Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Win7 vo Virtualbox a hry  (Přečteno 5619 krát)

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
Win7 vo Virtualbox a hry
« kdy: 26 Září 2012, 21:21:31 »
Zdravím, mám nový PC s win7, radšej by som si tam dal kubuntu, ale zároveň, keď uź po nejakom tom čase mám dosť silný pc aj na hranie hier, tak by som to chcel aj využiť :D
Chcem sa spýtať, či niekto skúšal vo Windows7 cez virtualbox hrať aj najnovšie a náročné hry, ako napr. Battlefield3,COD3,Crysis2, atď...

mám Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, GT240 1GB
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

jmp

• Host
Re:Win7 vo Virtualbox a hry
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2012, 21:25:40 »
o tomto si nemyslím, že to je dostatečně silný hw na hry a tím, že windows budou jako virtuální stroj to dorazíte úplně...

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2012, 22:01:33 »
Pokud to není notebook, tak by to mohlo jít, ale žádná sláva to nebude. Ovšem je nutné ověřit jestli ten procesor podporuje virtualizaci. Jinak je asi lepší na tohle použít Wine a PlayOnLinux

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2012, 07:59:23 »
VirtualBox na hry opravdu nedoporučuji. Battlefield3 od toho určitě nečekej - na toto je mnohem lepší dualboot ;)
(btw, než pojede Battlefield3 ve wine tak tu budou další 2 díly, momentálně ve wine nefunguje ani Origin :/ )
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2012, 08:52:49 »
VirtualBox na hry opravdu nedoporučuji. Battlefield3 od toho určitě nečekej - na toto je mnohem lepší dualboot ;)
(btw, než pojede Battlefield3 ve wine tak tu budou další 2 díly, momentálně ve wine nefunguje ani Origin :/ )

BF1945 ve wine taknějak fungoval :)

Ale virtualbox ani wine není na hraní, raději si udělejte z win v dualbootu herní konzoli.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2012, 09:40:59 »
Nebo počkat na steam pro ubuntu a koupit si potom nějakou podporovanou hru :).

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2012, 12:43:56 »

Ale virtualbox ani wine není na hraní, raději si udělejte z win v dualbootu herní konzoli.
to se bohuzel zasadne pletes, jeden z piliru existence wine je prave moznost hrani her .. a nektere v nem jdou lepe nez ve win
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2012, 12:54:39 »

to se bohuzel zasadne pletes, jeden z piliru existence wine je prave moznost hrani her .. a nektere v nem jdou lepe nez ve win
Ano a některé tam nejdou vůbec, nebo jsou jen jednou za x vydání (příkladem budiž CS1.6, který ve dvou verzích funguje, pak ne, pak zase na měsíc jo...)

Už aby dodělali nativní Steam...
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2012, 13:19:24 »
Tak zrovna CS 1.6 mi jede pořád. Snad jen s 1.5.x to nešlo(a někdy v dávné historii), ale k čemu to, když stačí stable verze.
Nebude chyba v nastavení, patchech, ovladači?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #9 kdy: 27 Září 2012, 14:14:57 »
Nevím. Od té doby co jsem se naučil rebootovat do herní konzoly (win), mě tohle netrápí. Tu půlminutu tomu obětuji.

Teď jsem to znova zkusil, všechno ok, dokud jsem ho nevypl - rozlišení zůstalo na rozlišení CS a totálně mi to rozhodilo panel a "pořádek" na ploše - no, aspon si to uklidím :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 27 Září 2012, 17:01:12 »
Nevím. Od té doby co jsem se naučil rebootovat do herní konzoly (win), mě tohle netrápí. Tu půlminutu tomu obětuji.

Teď jsem to znova zkusil, všechno ok, dokud jsem ho nevypl - rozlišení zůstalo na rozlišení CS a totálně mi to rozhodilo panel a "pořádek" na ploše - no, aspon si to uklidím :)
Ano, todle mi dělá taky, když nemám virtual fullscreen okno nebo nativní rozlišení :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

augustus

• Návštěvník
  • In Unity we trust
« Odpověď #11 kdy: 27 Září 2012, 21:11:01 »
hm, tak nejak som to čakal
ale zdá sa mi nepraktické prepínať do win a potom, keď chcem popritom niečo spraviť, tak zase do buntu
uz sa tesim kedy bude hotovy steam pre linux :)
btw. v oktobri vydaju betu, ale len pre 1000 ludi, tak to vidim, ze kopec nadsencov bude sediet za pc a cely oktober neustale klikat F5 :D
PC: Ubuntu 12.10 | Intel Core2Quad 2.4GHz, 4GB RAM, nVidia GeForce GT240 1GB
NB: Ubuntu 12.04 LTS | ASUS K50IJ: Intel Core2duo 2GHz, DDR2 RAM 2GB+1GB, Intel GMA 4500M 256MB

riko442

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 28 Září 2012, 16:01:55 »
Ja takym sposobom fungujem uz istu dobu a problem v tom nevidim. Jednoducho si vyclenim cas na hranie a hram sa, ked chcem pracovat, tak som o 30 sekund v Ubuntu. To je zatial asi jedine riesenie hrania novych a narocnejsich hier a popritom mat aj Linux.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #13 kdy: 28 Září 2012, 16:25:35 »
xen umi s nekterejma chipsetama pci passthrough

http://wiki.xen.org/wiki/Xen_VGA_Passthrough
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.