Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome classic opravdu classic  (Přečteno 1818 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Gnome classic opravdu classic
« kdy: 15 Listopadu 2012, 20:30:12 »
Jak dolní panel zrušit, horní přesunout dolů a přidat na něj zobrazení spuštěných programů, jako to bylo ve starším gnome?

Jak nejvíc přizpůsobit U12.04 vzhledu U8.04? Díky.

U12.04 Gnome Classic
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

janek-m

• Host
Re:Gnome classic opravdu classic
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2012, 21:23:22 »
Stlačiť SUPER + alt a pravý klik myšou na panel a vybrať možnosť odstrániť (spodný) a tak isto postupovať s horným panelom, ale tam vybrať možnosť "presunúť dolu". A rovnakým spôsobom popridávaš do panelu aj rôzne nastavenia.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2012, 21:50:38 »
Classic je míněno, hlavně v tom, že nemusí být nutná 3d akcelerace a dvouma panelama s classic nabídkou.
Tím, to končí, nastavení se provádí přes GSettings.
viz. zdejší témata o vzhledu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2012, 22:12:14 »
Stlačiť SUPER + alt a pravý klik myšou na panel a vybrať možnosť odstrániť (spodný) a tak isto postupovať s horným panelom, ale tam vybrať možnosť "presunúť dolu". A rovnakým spôsobom popridávaš do panelu aj rôzne nastavenia.

Spolehlivé to není, viz obrázek, ale nekonec jsem to protlačil... Díky.

[příloha smazaná administrátorem]
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2012, 22:14:01 »
Classic je míněno, hlavně v tom, že nemusí být nutná 3d akcelerace

Tak to jsem to pochopil blbě. Myslel jsem, že classic bude komplet jako v minulém gnome včetně komplet ovládání.

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2012, 07:24:04 »
Ja som týmto postupom, ktorý som uviedol, Gnome classic v U 12.04 pohode upravil: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=7480.msg451606#msg451606 (Som sa trochu zabával :) )

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2012, 09:24:19 »
Ja som týmto postupom, ktorý som uviedol, Gnome classic v U 12.04 pohode upravil: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=7480.msg451606#msg451606 (Som sa trochu zabával :) )

Moc pěkný (K+). Až si zasejc budeš hrát, vrať do Nautila tu lupu (50% 66% 100% 150%). :-) Díky.

Vůbec bych uvítal, kdyby každá novější verze Ubuntu byla kompletně "zpětně kompatibilní" to znamená, že by šlo spustit jakékoli starší prostředí s úplně stejným vzhledem i ovládáním. Klidně 10 20 let zpět. Nechci se ještě v osmdesáti učit každý tři roky, jak se mění panel, ale chci aktuální distro i jádro.
« Poslední změna: 16 Listopadu 2012, 09:27:43 od compaq »

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2012, 15:59:25 »
V dohledné době, Linux v takové podobě jako si ty (já) představuješ, nebude. Gnome2 můžeš mít i s aktuálním jádrem, ale v Ubuntu to nebude lehké.

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Listopadu 2012, 16:04:24 »
Díky za odpověď. Ubuntu sleduji od 7.04 a nejlepší bylo 8.04. Stará distra do koše rozhodně nepatří.

Například nechápu, proč se vytratil smysluplný splash, který ukazoval na teploměru průběh bootu nebo vypínání a člověk mohl odhadnout, kdy bude konec. Proč ho nahradil nějaký blikací gif (s čárkou nebo puntíky), okoukaný z instalace Windows, který dělá z lidí trochu trouby...

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 16 Listopadu 2012, 16:50:04 »
Já zaznamenal Ubuntu od 5.04 (neměl jsem internet), boot na starším monitoru Compaq skončil neovladatelným hnědým překryvem (prostě se neměli rádi).
...posun dál
Teprve nedávno se mi potvrdila slova psaná v Linuxových knihách, že Linux je pro programátory, jenom ti ho dokáží využít naplno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.