Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Flash disk - nelze smazat .trash-1000  (Přečteno 4274 krát)

honza95454

Flash disk - nelze smazat .trash-1000
« kdy: 01 Listopadu 2012, 20:48:13 »
Zdravím, jelikož zítra odjíždím pryč a potřebujil jsem pár "blbostí" s sebou, narážím na problém. na mm 16GB flash disku již není místo, i přes to, že je na něm jen jeden film. Napadl mě onen "koš", jasně, bylo to tam, jenže hned co to smažu, znova se to tam objeví. Je to hnus. Naformátovat ho také nejde, hazí to chybu :"Error erasing device: Error opening device /dev/sdb1: Device or resource busy (udisks-error-quark, 0)" . Na disk zapisovat jde.
Má otázka tedy zní " CO udělat, aby se koš smazal?;Lze zařídit, aby se koš nevytvářel?" :-)

Dík, Honza
Ubuntu 14.04, Unity

Šuohob

• Závislák
Re:Flash disk - nelze smazat .trash-1000
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2012, 22:22:18 »
pokud chces flesku formatovat, musis ji pred tim odpojit. Vytvareni 'kose' bude myslim nekde v nastaveni tveho spravce souboru
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2012, 14:17:33 »
Vysypání koše nepomáhá?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2012, 16:25:39 »
ahoj, bez koše smažeš pomocí shift+del. S tím vysypáním, není nějaká zrada v oprávněních? Když je víc uživatelů?

honza95454

« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2012, 17:55:07 »
Domlátil jsem to do samého konce. Akorát jsem přišel o všechny data. :-D :-D
Ubuntu 14.04, Unity

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2012, 18:13:04 »
Jak se ti to povedlo?
Jako mě, když jsem v Ubuntu použil usb-creator, chtěl naformátovat usb klíč, chvíli potom vyskočilo nějaké nicneříkající okno, takže jsem se pokusil o proces znovu. Ale to jsem netušil, že už se na tu pozici co jsem měl označenou, posunula nabídka v usb-creatoru samovolně, aniž bych použil kolečko myší, nebo kurzorovou klávesu, a nechal si smazat připojený 500Gb usb disk, po kterém mi už ani nešlo obnovit strukturu v Testdisku, i když jsem to provedl ihned?
Ještě, že PhotoRec situaci částečně napravil (jinak jsem objevil účinější program který dostal z toho i tu strukturu, nicméně není Linuxový)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.