Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací ovladače grafické karty.  (Přečteno 3518 krát)

RhynoCZ

• Návštěvník
Problém s instalací ovladače grafické karty.
« kdy: 08 Října 2012, 13:23:42 »
Zdravím, jsem zde i ve světě linuxu novy a stále mam tentýž problem s Ubuntu.
Instaloval jsem Ubuntu skrz wubi z Windows, což se k mému úžasu povedlo a dokonce se mi po restartu počítače povedlo se do Ubuntu dostat, ale nikdy se mi nepodařilo nainstalovat ovladač ke grafické kartě. Vše v Ubuntu fungovalo skvěle, ale v ''software'' modu, co se grafiky tyče. Po všelijakých pokusech jsem to vzdal a Ubuntu smazal. Teď jsem se k němu po roce vrátil s domněním, že novější verze budou lepší, ale mám stále stejný problém.
Jediná ''funkční'' verze Ubuntu na mém počítači je ubuntu-10.04.x-desktop-i386, samozřejmě mi v něm nejde nainstalovat ovladač grafické karty a v určitě zoufalosti jsem zkusil upgrade na verzi 12.04 což vedlo k tomu, že při najíždění systému se dočkám akorát spleti barev a toť vše, ale o tom už jsem zde mam pocit četl.

Konfigurace počítače: Asus P5K/EPU
                              Intel Q6600 @ 2.4GHz
                              A-data 2x2Gb DDR2 - 800Mhz, LC. 5
                              AMD Radeon HD6790, dříve AMD Radeon HD4850 se stejným problémem

Normálně bych s tímhle na foru neotravoval, ale jsem už zoufaly a věřím, že zde budou, ohledně linuxu, chytřejší lidé než jsem já.

Děkuji,

« Poslední změna: 08 Října 2012, 13:29:37 od RhynoCZ »

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Nový a zoufalý uživatel...
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2012, 13:27:10 »
muzes prosim "novy a zoufaly" uzivateli prejmenovat jmeno tveho vlakna na neco, co ma hlavu a patu ?

dekuji za pochopeni a zdravim, ntz
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

janek-m

• Host
Re:Problém s instalací ovladače grafické karty.
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2012, 14:31:01 »
S Wubi veľkú skúsenosť nemám, nikdy som takto Ubuntu nepoužíval. Máš stiahnutý aktuálny inštalátor Wubi?(pre 12.04):http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer
Vyskúšal by som, ako sa správa systém po nabootovaní Live CD, či sa objavia také isté problémy ako cez Wubi. Tu si treba uvedomiť, že cez Wubi sa Ubuntu nainštaluje ako hocijaká iná Win aplikácia a tak môžu byť s tým problémy.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2012, 14:54:12 »
podle me to z wubi nejde .. neni to normalni instalace
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

RhynoCZ

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2012, 15:31:55 »
Takže je to stejné jako předtím, nainstaluji ubuntu skrz aktuální wubi (12.04) ve win, restartuji k dokončení instalace, po restartu počítače se mi akorát objeví na monitoru spleť barev a po par vteřinách se monitor odpojí a sdělí mi NO SIGNAL a vypne se. Monitor, který používám má rozlišení 1440x900, zkoušel jsem i na jiném monitoru s vyšším rozlišením, ale bylo to stejné.

Je možné nějak vyvolat safe mode, popřípadě nějak upravit ''system'' z win?

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 08 Října 2012, 15:43:17 »
Vôbec netuším, či sa takto inštalovaným Ubuntu dá dostať do recovery mode, skús po reštarte PC a po nabehnutí bootovacej obrazovky stláčať Shift - ale asi z toho nebude nič.

RhynoCZ

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Října 2012, 16:46:12 »
Nedaří se to, jediné co mi funguje je verze 10.04 a v ni nenainstaluji ovladač grafické karty. Můžu z ní přejít na vyšší verzi, ale konči to stejně.

Je možné instalovat system ubuntu z FLASH paměti?, U fedory nebo jine distribuce to šlo, no mě se ti nikdy nepovedlo :D

janek-m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Října 2012, 17:29:56 »
Vyskúšal si nabootovať Live CD Ubuntu, či nabehne bez problémov? Ak nie, tak ani cez Wubi určite nepôjde. Inak Ubuntu 12.04 s Unity je  dosť náročné  na HW. Ak nechceš riadne inštalovať, tak skús cez VirtualBox alebo ešte vyskúšať iné distrá - Lubuntu, Xubuntu, alebo Linux Mint

RhynoCZ

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Října 2012, 18:41:29 »
Ted jsem zkusil Kubuntu 11.10 a tam při restartu PC najede text: TRY (HD0,0):NTFS5:ERROR:''prefix'' IS NOT SET.

Po chvíli mi to řekne, že když zmáčknu ESC, tak mi to dá na výběr další možnosti. V ''normal mode'' se děje to samé co s ubuntu 12.04, spleť barev a konec. V ''bezpečný grafický mod'' mi tam proletí na černé obrazovce par příkazů a testů, všechno píše OK, pak to ''zamrzne'' a objeví se mi kurzor myši. Po najetí myší se ten text/plocha maže, jedině když dam Alt+Tab, tak se objeví okno, podobné jako ve vista nebo 7, kde mi to sdělí, že nemám žádné okna, tímhle se odkryje kousek plochy uprostřed obrazovky a to je tak všechno, konec.

Live CD nemam, a ve Virtual boxu to funguje, ale nejde nainstalovat ovladač grafické karty, no 12.04 jsem nezkoušel ale 11.10 jo, a šlo to.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.