ViPEr*CZ*: jj, můžeš udělat přes pole disků jeden LVM oddíl.
To LVM je docela zajímavá věc, hlavně když člověk používá víc systémů a testuje hodně systémů...
může mít jeden společnej /home pro všechny linuxy s maximálním prostorem a pro / jen to co je potřeba + nějaká ta záloha pro upgrady atd..
Když je na / potřeba víc prostoru, uždibne to z /home oddílu a dá to /.
když chceš vyzkoušet nezávisle novou distribuci, odžďubneš z /home trochu větší kousek a až se nabažíš nového distra a rozhodneš se ho zbavit, smažeš ho a volný prostor vrátíš do /home..
Moc nechápu, proč to lidi nepoužívaj, hlavně proč se to nenavrhuje dělat nováčkům, který nevěděj kolik jakej oddíl potřebuje MB atd.. s LVM by si to kdykoliv mohli v budoucnu bez problemu předělat dle potřeby...
je možný, že sem nenašel nějaký mouchy co to může mít, jen to že to má špatnou podporu pro nováčky... je plno utilit ale já bych potřeboval nějakou easy s gui pro jednoduchou správu. nějaký gui na lvm je ve fedoře. ta přímo na lvm implicitně instaluje
Podle mě o LVM by měl být větší zájem ze strany těm, kteří linuxu více rozumí, aby mohli helpnout lidem jako jsem já, kteří jsou v tom namočeni jen jednou nohou...
/