Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dvakrát třikrát denně chce systém heslo do klíčenky  (Přečteno 2169 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Dvakrát třikrát denně chce systém heslo do klíčenky
« kdy: 15 Listopadu 2012, 22:16:49 »
Dvakrát třikrát denně chce systém heslo do klíčenky, je to normální? Na stránky, který vyžadují ID a uložené heslo je koukám celej den a většinou nic nechce.

U12.04.1 64-bit
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
Re:Dvakrát třikrát denně chce systém heslo do klíčenky
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2012, 09:35:14 »
To je blázinec, na druhém stroji (U10.04) jsem

zapnul automatické přihlašování (nepožaduje heslo) a
začal votravovat s heslem do klíčenky (které ani jedno nefungovalo, ani uživatel, ani správce),
tak jsem tam heslo zasejc vrátil, ale s heslem do klíčenky to votravuje furt. Ách jo...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2012, 09:47:57 »
Zajímavé, já jsem si naopak od verze 12.04 liboval, že to obvykle nechce (oproti předchozím verzím) heslo ani při instalaci aktualizací. A to chce jako heslo uživatele, nebo super-uživatele? Taky bych se asi pídil potom, "kdo" to spouští?
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2012, 09:52:45 »
Zajímavé, já jsem si naopak od verze 12.04 liboval, že to obvykle nechce (oproti předchozím verzím) heslo ani při instalaci aktualizací. A to chce jako heslo uživatele, nebo super-uživatele? Taky bych se asi pídil potom, "kdo" to spouští?

U12.04, jednou za čas, dvakrát až čtyřikrát denně to chce heslo do klíčenky, když se chci podívat na web za heslem (aukro) a mám uložený ID i heslo v Chromu. Například.

U10.04, chci se příhlásit k wifině, heslo klíčenky, heslo wifiny, neslo klíčenky, chci na web za heslem, heslo klíčenky, dost VOJ3B...

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:10:36 »
A kdy to začalo? Nehrál jsi si nějak chmodem?
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:13:46 »
To heslo do klíčenky to chce, protože máš zapnuté automatické přihlšení. Je to z důvodu bezpečnosti. Pokud to nevyhovuje, zruš automatické přihlašování a nastav přihlašování heslem (stejným, jako dříve), nebo klíčenku nastav jako nezabezpečené úložiště. Je to bezpečnostní riziko, ale u stolního PC doma bych to klidně podstoupil.

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:19:43 »
http://wiki.ubuntu.cz/klíčenka

Citace
Tipy a triky
Automaticky zadávané heslo

Pokud si u své klíčenky login dáte stejné heslo, jaké používáte k přihlášení do svého profilu (tak je to i nastaveno automaticky při instalaci), při přihlášení se vám klíčenka automaticky odemkne, a již není potřeba heslo znovu zadávat. Hesla a jiné údaje jsou tak vždy na disku pouze v šifrované podobě.

Při automatickém přihlášení (systém se neptá při zapnutí počítače na heslo a automaticky najede do výchozího profilu) není heslo ke klíčence k dispozici, a je potřeba ho zadat v případě, že klíčenku potřebuji odemknout (aby z ní např. Evolution mohl číst). Pokud toto zadávání chcete zrušit, můžete použít postup uvedený níže, dojde ale k tomu, že hesla na disku (používaná aplikacemi využívající klíčenku) budou nezašifrovaná.
Zrušení zadávání hesla

Tímto krokem snižujete bezpečnost svého systému

Při používání aplikací, které ukládají hesla do klíčenky, je potřeba vždy zadat heslo. Tomu se dá zabránit následujícím postupem:

V záložce Hesla změňte heslo u položky login

Vyplňte Staré heslo a políčka Heslo a Potvrďte heslo nechte prázdná.

Budete upozorněni vyskakovacím oknem na možná rizika. Okno jednoduše odsouhlaste.

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:21:11 »
A kdy to začalo? Nehrál jsi si nějak chmodem?

Ne, nevím co je chmod.

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:22:20 »
To heslo do klíčenky to chce, protože máš zapnuté automatické přihlšení. Je to z důvodu bezpečnosti. Pokud to nevyhovuje, zruš automatické přihlašování a nastav přihlašování heslem (stejným, jako dříve),

To jsem ihned udělal. Do systému se přihlašuji heslem, jako dříve, ale otravuje to dál.

beer

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:32:53 »
OK, změń heslo na klíčence na stejné, kterým se přihlašuješ do systému.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #10 kdy: 16 Listopadu 2012, 11:33:50 »
OK, změń heslo na klíčence na stejné, kterým se přihlašuješ do systému.

tohle je nesmysl !! to s tim nijak nesouvisi ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 16 Listopadu 2012, 15:29:19 »
Tohle je jediná uživatelská dokumentace. Máte ji v Ubuntu v offline (Help (F2 standard název Yelp) > Přejít > Všechny dokumenty.
http://library.gnome.org/users/seahorse/stable/
Bohužel, dokumentace v Gnome je žalostná.

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 16 Listopadu 2012, 18:33:36 »
Dvakrát třikrát denně chce systém heslo do klíčenky, je to normální? Na stránky, který vyžadují ID a uložené heslo je koukám celej den a většinou nic nechce.

U12.04.1 64-bit
Mě se tohle začalo stávat poté, co jsem přidal hodnocení k nějaké aplikaci v Centru Software pro Ubuntu, není to náhodou i tvůj případ?

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 16 Listopadu 2012, 18:50:42 »
Může to být bug, jak to zjistit? Jedině na vývojářském webu, pokud tam uveden není, je dobré to nahlásit.
Ani já, neovládám příliš angličtinu, ale vždy jsem to nějak dal dohromady s pomocí překladače(gtranslate, fdl-cz<>en, stardict, goldendict).
Odpovědi byli od vývojářů dostatečné.
« Poslední změna: 16 Listopadu 2012, 18:52:29 od jadd »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #14 kdy: 16 Listopadu 2012, 19:18:47 »
Pánové, mě už z vás tady taky začíná tikat, takže se vraťte k tématu... Děkuji.

//Téma pročištěno.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

compaq

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 20 Listopadu 2012, 23:26:25 »
Zrušil jsem automatické přihlášení ve většině relací z nabídky (12 položek). Furt systém občas požaduje heslo ke klíčence. Zajímavé je, že k jednomu webu za heslem ho nechce, k jinému ano.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.