Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštěč si nepamatuje nejčastěji používané programy  (Přečteno 1609 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Dobrý den, mám na svém notebooku Acer Extensa 5235 Ubuntu 11.04 a Windows 7. Patrně od doby, co jsem na notebook nainstaloval po návratu ze servisu Windows 7 místo Windows XP a následně i Ubuntu 11.04, pozoruji, že mnou kdysi oblíbený spouštěč programů si není schopen zapamatovat, co jsem pouštěl. No, respektive je schopen, ale pouze během jedné relace. Jakmile Ubuntu restartuji, respektive nějakou dobu pracuji ve Windows 7 a pak se vrátím do Ubuntu, zjistím, že spouštěč si nic nepamatuje. A to je samozřejmě docela škoda. Jasně, mohl bych to vyřešit tak, že si udělám aliasy na nejčastěji využívané složky, ale co jsem před dobou, kdy jsem dal notebook do servisu, spouštěč takto používal, nebyl s tím problém. Předpokládám, že problém je někde v nastavení, potíž je v tom, že nevím kde. Děkuji za jakékoliv rady.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Spouštěč si nepamatuje nejčastěji používané programy
« Odpověď #1 kdy: 14 Září 2012, 13:44:45 »
Co je spouštěč programů? Je to dash v prostředí Unity? Nebo Alt+F2? Nebo snad terminál?

ps: proč instaluješ 11.04 a né 12.04.1?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2012, 14:41:43 »
Nehrál sis s nastavením soukromí? To ale je ve verzi 12.04, máš určitě 11.04?

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2012, 19:40:34 »
Co je spouštěč programů? Je to dash v prostředí Unity? Nebo Alt+F2? Nebo snad terminál?

ps: proč instaluješ 11.04 a né 12.04.1?
Jde o kombinace Alt + F2, respektive v mém případě o jinou kombinace. Co se týká volby distribuce, asi je to o pohodlnosti, že se nedokážu odhodlat k přechodu o dvě verze výš.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Září 2012, 20:51:31 »
Pokud používáš prostředí Unity tak už nepřemýšlej ani minutu, a už začni stahovat 12.04.1. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #5 kdy: 14 Září 2012, 22:30:20 »
Pokud používáš prostředí Unity tak už nepřemýšlej ani minutu, a už začni stahovat 12.04.1. ;)
Ne, prostředí Unity nepoužívám. Tož nevím, proč přecházet...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.