Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Optimus a Bumblebee nefunguje  (Přečteno 838 krát)

jjakub

• Návštěvník
Optimus a Bumblebee nefunguje
« kdy: 30 Září 2012, 00:06:57 »
Zdravim

Chcel som si nainstalovat ovladace na grafiku do notebooku Lenovo (y570) skusal som nejake tie current ale tam bol problem tak som podla navodu nainstaloval bumbleebe kedze mam optimus a potrebujem to prepinat .

Ked dam ale skusku optimusu napriklad ten optirun glxspheres tak to vypise :

Kód: [Vybrat]
[  872.571115] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.  Please

[  872.571156] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.

Neviem to nijak vyriesit vie mi niekto pomoct ?

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
Re:Optimus a Bumblebee nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2012, 13:37:42 »
Pokud správně chápu tak ti nešel nainstalovat grafický ovladač pro NVidii. Správně jsi nainstaloval Bumbleebe, ale již jsi znovu nenainstaloval nvidia-curent. Mám o řád lepší model, prozatím jsem nezkoušel rozcházet dedikovanou grafiku, ale všude jsem četl že se prvně musí nainstalovat Bumbleebe a pak až ovladač, jinak že to přemaže ovladač pro integrovanou grafiku. A ještě že na Lenova Y series je nějaký patch.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Lenovo_IdeaPad_Y580 Zde se hovoří o nějakém acpi-handle-hack. Koukni na to. Jinak já moc neporadím dokud se sám do toho že ty ovladače zkusím nainstalovat nedám. Jen až vyřeším jak to rozházet na ssd a disk tak se o to pokusím a uvidím.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

jjakub

• Návštěvník
Re:Optimus a Bumblebee nefunguje
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2012, 15:41:26 »
Nie nejde to tam to hadzalo nejake chyby neviem to proste rozbehnut ten bumblebee nejde ako ma

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.