Zdravím vás,
chtěl bych požádat, zda by mě někdo nemohl nasměrovat ke sdílení tiskárny HP laserjet 100 color MFP m175a. Pořídil jsem si internet a pro připojení jsem si zakoupil modem D-Link DVA-G3671B. Na PC používám Linux Mint 13.
Zkoušel jsem postupovat dle manuálu modemu/routeru kde je návod na zprovoznění na win. Ten praví vepsat adresu
http://10.0.0.138:631/printers/“název tiskárny“ a pak jen vyhledat ovladač dle označení tiskárny. Pokoušel jsem se o podobný způsob dle wiki , zde na ubuntu.cz. Adresu jsem vložil a vybral i tiskárnu a vše vypadalo,že se to nainstalovalo,ale bohužel tiskárna na nic neraguje.
Pak jsem zkoušel zadat adresu do hplip, kde se nabízí volba tiskárny v síti. Ten tiskárnu nenalezl. Byla tam i volba jetdirectport. Ta byla nastavená na hodnotě "1" a dá se šoupat,ale to bohužel nevím co znamená :-(.
Přes usb tiskárna tiskne a skenuje bez problému.
Google jsem zkoušel,ale už mě nenapadá kombinace po které by na mě vyrukoval s něčím co by mi pomohlo. Někde jsem také četl,že záleží na tiskárně jak komunikuje. Tuším,že to označovali jako GDI a GDL. Bohužel tyhle hodnoty jsem o své tiskárně nenašel.
Mnohokrát děkuji za jakoukoli radu. Strávil jsem nad tím xhodin a už jsem fakt bezradnej.

Obtíže jsem čekal, ale nečekal sjem ,že to nevyřeším, když všude preferují jak se jen do modemu zasune usb a už můžete tisknout z čehokoli co je připojené k síti.:-(