Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Curlftpfs problem s + x bitemny  (Přečteno 1723 krát)

majlan

Curlftpfs problem s + x bitemny
« kdy: 21 Listopadu 2012, 20:47:08 »
Zdravim vsechny a prosim o radu
Curlftpfs jako takovy mi funguje. Bez problemu mi primontuje vzdalenou slozku a ja si muzu vesele stahovat co potrebuji. Problem je, ze na danem serveru se nektere soubory tvari spravne jako spustitelne, kdyz si ale primountuju slozku k sobe, spustitelnost souboru se ztrati. Jelikoz se jedna o skript v bashi, nabizela by se varianta si po zkopirovani z namountovane slozky prava opet nastavit, ale tech souboru je tam v adresarove strukture rozhazeno tolik, ze by trvalo vecnost to osetrit.
Druha varianta, taktez nepouzitelna je, ze by dana adresarova struktura byla zabalena tarem a na spravnem miste opet rozbalena. To by opet byla prace navic pri zmenach jednotlivych souboru ve strukture, ktere se cas od casu upravuji a pak opet 10x dene kopiruji.

Otazka teda zni jednoduse, odpoved jsem na ni ale nenasel...
Jak si namountovat ftp tak, aby krome prav, ktere jinak zustavaji spravne, nezmizel po namountovani ten + x bit tedy receno spustitelnost souboru.

Dekuji

Jen mozna jeste doplnim, ze se na server hlasim uctem, ktery nema opravneni zapisu...
« Poslední změna: 21 Listopadu 2012, 21:21:11 od majlan »

donny

• Závislák
Re:Curlftpfs problem s + x bitemny
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2012, 22:22:15 »
jak to kopirujes? Co "cp -c zdroj cil" ?
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

majlan

« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2012, 23:41:47 »
jak to kopirujes? Co "cp -c zdroj cil" ?

cp -a zdroj cil
v tomdle pripade veskery obsah adresare /etc
cp -a ~/ftp/etc/* /mnt/

/mnt protoze se to kopiruje rovnou na CF kartu s FS. Ja si ale myslim, ze problem bude uz pri tom mountnuti toho FTP, pac uz v tom adresari ~/ftp je to bez toho x.

-desktop:~/ftp/etc$ ls -al

-rwxr-xr-x 1 root root  672 led 16  2006 alarm.sh

Kdezto primo na serveru

-rwxr-xr-x    1 root     root          672 Jan 16  2006 alarm.sh*

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2012, 23:53:09 »

Kdezto primo na serveru

vzdyt je to spustitelne pro uzivatele, skupinu i vsechny ostatni. Tak v cem je problem? Neni treba ta CF karta pripojena s noexec parametrem?
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

majlan

« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2012, 00:01:10 »

Kdezto primo na serveru

vzdyt je to spustitelne pro uzivatele, skupinu i vsechny ostatni. Tak v cem je problem? Neni treba ta CF karta pripojena s noexec parametrem?

tak ted ze sebe udelam naprosteho blbce, ale budiz

Co teda ta hvezdicka na konci za souborem znamena?

CF urco s noexec parametrem nemountuju a i kdyby, v mem PC se ohreje jen po dobu instalace a kopirovani. Pak uz putuje do jineho stroje, kde funguje pres redukci jako disk. K tomuto jsem dosel tak, ze nabehne jadro a v momente kdy se z adresare /etc/rc.d/ ma spustit pri startu rc.S, tak to napise ze je nespustitelny a po nem vsechny soubory, ktere se kopirovaly a neinstalovaly
« Poslední změna: 22 Listopadu 2012, 00:08:05 od majlan »

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2012, 00:26:37 »
já jen k tomu cp, proč nepoužíváš scp (síť, šifra) nebo rcp (síť)? těžko říct ale jestli to něco vyřeší.

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2012, 01:01:34 »
Ano, ta hvezdicka oznacuje, ze se to da spustit, ale spis bych se ridil opravnenima na zacatku radku.

Ted jsem to zkousel (na ftp jsem textovemu souboru dal +x a zkopiroval na disk) a bylo to v poradku - atribut vydrzel. Tak ja nevim. Zkousel jsi nejakou vylucovaci metodu, treba jestli atribut vydrzi, kdyz soubor zkopirujes z ftp treba do $HOME adresare? Nebo pouzit treba scp, jak je navrhovano vyse?

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2012, 01:07:10 »
Nebo pouzit treba scp, jak je navrhovano vyse?
nenavrhuji, jen se snažím informovat..nikdy jsem nespojoval 2PC.
A mezitím jsem našel http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=44931.0, tedy pokud to vůbec pomůže.
« Poslední změna: 22 Listopadu 2012, 01:08:59 od jadd »

majlan

« Odpověď #8 kdy: 22 Listopadu 2012, 07:35:50 »
Nebo pouzit treba scp, jak je navrhovano vyse?
nenavrhuji, jen se snažím informovat..nikdy jsem nespojoval 2PC.
A mezitím jsem našel http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=44931.0, tedy pokud to vůbec pomůže.

Doted to fungovalo tak, ze se na extra Pc pridala pres redukci nova CF karta, do pc se strcila disketa s jadrem a mountem toho ftp adresare. Pak probehla veskera instalace pustenim prikazů jako installpkg, cp atd.  z toho mountnuteho ftp adresare a tudiz ze serveru a vse se nainstalovalo. Pac ale diskety dochazi a ten peklo stroj, kterym se to instalovalo je moc velky, nahrazuji jej prave redukci USB2CF a novym skriptem, ktery CF rozpartitionuje, nahraje tam balicky a zkopci adresar /etc.
Proc jsem to tak rozvedl. Nelze pouzit scp ci sshsf, protoze vytvarim skript o jednom kusu souboru. Bude jej pouzivat cca 20lidi a ne kazdy ma na serveru ucet a tudiz i klice.

Otazku ted trosku pozmenim, ponevadz jsem prisel na to, ze soubory jsou opravdu spustitelne, jen jim tam ve vypisu chybi ta "hvezdicka" na konci. Lze je spustit jak z namountovaneho ftp tak i z dane CF. Pouze po vlozeni CF do routeru, kde by uz mela fungovat samostatne to po rozbaleni jadra napise ze init.d cannot execute rc.S, rc.M atd.

majlan

« Odpověď #9 kdy: 22 Listopadu 2012, 08:58:55 »
Tak lidičky, je to mezi klávesnicí a židlí. Šel jsem na to špatně. Zjistil jsem, že se mi tam nenahrajou veškeré knihovny a z toho ten problém. Děkuji za snahu a omlouvám se za zdržení

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.