Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 12.04 LTS po instalaci nejde zvuk  (Přečteno 1961 krát)

honzak47

• Návštěvník
Ubuntu 12.04 LTS po instalaci nejde zvuk
« kdy: 30 Září 2012, 16:57:43 »
Zdravím, nainstaloval jsem si OS Ubuntu 12.04 LTS na tento hardwér: deska GA-Z77X-UD5H, procesor intel 2600K, grafika AMD 6950, OS bootuje s efi zavaděčem, mám doinstalovány aktualizace, ovladače grafiky všechno šlape super, ale bez zvuku! Dva dny už googluji, ale zaboha se nemůžu dopátrat cíle. Jinak v nastavení systému - zvuk - karta výstup je Analogový výstup (Built-in Audio) zatrženo ztišení nemám. Předpokládám, že když to nejde zprovoznit přes nastavení systému půjde to snad přes terminál? Ale nevím kde a jak? Prosím, můžete mi někdo zkušenější poradit? Moc děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Ubuntu 12.04 LTS po instalaci nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2012, 16:59:46 »
Ještě zkus prohrabat nastavení. Jsme v digitálním věku, takže tam bývají ve výchozím nastavení nastaveny zvuky na digitální výstupy jako HDMI apod. Záleží teda jak máš propojeny periferie.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

honzak47

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2012, 17:36:49 »
Věř mi, zkoušel jsem snad všechno. Nejdříve jsem měl problém při instalaci, než jsem přišel na fakt, že na tehle nové desce s Uefi biosem musím nastavit mód bootování jen efi.
Na jiném disku mám sedmičky tam člověk doinstaluje ovladače od výrobce desky a vše funguje. Ale nechci být pořád závislý na Redmondských.
Když spustím Rhythmbox tak se tváří, že standartně přehrává, kodeky jsem doinstaloval. Když otevřu Terminál a alsamixer tak vidím, že zvukovka integrovaná v základní desce je detekována. K počítači mám připojeny dvě bedny přes zdířku front speakeru zákl. desky. Tak proč z toho nemůžu dostat zvuk! Nejsem super user, jen se chci něco nového naučit. Proto prosím o radu, nebo nápad kam zaměřit pozornost. Pročítám fóra a googluji už dva dny, ale zatím jsem nenašel nějaké řešení. Tak děkuji Všem.     

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2012, 19:04:36 »
Nemas ztiseny zvuk v alsamixeru? Zkontroluj v terminalu: alsamixer
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Poslední změna: 30 Září 2012, 19:56:23 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

honzak47

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2012, 21:24:21 »
Nevím kde je chyba, ale horní řada zdířek funguje (oranžová, černá, šedá) bedny i sluchátka. Ale není to jak by mělo. Snad ty ovladače nebo mixer doladí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.