Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalacia Ubuntu 12-04 - Operating system not found [vyřešeno]  (Přečteno 1491 krát)

J4kub.SK

• Návštěvník
Dobry den,
neviem sa pohnut dalej, instaloval som na prazdny disk.

Stiahol som Ubuntu 12.04, pomocou UNetbootin som spravil bootovatelny USB kluc, instalacia prebehla uplne v poriadku ( ziaden error ani nic podobne ), po nainstalovani som bol vyzvany na restart systemu.

Po restaretovani systemu mi notebook vypisal hlasku Operating system not found, pri opetovnej instalacii z USB kluca, vidim naistalovany system.

System dokazem nabootovat jedine s CD alebo DVD s windows XP/7, pri bootovani z cd-mechaniky windows vypise hlasku, ze stlacte klavesu pre bootovanie z CD, nestlacim nic a zacne sa nacitavat system.

Skusal som Ubuntu 12.04 LTS 64bit, 32bit, Ubuntu 12.10 beta, Kubuntu 12.04, Linux Mint = rovnaky problem.
Debian netinst sa naistaloval a nemal ziaden problem s grub2 a bezal ( neistaloval som ja, ale kamarat )

Vie mi niekto pomoct, neviem sa dalej pohnut a nechapem, kde by mohla byt chyba.

Jedna sa o notebook FujitsuSiemens Amilo Si 3655.

Za kazdu odpoved Vam budem velmi vdacny.
« Poslední změna: 10 Září 2012, 07:50:34 od Martin Kiklhorn »

J4kub.SK

• Návštěvník
Re:Instalacia Ubuntu 12-04 - Operating system not found
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2012, 22:21:15 »
tak nakoniec sa mi podarilo vyriesit s tym, ze nemam vobec rozdelen disky ako som chcel, ale ide to, zrejme skusenejsi by to spravil tak aby to slo aj s rozdelenym diskom

postupoval som podla tohto linku http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=9635712#post9635712

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.