Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ošklivý boot  (Přečteno 1936 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ošklivý boot
« kdy: 15 Listopadu 2012, 14:55:35 »
Po čerstvé instalaci vypadal boot na mém NB Dell docela pěkně, ale už je to tu zase

po spuštění míváte také tenhle cirkus?

černá
logo BOIS cca 2s
černá
INTEL MATRIX STORAGE... velký bílý písmena na černém, typ DOS (asi boot)
fialový GRUB 9s (vím jak ho omezit)
fialová plocha tmavá
černá
"černá podsvícená"
černá
fialová
pár miniaturních bílých řádek na černé (3-5) nestíhám přečíst, mohu snad vyfotit
fialová s logem ubuntu a tečkama
černá
fialová s logem ubuntu a tečkama
naskočí myš
plocha
naskočí panely

Je to tak hnusný, že si to snad natočím na video. Jak se toho zbavit?

Vyřešit se to asi nedá, tak mě napadlo, jestli by nešlo výstup přesměrovat už v BIOSu na externí monitor, interní by byl tím pádem černý a až Ubuntu by to přeplo na interní, nebo fakt už neví, jak to ten Apple dělá, že to má hezký... Nebo... vám to fakt nevadí, že novej komp ihned vypadá jak nespolehlivej krám z bazaru?
« Poslední změna: 15 Listopadu 2012, 15:34:15 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Ošklivý boot
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2012, 15:11:26 »
Zrejme ti pocas bootu nieco spadne. U mna to ide grub-cierna-logo-prihlasenie(tam uz je moje pozadie plochy)-moje pozadie plochy-plocha.
Skus pozriet logy ci tam nemas dajaku chybu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2012, 15:17:33 »
Zrejme ti pocas bootu nieco spadne. U mna to ide grub-cierna-logo-prihlasenie(tam uz je moje pozadie plochy)-moje pozadie plochy-plocha.
Skus pozriet logy ci tam nemas dajaku chybu.

Díky, jsem laik. Prosím ťukni, jaký logy a kde? Díky. Ale myslím, že boot si vždy něco najde, aby mohl pár řádek napsat, top by nebyl správný boot. :-)

Marně také hledám základní možnost, aby pozadí přihlašovací obrazovky nebyl obrázek, ale barva či přechod.
Možná nějaký doplněk.

Čím zakázat zobrazování GRUBu?

Když se to nevyřeší, další možnost je, ať to píše všechno od začátku do konce (lepší než problikávání s logem). Jak tohle nastavit? Resp, zakázat fialovou plochu a fialovou plochu s logem a tečkama.
« Poslední změna: 15 Listopadu 2012, 16:39:57 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Ivan Nolč

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2012, 15:52:44 »
Tenhle postup zakáže veškerou fialovou při startu.
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/default/grubGRUB_TERMINAL=console - odkomentovat, zakáže grubu se ukázat ve fialovém kabátě
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" - smazat všechny parametry, tohle ukazuje při startu místo loga textový výstup
GRUB_TIMEOUT=0 - vypne zobrazení grubu (zobrazí se 0 sekund)
sudo update-grub

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2012, 16:10:08 »
Super, díky. Už to začíná vypadat normálně.

Ještě se po INTEL MATRIX STORAGE... velký bílý písmena na černém, typ DOS (asi boot) problikne

error: no video mode activated

Neříkejte že miliony lidí s notebooky DELL začínají pracovní den s touto hláškou:

error: no video mode activated

a druhá věc je, že se výpis v půlce změní na mini písmena, ale to už bych chtěl asi moc...

Ale díky moc.
« Poslední změna: 15 Listopadu 2012, 16:41:31 od compaq »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 15 Listopadu 2012, 17:24:37 »
S tymi logmi ti velmi nepomozem. Tym nerozumiem ani ja. Jedine ti mozem poradit hladat error. :D

Co sa tyka tej zmeny velkosti rozlisenia pisma tak to je sposobene tym ze grub ide na zakladnom rozliseni ktore zvladne kazdy monitor a ked nabehne graficky server a aktivuju sa ovladace tak sa ti to prepne na rozlisenie plochy. Odstranit to mozes tak ze do grub zapises rucne vlastne rozlisenie.
http://wiki.ubuntu.cz/grub2#grubetcdefaultgrub
Pozri polozku GRUB_GFXMODE=640×480.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2012, 20:14:32 »
S tymi logmi ti velmi nepomozem. Tym nerozumiem ani ja. Jedine ti mozem poradit hladat error. :D

Dík za rady. Ten error není od grubu, je před grubem.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2012, 20:27:19 »
Pred grubom je iba BIOS. Cize bud je to hlasenie biosu ktore by malo ist v biose vypnut alebo to je start grubu pred zobrazenim vyberu OS.

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 15 Listopadu 2012, 20:31:24 »
Pred grubom je iba BIOS. Cize bud je to hlasenie biosu ktore by malo ist v biose vypnut alebo to je start grubu pred zobrazenim vyberu OS.

Z live CD ani po čerstvé instalaci se to nedělo.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 15 Listopadu 2012, 21:42:54 »
Vyskusaj v grub
upravit riadok
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=„quiet splash“
na
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"

Ci to pomoze na ten error. Po uprave suboru nezabudni spustit
sudo update-grub

compaq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 15 Listopadu 2012, 22:08:12 »
Vyskusaj v grub
upravit riadok
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=„quiet splash“
na
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"

Ci to pomoze na ten error. Po uprave suboru nezabudni spustit
sudo update-grub

Dík, to jsem vyzkoušel a boot vypadal ještě hůř. písmena, barevné čtverce, rozhozené, nakonec systém naběhl v nízkém rozlišení. Tak jsem to zasejc vrátil. Ale dík za snahu.

Sakra! Teď jsem si znovu vyzkoušel boot z Live CD a je to paráda, fialová obrazovka, dole ikony, potom splash, potom plocha, nikde nevyskakují žádné nápisy, nic neproblikává, jak to udělat i z HDD? Holt, když ptáčka lapají...
« Poslední změna: 15 Listopadu 2012, 22:19:11 od compaq »

beer

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16 Listopadu 2012, 12:40:17 »
Ta velikost písmen záleží myslím na rozlišení, zkus upravit řádek a nastavit si tam rozlišení, které chceš na konsoly používat, musíš ho odkomentovat. (Čím větší rozlišení, tím menší písmena):

#GRUB_GFXMODE=640x480

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.