Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: propojení 2 pc  (Přečteno 1990 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
propojení 2 pc
« kdy: 03 Listopadu 2012, 17:58:46 »
Zdravím
Jak prosím vás docílím, abych spojil 2 pc přes Wi-fi a do Internetu?
Jde mi o to, že 1.PC mám připojeno na kablu k routeru. A chtěl bych přes Wi-Fi toho prvního poslat internet do 2.PC.
Ono se někde něco nastavovuje(pokud mne pamět neklame).
Mohl by mně prosím někdo navést, nebo poskytnout nějaký odkaz, kde se to vyřešilo?
(nejde mi o propojení 2PC přes router. To funguje dobře. Ale v mém případě nejde připojit 2.PC ke směrovači.
Také se chci vyhnout možnosti, že bych koupil router č.2 a ten bych dal na konec kablu a z něho bych napojil 2 PC pomoci kabelu/wi-fi.
Děkuji
Petr

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
Re:propojení 2 pc
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2012, 18:27:26 »
to nejlepší co můžeš udělat si koupit malej switch. Protože to PC1 určitě neumí udělat wifi AP. Pokud náhodou umí, tak vytvoř  SSID na PC1, PC2 připoj na wifi PC1, nastav routy a jedem.  KUP SI SWITCH.
jabber:  Armus69@jabber.cz

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2012, 20:06:32 »
no já jsem to teď hodně dlouho nezkoušel, protože jsem teď pořád jen na wifi a ne na káblu, ale šlo to prostince přes network manager → vytvoření nové sítě... Myslím mně blblo šifrvání a muselo být jen wep, ale nevím jestli to nebylo telefonem...

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2012, 20:12:32 »
tak už asi hodinu a půl se s tím peru a dosahl jsem akorát v network manageru přidání nového spojení.
Zkouším najít nějaké návody, ale zatím na mrtvém bodě. wi-fi kartu na netbuku mám atheros. Na IP4 mohu dát Shared to other computers. Ale u IP6 to mám zašedlé, jako že se to nedá dát ta možnost. Kterou z těch možností mám dát? Ad-Hoc? Nebo to Shared to other computers? A co masky a tak?
Díky

aloisam

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2012, 20:36:24 »
já nevím jestli si dobře rozumíme.  Mně stačilo kliknout na panelu na ikonu network managera, dát vytvořit novou bezdrátovou síť, zadat název, heslo, kliknout na vytvořit, a to bylo všechno. Nm zahlásil připojení na tu novou síť, tu jsem si pak našel v telefonu, a přihlásil se na ni... Fungovala jen jedna volba bezdrátového zabezpečení. Teď se dívám, že je tam jen wep, tak asi fungovala ta první, wep 40.., ale to si už teď nejsem jistej...

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2012, 20:59:11 »
hele, jo, tak už je to rozchozeno. děkuji

Postupoval jsem stejně a došel jsem k tomu taky. Přidal jsem nové připojení, uložil a po nějaké době se to zahlásilo u druhého pc jako možnost připojení. Už to funguje.

Jen je mi divné, že když jsem zadal heslo pro tento přípojný bod, tak ten druhý pc ho nemusí zadávat.

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Listopadu 2012, 21:04:51 »
tak to nevím. Já ho na telefonu zadávat musel, jinak jsem si neškrtl...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.