Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak lépe na šetřič v Gnome?  (Přečteno 1877 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Jak lépe na šetřič v Gnome?
« kdy: 28 Ledna 2007, 12:59:30 »
Dobrý den,

v minulém Ubuntu jsem měl xscreensaver (z Xubuntu jsem totiž přešel na Ubuntu) a tam šlo krásně nastavit mnoho parametrů, přičemž jsem si mohl krásně nastavit, který šetřič se má spustit a který ne. Graficky program sice nezapadal do prostředí Gnome, ale fungoval výborně.

Nyní mám zcela nově (tedy už déle) nainstalováno Ubuntu EE (6.10) a jen tam gnome-screensaver. Graficky vypadá lépe, zato funkčnosti je méně. Buď si mohu zvolit 1 spořič a nebo možnost "náhodně" vybraný spořič. To by mi i docela vyhovovalo, nebýt nestabilní podpory 3D na mé graf. kartě. Některé 3D šetřiče při složitějších scénách vytuhnout a systém je přinejlepším pomalý jako 286ka :), takže je nutný restart, z čehož zrovna nadšený nejsem.

Chci se proto zeptat, jestli tento správce lze konfigurovat plnohodnotnějši (např. editací nějakých souborů), popř. jestli za něj existuje dobrá náhrada dobře spolupracující právě s Gnome.

Ten trend zjednodušování mě u Gnome dost děsí, to v tom hodlají pokračovat? KDE opravdu nechci (už ten vzhled). Také jsem tu viděl rady, abych si spoustěl spořič jen tlačítkem (dost divné řešení)... Poradíte někdo, velmi děkuji.

EDIT: Tak jsem nyní zkusil použít program gconf a našel tam /apps/gnome-screensaver/themes, kde se dají některé motivy odmazat. Pro normálního uživatele mi to ale připadá dost krkolomné a ani nevím, jestli to bude fungovat, neexistuje lepší řešení s náhledy apod.?

EDIT 2: V tom seznamu jsem ani nenašel ty "zlobící" spořiče.

Dále mi tam nefunguje jakékoliv nastavení u šetřiče, což je pro mě extrémně zásadní problém.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2007, 13:17:21 »
mno, koukám není nad to používat jen z černání obrazovky ;)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2007, 13:23:25 »
Jo taky nejraději používám uzamknutí monitoru... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2007, 13:25:34 »
Ale to je jen obcházení řešení ;)... Já jsem prostě na ty 3D grafická udělátka :D. Zvlášť některé 3D šetřiče se mi tam velmi líbí (samozřejmě ty, po kterých nezatuhává systém).

Edit: Opravdu nikdo nevíte? ;)

Potřeboval bych aspoň vědět, jak se dostat do konfigurace jednotlivých spořičů...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.