Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení výchozího prohlížeče (Linux Mint) [vyřešeno]  (Přečteno 2777 krát)

mafka

• Návštěvník
Zdravím,
vyměnil jsem Ubuntu za Linux Mint (verze 13 Maya, prostředí MATE 1.2.0) a mám pár problémů se kterými jsem se rozhodl obrátit na Vás, pokud by někdo byl ochotný pomoct a věděl, protože problémy jsou spíše obecnějšího rázu.

1) Největší problém je v nastavení výchozí browseru, který jsem určil operu viz
Kód: [Vybrat]
update-alternatives --config x-www-browser

Existují 3 možnosti pro alternativu x-www-browser (poskytující /usr/bin/x-www-browser).

Výběr      Cesta                      Priorita   Stav
------------------------------------------------------------
  0            /usr/bin/opera              200       automatický režim
  1            /usr/bin/chromium-browser   40        ruční režim
  2            /usr/bin/firefox            40        ruční režim
* 3            /usr/bin/opera              200       ruční režim

avšak odkazy z jiných aplikací (například komunikátorů) jsou otvírány ve firefoxu. Problém se týká tohoto
http://unix.stackexchange.com/questions/36999/my-default-browser-is-set-to-firefox-but-links-open-with-chromium
avšak na řešení nestačím, abych jej aplikoval na operu :(

2) Druhý problém mám s nastavením průhlednosti okna terminálu (jak mate-terminal tak guake-terminal), kdy je nastavena průhlednost ale v pozadí vidím plochu, nikoli okna, která jsou právě pod tímto oknem terminálu (jako by tam vůbec žádné jiné aktivní okno nebylo)

to je zatím vše, uvítám opravdu veškeré rady protože s těmito problém jsem si sám poradit nedokázal :-\
Předem všem děkuju za pomoc.
« Poslední změna: 08 Září 2012, 22:55:13 od mafka »

pacholik

• Závislák
Re:Nastavení výchozího prohlížeče (Linux Mint)
« Odpověď #1 kdy: 07 Září 2012, 15:36:03 »
1) nastav ještě gnome-www-browser

2) na skutečnou průhlednost je potřeba kompozitor (třeba Compiz Fusion)

mafka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2012, 19:44:17 »
1) nastav ještě gnome-www-browser
obávám se že tohle sám nesložím, ono MATE asi nebude mít gnome-www-browser a nemám se čeho chytnout

jediná páka co sem k tomu našel byla tu
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=87625
ale odkaz s řešením je již nefunkční :(

2) tady na to mrknu to sem netušil, ono MATE  nemá záložku "efekty" v nastavení vzhledu jako je to u gnome a čili každé efekty (lupa, expo) se musejí řešit přes compiz, které se mně zatím taky nepodařilo nijak poladit ale to se zeptám konkrétněji až po prostudování pokud na to sám nepříjdu :)

díky moc za rady, pokud se povede vyřešit ten první problém ještě budu opravdu hodně štastné  :)

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 07 Září 2012, 19:58:35 »
Nastavení systému-Výchozí aplikace-Nastav Operu

MATE nemá compozitor ani možnost jak ho začlenit (není to GNOME). Zkusil jsem mu natvrdo strčit compozitor, ale prostředí ho jednoduše ignoruje, postup z Xfce, kdy se výchozí compozitor prostě zamění za Compiz, také nefunguje.

mafka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2012, 20:41:56 »
Nastavení systému-Výchozí aplikace-Nastav Operu

tohle je právě to co nefunguje a je nutno to konfigurovat jinde (jednoduše opera je nastavena takto na výchozí browser - viz i podle x-www-browser, ale odkazy z externích app (komunikátory např) se otevírají v mozille)... proto jak byla rada výše, konfigurovat (gnome)-www-browser ale nevím jak

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 07 Září 2012, 22:19:34 »
Býval na to soubor v /etc, ale nemůžu si vzpomenout na to jaký, bylo to gnome-defaults nebo tak něco. Co na to použít Ubuntu-Tweak, ten starší pro U10.04, to by mohlo jít

mafka

• Návštěvník
Re:Nastavení výchozího prohlížeče (Linux Mint) [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 08 Září 2012, 20:27:49 »
Tak nedaří se mi rozjet starší ubuntu-tweak, zdrojové kody z ofiko stránek jsou neúplné
Citace
sudo python setup.py install
Traceback (most recent call last):
  File "setup.py", line 2, in <module>
    from setuptools import setup, find_packages
ImportError: No module named setuptools
- složka setuptools se ve složce zdrojáku nenachází

Nicméně jsem zjistil velice zajímavou věc kterou se stydím přiznat ale bohužel, chyba byla úplně někde jinde a je vyřešená.... odkazy ze skypu se otvírali v opeře, tak sem zkontroloval nastavení pidgina a můžete hádat co tam bylo nastavené pro otvírání odkazů... hanba :-[

děkuju tedy všem za rady a nápomoc při řešení vážím si toho, u té dvojky teda ještě pohledám a pořeším časem, primární problém vyřešen :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.