Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zprovoznit Pidgina a nadobro se zbavit Empathy [vyřešeno]  (Přečteno 1785 krát)

jakubpesa

• Návštěvník
Ahoj,
prosím o radu, po upgradu na 12.10 se mi zprávy samy "přesouvají" do Empathy, aniž bych je spustil, Pidgin pro změnu neupozorňuje na zprávy pomocí zvuku. Pidgin jsem do indicatoru na panelu přidal skrze dconf, ale to vedlo pouze k tomu, že se teď zobrazuje nová zpráva modrou obálkou ale stále ne zvukem zpráva se zobrazí skrze Pidgin i Empathy, který jsem opravdu nezapínal. Tohle už mi pije krev. Proč mám používat hnusný Empathy dělaný pro tablety a nejde se ho zbavit, snad leda odinstalováním, ale pojede mi pak Pidgin tak, jak má?

Omlouvám se, ale jsme opravdu naštvaný
« Poslední změna: 27 Října 2012, 23:14:44 od shakein »

Rover623

Re:Jak zprovoznit Pidgina a nadobro se zbavit Empathy
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2012, 18:39:08 »
Empathy normálně odeber, nemělo by to mít vliv. Pidgin by měl zůstat i s obálkou

jakubpesa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2012, 14:26:10 »
Empathy jsem odebral, ale indikátor zpráv nefunguje, obálka nezmodrá, a zvuk taky nic.

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2012, 14:57:08 »
Mě obálka funguje na Thunderbird na Pidgin mi nikdy nefungovala. Nemáš náhodou zapnutou volbu umlčet zvuky? Klikni na ikonu v panelu pravým tlačítkem, podívej se co máš zaškrtnuté a případně projdi volby v nastavení zvuku.

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2012, 15:04:46 »
Jelikož Empathy nepoužívám, tak si nejsem jistý, jestli ta obálka nefunguje díky lepší integraci Empathy do systému.

jakubpesa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2012, 15:42:15 »
zvuky umlčené nemám

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2012, 22:29:27 »
Měl bych takový nápad, protože mě ta integrace Pidgina s tou obálkou funguje, prvně musíš povolit aby se ti ten Pidgin v té obálce ukazoval, to už jsi asi udělal podle tohoto návodu http://gdhnotes.blogspot.cz/2012/10/par-tweaku-pro-ubuntu-1210-quantal.html

Pak zkus do Pidgina tedy ještě přidat balíček dodatečných zásuvných modulů (je to balík pidgin-plugin-pack)

jakubpesa

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2012, 22:31:20 »
V prvním postu jsem psal: "Pidgin jsem do indicatoru na panelu přidal skrze dconf", změna žádná, teď už ani ta modrá obálka, reinstalace pidginu ani instalace pluginů nepomohla
« Poslední změna: 27 Října 2012, 22:42:55 od shakein »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #8 kdy: 27 Října 2012, 23:10:13 »
Jednou možností je vykašlat se na obálku a přidat pitkina na panel samostatně a druhou možností bude asi čekat na update, protože se změnilo API libmessaging-menu a pitkin ho ještě neimplementoval.

jakubpesa

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Října 2012, 23:14:22 »
Aha, tak to bude asi ono, dík, tohle jsem chtěl slyšet (to proč to nefunguje a jak to řešit = čekat na update). Díky

Rover623

Re:Jak zprovoznit Pidgina a nadobro se zbavit Empathy [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 27 Října 2012, 23:49:57 »
No nevím, update asi nebude, nahlédl jsem do repozitáře Pidgina a tam je poslední verze 2.10.6 pro 12.04 a 12.10 s poznámkou, že žádné další verze nebudou. Což by znamenalo, že by se to vyřešilo až ve 13.04 kdy Ubuntu začlení novější verzi Pidgina do vlastních repozitářů

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.