Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hry  (Přečteno 1683 krát)

hikon

• Návštěvník
hry
« kdy: 04 Listopadu 2012, 22:03:13 »
Dobrý den chtěl bych se zeptat chci si koupit počítač a je na něm už předinstalovaný operační system Linux-Ubuntu.Jdou na tomto operačním systému spustit stejné programy jako na windows.A hlavně hry které jsou určeny pro windows.??

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re:hry
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2012, 22:19:06 »
"Jdou na tomto operačním systému spustit stejné programy:"
vseobecne ne

"A hlavně hry které jsou určeny pro windows."
jak kdy - http://wiki.ubuntu.cz/wine

priste by bylo idealni kdyby ses pred pokladanim otazek podival na oznacena vlakna ve foru, popr. wiki...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

API124

• Host
« Odpověď #2 kdy: 31 Prosince 2012, 12:50:15 »
Chtěl bych ještě dodat, že pokud si vystačíš s hrami co jsou na Linuxovém Steamu (Team fortresst, nebo jak se to píše, Minecraft a dalších asi 30 her + nějaké nic moc na centru softwaru), tak s ostatníma programama vystačíš. Pokud jsi ovšem s Windows spokojen a nechceš do toho investovat svůj čas se přeučovat některé zvyky tak bych ti doporučoval zůstat u Win. Přece jen asi měsíc po instalaci Ubuntu byla moje efektivita práce na nic. Pravda, nyní se mi na Ubuntu pracuje lépe než na Windows a jsem rád, že jsem přešel...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 31 Prosince 2012, 19:24:21 »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.