Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pád systému během povýšení 12.04 -> 12.10, nejde se přihlásit do profilu  (Přečteno 1937 krát)

libmot

• Návštěvník
Zdravím,
v průběhu povyšování systému na 12.10 vyskočila hláška s chybou o nedostupnosti některých zdrujů (nevybavuju si přesné znění) a přechod na novou verzi byl přerušen. Po vyžádaném restartu systému mě přivítala obvyklá fialová obrazovka "UBUNTU 12.10", po čase doplněná o nějaké "paznaky" a NULL.
Protože se ukázalo, že TTY je funkční, mněl jsem to za nefunkční x-ka zkoušel jsem je reinstalovat. Jenže podle podle počtu nenainstalovaných aktualizací (přez 400) bylo zřejmé, že povýšení hyvarovalo velmi brzo po spuštění. Po použití apt-get dist-upgrade už sice systém najede, ale nedostanu se do svého profilu (černá obrazovka a po pár vteřinách návrat na přihlašovací obrazovku). Ostatní profily fungujou. Nějaká rada co za soubory s nastavením je třeba promazat? Aprp. ve kterém logu mám vlastně hledat?
« Poslední změna: 01 Listopadu 2012, 17:34:53 od libmot »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Kód: [Vybrat]
sudo touch /forcefsck
.
restartuj.
Ještě pro jistotu spusť příkaz
sudo apt-get install -f.

Smaž v /home/uživatel soubory začínající tečkou. Potom to zkus znovu. Pokud to nezabere, pomaž i vybrané adresáře začínající tečkou. Ale pozor co mažeš.
« Poslední změna: 29 Října 2012, 13:03:52 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

libmot

• Návštěvník
Tak jsem něco málo promazal, ale vzhledem k tomu, že jsem si nebyl moc jistý co můžu smazat, tak toho moc nebylo (jen soubory).
Jelikož jsem to nechtěl rozhodit ještě víc než to je, šel jsem alternativní cestou .... nainstaloval jsem si XFCE4. Od té chvíle "jede" i původní prostředí. Přesnějí řečeno lze se přihlásit, ale během pár okamžiků PC začne blbnout (zmizí launcher /neschová se - skutečně zmizí/, zmizí i horní lišta a PC přestane reagovat).
XFCE jede bez problémů.
Nějaký tip, jak dát dopořádku Unity?
« Poslední změna: 01 Listopadu 2012, 14:52:55 od libmot »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Tu som našel příkazy staršího data, ale třeba jsou ještě platné.
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compizconfig-1
rm ~/.compiz-1/session/*
rm ~/.config/compiz-1/compizconfig/config
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

libmot

• Návštěvník
Po výše uvedeném došlo ke zlepšení, ale systém byl stále nestabilní. Po odstranění nesvobodného ovladače se zdá být vše ok
sudo apt-get purge nvidia-common
sudo apt-get purge nvidia-current

libmot

• Návštěvník
Tak jsem jásal předčasně.  Vidím to na reinstalaci celého systému

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.