Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox v Ubuntu se chová jinak než ten ve Windows 7  (Přečteno 2872 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Firefox v Ubuntu se chová jinak než ten ve Windows 7
« kdy: 14 Září 2012, 08:03:25 »
Dobrý den, mám na svém počítači Windows 7 a Ubuntu 11.04. Poslední dobou sice pracuji hlavně na Windows 7, ale občas zapnu Ubuntu a něco v něm udělám. Co mně ale teď štve, že při používání Firefoxu, který má profil vytvořený tak, aby jak ve Windows 7, tak i v Ubuntu 11.04, byly záložky stejné, teď náhle začnu psát adresu nebo nějaké klíčové slovo a zatímco ve Windows 7 se tento problém neobjevil, tak v Ubuntu 11.04 ano: související nebo respektive podobné stránky jsou najednou vypsány šedivým písmem. Podobně je problém ve Firefoxu i při zadávání přihlašovacího jména, kdy samozřejmě vím, jaké mám uživatelské jméno, ale našeptávač mi třeba vybírá jinou variantu. Ostatní varianty jsou sice v roletce, ale jsou šedivé, takže komfort na používání nic moc. Kde je problém? Co mám nastavit, aby to zase bylo tak, že našeptávač bude mít černé písmo a ne šedivé? Díky moc.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:Firefox v Ubuntu se chová jinak než ten ve Windows 7
« Odpověď #1 kdy: 14 Září 2012, 09:24:33 »
Vůbec nevím, ale Ubuntu 11.04 bude mít ještě starou verzi FF a W7 určitě po aktualozacích nejnovější. Viděl bych problém ve sdíleném profilu pro obě verze FF.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2012, 10:08:32 »
Aktualizuj na 12.04, smaž konfiguraci firefoxu z domovské složky a stáhni si následně při synchronizaci poslední data ze svého firerfoxu ve windows.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2012, 10:10:37 »
Něco určitě vyřešíš novějším Firefoxem. Faktem zůstává, že i poslední verze 15.0.1 se chová v našeptávání třeba stránek při sdílenem profilu podivně.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #4 kdy: 14 Září 2012, 19:46:28 »
Vůbec nevím, ale Ubuntu 11.04 bude mít ještě starou verzi FF a W7 určitě po aktualozacích nejnovější. Viděl bych problém ve sdíleném profilu pro obě verze FF.
Kontroloval jsem si to, v Ubuntu i ve W7 mám stejné verze FF.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Září 2012, 14:39:42 »
U mě je to tak, že uživatelské adresáře pro firefox a thunderbird si kopíruju mezi win a ubuntu. Abych nemusel řešit k*k*tiny, mám nejaktuálnější verze. A no problem...

Takže fakt nevím.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2012, 20:50:13 »
U mě je to tak, že uživatelské adresáře pro firefox a thunderbird si kopíruju mezi win a ubuntu. Abych nemusel řešit k*k*tiny, mám nejaktuálnější verze. A no problem...

Takže fakt nevím.
Mám uživatelský adresář profilu na disku, ke kterému má přístup jak W7 i Ubuntu...

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2012, 21:16:57 »
Aha, no tak to bych neriskoval. To si radši budu ty adresáře dál kopírovat.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Září 2012, 09:21:40 »
Aha, no tak to bych neriskoval. To si radši budu ty adresáře dál kopírovat.
Používá to tak hodně lidí a funguje to.
On nový Firefox má chyby. I když ho používáš čistě na jednom OS. Nefunguje mu jak má P mód. Ukkládá co nemá. Toto určitě přímo souvisí s tím, že při sdíleném profilu ukazuje něco šedě apod.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #9 kdy: 16 Září 2012, 13:39:44 »
Používá to tak hodně lidí a funguje to.
On nový Firefox má chyby. I když ho používáš čistě na jednom OS. Nefunguje mu jak má P mód. Ukkládá co nemá. Toto určitě přímo souvisí s tím, že při sdíleném profilu ukazuje něco šedě apod.
Aha, tak tím to bude. A já jsem si říkal, co se děje...protože v Ubuntu příliš často nepřenastavuji, takže chyba uživatele je podle mne vyloučena.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #10 kdy: 10 Října 2012, 21:28:43 »
Po updatu na verzi 16.0 problém vyřešen  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.