Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Padání systému a problém s dodatečnýma ovladačema  (Přečteno 1316 krát)

Kooty

• Návštěvník
Padání systému a problém s dodatečnýma ovladačema
« kdy: 10 Září 2012, 10:54:16 »
Zdravím, mám nainstalovaný ubuntu 12.4 na noťasu HP Compaq 615 a okamžitě po instalaci mi systém začal zamrzat při jakémkoli spuštění videa na internetu nebo filmu v PC (při fullscreenu nejdou videa plynule). Je to bez jakékoli hlášky, najednou se sekne a objeví se jen fialová obrazovka. Zkoušel jsem přes dodatečné ovladače nainstalovat aktualizovanou verzi ke grafice, ale při instalaci vyskočí hláška: Omlouváme se, instalace tohoto ovladače selhala. Chcete-li zjistit podrobnosti, podívejte se prosím do souboru protokolu: /var/log/jockey.log
Přikládám výpis z protokolu:
2012-09-10 10:37:23,932 DEBUG: updating <jockey.detection.LocalKernelModulesDriverDB instance at 0x10dc200>
2012-09-10 10:37:30,540 DEBUG: reading modalias file /lib/modules/3.2.0-30-generic/modules.alias
2012-09-10 10:37:30,715 DEBUG: reading modalias file /usr/share/jockey/modaliases/b43
2012-09-10 10:37:30,725 DEBUG: reading modalias file /usr/share/jockey/modaliases/disable-upstream-nvidia
2012-09-10 10:37:30,818 DEBUG: loading custom handler /usr/share/jockey/handlers/cdv.py
2012-09-10 10:37:30,884 WARNING: modinfo for module cedarview_gfx failed: ERROR: modinfo: could not find module cedarview_gfx

Stejnou hlášku mi to háže i při instalaci ovladače k WiFi.
« Poslední změna: 10 Září 2012, 10:57:11 od Kooty »

beer

• Host
Re:Padání systému a problém s dodatečnýma ovladačema
« Odpověď #1 kdy: 10 Září 2012, 11:02:53 »
Zkus aktualizovat systém
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo äpt-get upgrade

Možná pomůže jiná verze kernelu.

janek-m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Září 2012, 11:08:23 »
Alebo aj inštalácia iného ovládača, ktorý systém ponúka, nie ten "aktualizovaný po vydaní". Mne sa tento ovládač nikdy nepodarilo nainštalovať a hádzalo mi presne tú istú hlášku "Omlouváme se, instalace tohoto ovladače selhala. Chcete-li zjistit podrobnosti, podívejte se prosím do souboru protokolu: /var/log/jockey.log"

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 10 Září 2012, 11:18:37 »
Alebo aj inštalácia iného ovládača, ktorý systém ponúka, nie ten "aktualizovaný po vydaní". Mne sa tento ovládač nikdy nepodarilo nainštalovať a hádzalo mi presne tú istú hlášku "Omlouváme se, instalace tohoto ovladače selhala. Chcete-li zjistit podrobnosti, podívejte se prosím do souboru protokolu: /var/log/jockey.log"

Protože původní ovladače se musí nejdříve odinstalovat, pak si najet do recovery a tam nainstalovat ovladače nové -> vše se to děje přes terminál, čili ti co netuší, která bije, tak ať se do toho radši nepouští...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 10 Září 2012, 12:02:52 »
Problém je, že to co je v Dodatečných ovladačích označeno jako "aktualizace po vydání" není obvykle kompletní ovladač, ale jen aktualizace. Normálně to dělám tak, že nainstaluji potřebný ovladač, restartuji a po restartu povolím to co je označeno jako "aktualizace po vydání"

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Září 2012, 12:12:20 »
Citace
Protože původní ovladače se musí nejdříve odinstalovat, pak si najet do recovery a tam nainstalovat ovladače nové -> vše se to děje přes terminál, čili ti co netuší, která bije, tak ať se do toho radši nepouští...

Tu sme sa asi trochu nepochopili, chcel som povedať, že systém po inštalácii ponúkne na inštaláciu dodatočné ovládače. Mne na kartu ATI Radeon ponúkol dva a jeden z nich bol popísaný ako "aktualizácie po vydaní" a ešte taký istý bez tohto popisu (ATI/AMD - neslobodný FGLRX) a ten sa nainštaluje bez problémov a aj systém funguje tak ako má :)

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 10 Září 2012, 14:48:28 »
Ano, nejdřív povolíš ten co je označen jako "Doporučeno", po restartu povolíš tem co je označen jako "Aktualizace po vydání"

Kooty

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Září 2012, 20:59:15 »
Samozřejmě, systém jsem aktualizoval a ovladače co byli označené jako doporučené tak jsem nainstaloval, ale jakmile po restartu jsem zkusil nainstalovat aktualizovanou verzi tak se mi odoznačí ta původní verze, jako by nebyla vůbec nainstalovaná. Zkoušel jsem i manuálně to nainstalovat ale nenašel jsem na stránkách výrobce tu verzi grafiky, přitom na verzi ubuntu co jsem měl před tím mi to šlapalo bez problému. Zkoušel jsem instalovat jak 32bit verzi tak i 64bit a beze změny. Při nejhorším se vrátím ke starší verzi ubuntu.....

Pro Tadeáš Pařík: pokud mi popíšeš jak na to s patřičnejma příkazama v terminálu tak to zkusím......nic už ztratit nemužu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.