Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s Xubuntu pod Ubuntu.  (Přečteno 1045 krát)

EasyVamp

• Návštěvník
Problem s Xubuntu pod Ubuntu.
« kdy: 19 Října 2012, 23:48:05 »
Zdravím, omlouvám se za laickou otázku. Nicméně mám takový problém. Při instalaci nového Ubuntu 12.10 mi vyskakovali chybové hlášky. Po dokončení instalace vypadalo vše v pořádku. Nicméně používám dost často Xubuntu a mám v klasickém Ubuntu naistalováno Xubuntu-desktop. Bohužel od včerejška mám problém s plochou pod xubuntu. Je to prostě černá obrazovka na které nic není. Když se podívám do nastavení plochy tak je vše v pořádku, nicméně plocha jako taková vidět není ani ikony na ni. Horní i spodní lišta je v pořádku a ukazuje vše jak má.

Nemá někdo prosím zkušeností s tímto problémem a neporadil by jak to odstranit?

Zorak

• Návštěvník
Re:Problem s Xubuntu pod Ubuntu.
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2012, 23:23:09 »
pravděpodobně reinstall ... donedávna jsem používal xubuntu 11.10, a když jsem chtěl přejít na 12.04, tak mi to začalo řvát, že nemam vyřešený závislosti atd (přičemž jediný co bylo doinstalováno po čisté instalaci bylo snad jenom pár malinkejch zálezitostí jako wine, opravdu, jestli jsem dotáhnul 10 programů tak to je fakt hodně, systém používám jen jako "drobnou učební pomůcku"), no a po "částečném úspěšném povýšení" systém sice naběhl, ale s úplně rozházeným xfce (chyběly ikony apod, prostě nepoužitelný ...

tak jsem dotáhl 12.04, udělal čistou reinstalaci a pc vypl .. a pak se dozvim, že za tejden měla vyjít 12.10 .. tak jsem chtěl povýšit, přičemž opět problém s nevyřešenými balíky (tentokrát podotýkám, že opravdu jediný program dotažený po čistym installu byl Supertux), a po povýšení systém nenaběhl vůbec .. takže zejtra du dělat opět čistej install 12.10ky

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2012, 08:47:31 »
Pokud používáte Xubuntu, nainstalujte přímo jeho. http://www.xubuntu.cz/

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2012, 13:28:23 »
Mrkni sa do nastaveni Nautila (Gnomacky spravca suborov), ci nema povolene spravovat pracovnu plochu. V Xfce by si mal pouzivat Thnuar, ale ten nevie spravovat plochu, neviem naspamat, aky proces/program sa o to stara. Aj ked Nautilus sam nespustis, xfce ma cudesne riesene pamatanie sedeni, rado spusta pri starte veci, o ktorych nemas ponatia.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2012, 14:09:21 »
Pokud používáte pouze xubuntu-desktop přimluvil bych se k řešení Pavla Hrnčíře.
Nicméně nepomohlo by: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=63749.msg453990?
Mám namysli(pozor - těmito příkazy se smaže osobní nastavení):
Kód: [Vybrat]
rm -rf ~/.cache/sessions
rm -r ~/.config/xfce*
rm -r ~/.config/Thunar
xfwm4 --replace
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.