Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl, klávesové zkratky a úvodní obrazovka  (Přečteno 2058 krát)

Skeletonix

• Host
Beryl, klávesové zkratky a úvodní obrazovka
« kdy: 28 Ledna 2007, 22:36:38 »
Dobrý den,

Beryl mi funguje relativně dobře ... jen když spustím firefoxe nebo evolution klávesovou zkratkou tak se zobrazí bez okrajů. A při přihlašování se objevuje čtverečkovatá plocha s divným kurzorem místo přednastavené barvy s Ubuntu kurzorem, po načtení se objeví normálně desktop... nevíte jak to opravit ? Dík
« Poslední změna: 07 Prosince 2007, 14:59:30 od Anna Taliánová »

zutroy

• Aktivní člen
  • *
Beryl, klávesové zkratky a uvodní obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 29 Ledna 2007, 15:39:32 »
1) nehada se ta klavesova zkratka s nejakou z berylu?
 Taky mi obcas padal (okraje zmyzely u vsech oken), ale jedu na Feisty a SVN snapshotech Berylu, tak se ani moc nedivim.. ;-) Kazdopadne, uz to nedela. :)

2) jak spoustis Beryl?
 Ja mam beryl-manager v programech po prihlaseni ve vlastnostech sezeni, jako posledni vec v seznamu, takze se spusti, az kdyz je nacteny tema, pozadi, kurzory a tak.. vypada to dobre, az na to, ze probliknou ikony na plose.
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 29 Ledna 2007, 16:08:06 »
zvláštní ... vytvořil jsem si testovacího uživatele na Beryl a pod ním to dělá to co jsem psal, ale když použiju svého defaultního uživatele tak jde normálně :) ... jen gdesklets blbnou (načítají se rozházeně)

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Ledna 2007, 16:18:54 »
Jo s gdesklets mám taky problém (rozhází se úplně šíleným způsobem). Vyzkoušel jsem proto gkrellm, který je "konzistentní", ale ani u něj není načítání úplně tipťop: při každém spuštění se objevuje o kus výš. Vyřešil jsem to tím, že jsem zakázal komukoli zapisovat do ~/.gkrellm2/data/startup_position.
Možná by se něco podobného dalo udělat i s těmi desklety (doteď mě nenapadlo se o to pokusit).
Rozhodně je s tím berylem v tomto ohledu něco v nepořádku. Uvidíme, co přinesou nové verze.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Ledna 2007, 17:02:11 »
Pro widgety je v svn berylu specialni vrstva, ktera by se o ne mela starat, ale nic takovyho nepouzivam, takze nevim.. :(
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.