Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GSCAN2PDF a SCANGEARMP (ovladač pro CANON PIXMA MP282)  (Přečteno 5975 krát)

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
GSCAN2PDF a SCANGEARMP (ovladač pro CANON PIXMA MP282)
« kdy: 10 Září 2012, 16:24:58 »
Zdravím,
ze stránek Canonu jsem si stahl a nainstaloval ovladače. Pak jsem si našel repo: http://ppa.launchpad.net/michael-gruz/canon-trunk/ubuntu. Všechno jede ok, i skenování, ale to je přes příkaz SCANGEARMP. Vzhledem k tomu že potřebuji převádět dokumenty do PDF, chtěl jsem používat gsan2pdf, ale ten mi nenajde skener. Bohužel ho nemám ani v seznamu hardwaru, aby jsem to mohl spustit v příkazovém řádku: gscan2pdf --device (device). Nevíte někdo jak to rozchodit tak, aby když spustím gscan2pdf, aby to našlo skener, která najde jen scangearmp? Diky moc, opravdu moc za radu. Skenuji štosy dokumentu do jednoho pdf souboru a s tím scangearmp je to na infakrkt. Jedna stránka sken, uložit , otevřít soubor pdf, import, pak uložit a tak pořád dokola. Už mi z toho hrabe.

beer

• Host
Re:GSCAN2PDF a SCANGEARMP (ovladač pro CANON PIXMA MP282)
« Odpověď #1 kdy: 10 Září 2012, 16:34:47 »
Udělej si skript, který scany převede v terminálu (convert v balíčku imagemagick).  Je to snadné.

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Září 2012, 16:54:21 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install imagemagick
vytvořit soubor scan.sh

obsah souboru:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
convert *.jpg soubor.pdf
exit 0

Soubor označit jako spustitelný, pak kliknutím je možno převést soubory jpg na pdf, nebo je možné v souboru třeba nahradit jpg za jiný formát, nevím, do čeho skenuješ..., nebo můžeš spustit převod v terminálu příkazem ./scan.sh, případně soubor nemusíš vůbec vytvářet, jen spustíš convert *.jpg soubor.pdf
« Poslední změna: 10 Září 2012, 16:56:46 od beer »

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2012, 08:12:56 »
No jo, to mi převede obrázek na pdf, ale já to potřebuji jinak. Aby Gscanpdf pracoval s scangearmp. Do jednoho souboru musím naskenovat třeba 20 stránek a ten pak uložit.

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Října 2012, 10:09:00 »
To ti ten skript samozřejmě udělá. Pokud budeš mít 20 obrázků, tak ti je převede do jednoho pdf.
Nerozumím, co je na tom jinak. Je to nejjednodušší řešení. Jinak třeba Jednoduché skenování také umí naskenovat dokument a uložit ho do pdf. Nevidím konkrétní důvod pro výhradní používání aplikace gscan2pdf.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2012, 12:07:44 »
Když nenajde gscan2pdf skener, nenajde ho ani Jednoduché skenování atd.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2012, 12:27:27 »
To nemusí být 100% jisté. Nicméně scenovat do obrázků jde přes SCANGEARMP, tak není problém přes convert obrázky spojit do jednoho pdf. Samozřejmě musí být pojménovány podle abecedy či čísly, aby se v dokumentu nebyly na přeskáčku.

Jinak já mám klasický skener canon lide 25 a skener mi funguje bez problémů a instalace nějakých ovladačů či jiných aplikací, právě přes to jednoduché skenování.
« Poslední změna: 03 Října 2012, 12:29:42 od beer »

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Října 2012, 13:07:01 »
To nemusí být 100% jisté.

100% jisté není nic, ;)  ale já mám připojeny 2-3 skenery stále a vždy se mi buď najde, nebo nenajde, ale ve všech programech stejně.

Teď mám problém, jak nastavit v Jednoduchém skenování jiný defaultní skener, než ten, který je první podle abecedy.

:-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 03 Října 2012, 15:56:20 »
S tím neporadím, mám jen jeden. Možná by stačilo ten druhý odpojit :).

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Října 2012, 16:12:54 »
S tím neporadím, mám jen jeden. Možná by stačilo ten druhý odpojit :).

Jo to funguje :-)

KarelJ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 07 Října 2012, 12:24:08 »
Já už nevím, jak to vysvětlit. Prostě dělat a ukládat zvlášť každou oskenovanou stránku, když jich mám třeba 30, pak to převádět scriptem. To je doblba. Jak psáno, scangearmp nenajde žádný program. Gscan2pdf je na to prostě nejlepší, nastavíš si vstup i výstup, pak jen skenuješ jednu stránku za druhou a pak uložíš. jednoduché, časově nenáročné.. Já blbec si měl prostě koupit asi  jinou tiskárnu. Ale třeba to někdo vymyslí. :-)

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 07 Října 2012, 16:22:52 »
Já blbec si měl prostě koupit asi  jinou tiskárnu.
Tak to rozhodně. Multifunkci bych nechtěl ani zadarmo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.