Zdravím,mám takový oříšek.... Vytvořil jsem si bootovací usb s Hirenns Boot,nabootoval,spustil Magic Partition a chtěl smazat veškerý balast na HDD než nahodím Ubuntu na netbook Acer Aspire One 150.Tak jsem spustil " ERASE " začalo mazaání...Jenže se ozvalo volání přírody a já prostě musel s pískem.... Toho využil můj dvouletý syn a jak na něj blikalo spínací tlačítko,tak ho zmáčknul.Já přijdu z " pískoviště " a on se na mě směje od ucha k uchu celý štastný,že si taky máčknul...
Bohužel ve výsledku je disk zamčený,nejde z ničeho nabootovat(ani usb disk s instalačkou,ani ext. mechanika)a v biosu to po mě chce heslo... Hledal jsem návod jak na to a narazil na balík hdparm..... uměl by tento prográmek odemknout disk?Pokud ano,našla by se tady nějaká dobrá duše co mi hodí minimálně odkaz s návodem,nebo mi to trochu polopaticky popíše?Jsem vcelku zoufalý,neb na nový disk momentálně nemám a za netbook,jenž mám pro skoromanželku pod stromeček jsem dal vcelku ranec... Tak moc prosím o pomoc.Díky.H