere mas jistotu ze pripojeni + prenos dat funguje.
Po te, co to napise connection established, je videt ve vypisu prikazu ifconfig ci ip a, ze jsi dostala ip adresu?

k tomu ethernetu zkus trochu pogooglit, vic ti poradit nemohu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2012, 21:44:35 »
Driver na sieťovku ešte nie je v jadre ( je to čerstvá novinka ), ale par príkazov a sieť je funkčná. Vidím , že s príkazmi nemáš problém, tak to bude pre Teba malina. Viacej tu. Wifi neviem akú máš, tak neporadím, ibaže by si sem poslala tie vypisy (lspci -nnk a pod. ...)

amarok13

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2012, 11:23:15 »
diky za rady. drat jsem nakonec rozhodila. drivery na ethernet kartu totiz nebyly soucasti standartni instalace a ani nejsou zatim jako balicek, protoze se jedna o "novinku" (jde o kartu Atheros) - notebook je totiz mesic stary, takze jsem z netu stahla zazipovane soubory a pres terminal nainstalovala - take chvilku trvalo, nez jsem odpovidajici soubory nasla;). u wifi je zrejme problem s dhcp. jelikoz na wifi v praci se notebook v poho pripojil, takze to musim jeste dohledat, ale to snad uz pujde;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.