Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Home server - Media  (Přečteno 3141 krát)

Mickey_Mouse

• Návštěvník
Home server - Media
« kdy: 03 Října 2012, 22:23:39 »
Dobrý den ,
 také bych chtěl založit media úložiště pro domácí použití , ale hned po instalaci Serveru jsem narazil - nejde mi nic instalovat (?nejde se připojit na internet?). Mám textové rozhraní , a nevím jestli by nebylo lepší nahodit GUI - server bude běžet v pravidelně většinou v odpoledních hodinách . Jsem připojen přes RJ 45 kabelem . Nemáte někdo nějaké zíklady pro začátečníky ? Zkoušel jsem : http://www.howtoforge.com/perfect_setup_ubuntu_6.06_p3 , ale nic mi to nepomohlo vyřešit . Děkuji předem

Standa99

• Host
Re:Home server - Media
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2012, 08:14:56 »
U toho návodu chybí nastavení DNS, takže ti nejspíš nepůjde překlad adres. Doplň to tam, restartni /etc/init.d/networking a zkontroluj nastavení v /etc/resolv.conf (a nebo to tam dodej ručně).

Mickey_Mouse

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2012, 15:48:44 »
Tak z toho nejsem moc chytrej , zašel jsem do recovery zapl jsem network . Dal jsem Repair Packetges (stáhlo to několik balíků), Reboot , a při apt-get update "Dočasné selhání při stahování" . Škoda
PS: díky za odpověď . při restartování /networking ""Running /etc/...... restart is deprecated cause it may not enable again some interfaces"" . Co stím ? Díky
PS2:   Když v recovery dám enabled network tak to až do restartu vše funguje .
« Poslední změna: 04 Října 2012, 16:04:27 od Mickey_Mouse »

Standa99

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2012, 19:01:33 »
Sice vůbec nechápu cos napsal, ale pokud ses rozhodl nastavit síť ručně v /etc/network/interfaces, tak to dodrž. Píšeš, že v tom recovery modu to nastavuješ pomocí nějakého manažeru a v tom bude logicky zmatek.

Vše jde zkotrolovat příkazem ifconfig, jaké rozhraní jsou nahozené a jaké mají přidělené adresy. Pokud je tohle v cajku, tak potom je potřeba použít příkazy ping nebo traceroute a zjistit funkčnost sítě. Příklad: pokud se dopingám do internetu (např. na adresu 8.8.8.8 ) a nefunguje mi načtení stránek, tak nemám funkční překlad adres.

Mickey_Mouse

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2012, 19:15:54 »
Omlouvám se za zmatek .
Je to tak . Když půjdu do recovery a dám enabled [poté resume(normal boot)] tak mě eth0 normálně vypíše přidělenou adresu . Pokud ovšem nejdu do recovery tak mi adresa přidělena není . Pokud jsem se pokusil o "sudo ifconfig eth0 up" tak se mi stejně adresa nenačte/nepřidělí . Děkuji za opdověď

Standa99

• Host
« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2012, 21:07:15 »
Zkusím přemýšlet nahlas (jsem pouze uživatel, který co pořebuje, tak nějak zvládne).
Pokud to rozhraní nedostalo adresu, ale vidíš ho v ifconfig, tak eth0 up nepomůže, protože už je nahozeno. Proč ti nebere adresu z /etc/network/interfaces, ani když restart /etc/init.d/networking nevyhodí žádný problém, tak toť otázka? Mohlo by se to hádat s NetworkManagerem, ale ten by v základní instalaci serveru neměl být. Instaluje se mi zdá až s nějakým grafickým prostředím.

P.S. A v síti ti neběží DHCP server , že bys to zatím nekonfiguroval ručně a použil automatiku?
« Poslední změna: 04 Října 2012, 21:09:32 od Standa99 »

Mickey_Mouse

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Října 2012, 21:27:14 »
Ručně jsem se ani nesnažil přidělovat Ip adresu . Co jsem pochopil tak DHCP mi obstarává ADSL router .

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2012, 11:50:51 »
Nemas lepsi si koupit nejaky NAS, ktery pozadovanou funkci umi?

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2012, 22:12:09 »
hod sem obsah

Kód: [Vybrat]
/etc/network/interfaces
a rovnou zkus

Kód: [Vybrat]
sudo dhclient  a hod sem vypis.