Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po rozdělení zbytku HDD se nenačtou Win  (Přečteno 2828 krát)

pedros

• Návštěvník
Po rozdělení zbytku HDD se nenačtou Win
« kdy: 28 Ledna 2007, 16:28:28 »
ROzdělil jsem HDD, na část nainstaloval Win. Potom při instalaci Kubuntu, udělal další jednotky a naformátoval. Po instalaci Linuxu (s Grubem jinam než na MBR) se oběví černá obrazovka s Logem Win a hláškou že se načítá, ale pak se z ničeho nic spustí restart a tak pořád dokola. Nespustí se ani nouzový režim. Když nechám načíst novou instalaci win, nabídne to HDD jako celek. Ignoruje to, že je rozdělen. Vypadá to, že se Win nelíbí dělení jinde než pod win. Když jsem to dělil s pomocí System Rescue CD, kde je Gparted, tak to bylo ještě horší, Win sice věděly, že tam HDD je, ale vůbec nic sem s ním nemohl dělat (dělit, formátovar, nic)

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2007, 16:48:06 »
pokiaľ si dal Kubuntu na iný oddiel ako máš win nemalo by mu to vôbec vadiť. Môj takto funguje pol roka a disk som delil len pod Ubuntu.Nič si pri inštalácii win oddielom nerobil? Skús vložiť inštalačku win a zvol repair.

Kubuntu funguje?
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

pedros

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2007, 17:10:17 »
S Win oddílem jsem nic nedělal. Dělalo to i když jsem po instalaci Win spustil Gparted, rozdělil a naformátoval zbytek, nic dál neinstaloval a chtěl spustit Win. Linux fungoval (když jsem Grub instaloval na MBR). V Linuxu jednotlivé oddíly bez problémů načtu ve Win ne.

pedros

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2007, 17:11:35 »
Když zvolím repair, hlásí to, že na c: nic není a ostatní oddíly nenačte

pedros

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Ledna 2007, 13:56:49 »
Už to mám. Win si hodí bokem oddíl o velikosti 2,1 GB, v jeho správci zařízení ten oddíl neukazuje. V ostatních programech, jako Gparted se tento oddíl jeví jako nevyužité místo, které jsem samozřejmě využil. Když tam ten oddíl nechám, Win se načtou.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 29 Ledna 2007, 15:03:49 »
Citace: pedros
Už to mám. Win si hodí bokem oddíl o velikosti 2,1 GB, v jeho správci zařízení ten oddíl neukazuje. V ostatních programech, jako Gparted se tento oddíl jeví jako nevyužité místo, které jsem samozřejmě využil. Když tam ten oddíl nechám, Win se načtou.
Tak neco takoveho slysim poprve v zivote. Pokud vim, tak si Windows nikam bokem zadny 2GB oddil nehazeji.

pedros

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Ledna 2007, 15:35:15 »
Taky mě to bylo divný. Nevím co to má být

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 29 Ledna 2007, 17:10:17 »
Není to taková ta partition pro instalaci Windows co bývá na noteboocích?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

TIGER

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Února 2007, 21:51:28 »
Tim myslis asi skrytou repairku, co ??? Jeji smazani by ale woknum nemelo vadit, pokud na ni neni MBRko, a pokud tomu tak je, preinstaloval bych to asi cele, aby se to chovalo podle mne a ja se tomu nemusel prizpusobovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.