Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Home na jiném disku a reinstalace  (Přečteno 1027 krát)

koho-p

• Návštěvník
    • www.tybrdo.cz
Home na jiném disku a reinstalace
« kdy: 27 Října 2012, 12:59:11 »
ahoj,
mám Home na jiném fyzickém disku než systém. Nyní bych potřeboval přeinstalovat systém a nevím přesně, jak správně postupovat, abych nepřišel o data. Mám nainstalovat systém včetně home na systémový disk a pak nějak měnit cestu k home na ten datový disk? Případně kde?
Díval jsem se na instalátor - pokud zvolím Novou tabulku oddílů a jako příponý bod dám Home, tak mi automaticky nabízí formát disku, což je určitě špatně.
nyní mám na sda1 systém,
na sdb1 mám swap a na sdb2 je právě ten home.  Stejně tak bych to chtěl zachovat, jen přeinstalovat systém na sda1.

díky za rady

jmp

• Host
Re:Home na jiném disku a reinstalace
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2012, 13:06:42 »
tak nedávejte tu novou tabulku oddílů...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2012, 13:08:13 »
Žádnou novou tabulku -- prostě jen vyberte ten sdb2, dejte Změnit a tam že se má použít jako ext4 a připojit do /home. U sda1 to samé, akorát jako příp. bod zvolit / a označit, že se má formátovat.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2012, 13:08:32 »
Pri instalacii vyberies rucne rozdelenie disku a tam pri /sdb2 zadas cestu k tvojmu /home podla toho co si nastavoval pred tym. Neviem ci mas na /sdb2 cele home /home/tvoje_prihlasovacie_meno alebo mas /home na systemovej particii a do nej mountujes iba /tvoje_prihlasovacie_meno.
Samozrejme formatovat nedas.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

koho-p

• Návštěvník
    • www.tybrdo.cz
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2012, 13:14:51 »
díky, já lama si samozřejmě tlačítka "Change" vůbec nevšiml. Ještě jednou díky za upozornění.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.