Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Otevírání/stahování dokumentů = tuhnutí NTB/CPU  (Přečteno 1572 krát)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
Otevírání/stahování dokumentů = tuhnutí NTB/CPU
« kdy: 08 Listopadu 2012, 09:31:44 »
Zdravím všechny,

protože se mi na displeji objevila "vyhrůžka", že již nebudou poskytovány záplaty, tak jsem v pondělí povýšil na OO. Byly nějaké problémy s wifi, ale to si snad sedlo.
Zůstává ale jeden problém, s nímž si nevím rady: pokud chci otevřít jakýkoliv dokument, nebo ho stáhnout ze sítě, tak mi na cca 20 sec skoro úplně zamrzne NTB. Aplet (nevím jak se to teď správně jmenuje) CPU na horní liště se zastaví, nejdou přepínat kl. zkratkou otevřená okna, nejde otevřít terminál (Ctrl+Alt+T) funguje jen myš - kurzor. Po těch asi 20 sec to skočí - na apletu je vidět, že CPU byl úplně vytížen a pokud jsem třeba před tím roloval kurzorem na stránce, tak se úkon provede.
Nevěděl by někdo, kterým směrem se vydat? .... (to je blbej dotaz - už mě napadla jedna přiléhavá rada :-)))

Taky se mi nepovedlo nanutit mu klasické Gnome rozhraní, tak se učím Dash ... snad to půjde.

Díky

Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

beer

• Host
Re:Otevírání/stahování dokumentů = tuhnutí NTB/CPU
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2012, 18:08:22 »
Zkus ještě dopovýšit na stabilní Precize Pangolin... To má pětiletou podporu.

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2012, 12:16:33 »
Tak z toho mám, upřímně řečeno, po téhle zkušenosti trochu strach.
Jinak to mrznutí u dokumentů přestalo tak nějak samo :-))).
Podle návodu od (myslím) Doliho jsem nainstaloval gnome-panel, takže se to už alespoň ksichtí jak jsem zvyklý.
Pořád ale přetrvává problém s připojením wifi - funguje to zvláště a pro mne náhodně - nechce se připojit - hlásí ve wicd "nesprávné heslo" - pak, když začnu zavírat okna a pod. tak se najednou připojí. Vliv na to má taky zaklopení víka. Dělá to i u wifin, do jejichž nastavení jsem se určitě nehrabal - v jiném městě, přednastavené heslo - ale pak se také připojí.
Zkusím cvičně prohodit wicd s původním network mangerem.
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2012, 12:59:57 »
Zdravím
tak jen tak pro informaci: přešel jsem na NM - stále to dělá problémy po zavření víka/displeje; je mi divné, že ikona NM (kruhová výseč) je prázdná - jako by nebyl signál - nechápu; nešel zvuk, ale to jsem nějak porovnal v alsamixeru - snad už bude OK; blbě se mi otevírají pdfka v AR- nefungují odkazy uvnitř - to jsem "vyřešil" tak, že původní dokument otevřu v Evince a pak to jde ...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2012, 15:35:35 »
Ak vytvoris noveho uzivatela tak pod nim sa to sprava rovnako? Medzi ubuntu LL a PP bolo dost zmien a mohlo sa stat ze mas v /home dajake nastavenie s ktorym si nevie dat novsia verzia rady.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2012, 23:47:59 »
Njn, čtu to tady skoro pořád, ale tohle mě nenapadlo - opatrně to vyzkouším a dám vědět.
Díky za nakopnutí
Franta

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.