Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skryti linuxoveho oddilu disku na Windows 7  (Přečteno 1004 krát)

Mattonius

• Host
Skryti linuxoveho oddilu disku na Windows 7
« kdy: 24 Listopadu 2012, 18:53:23 »
Dobrý den,
Na SSD mám nainstalovaný Windows 7 ( na celém disku ), na druhém disku (HDD) mám nainstalovaný na jednom partitionu Ubuntu a další tři oddíly jsou použity jako regulerní uložiště dat pro Windows.
Problém, který se mi nedaří vyřešit: na Windows vidím disk s Ubuntu a logicky s ním nemohu pracovat, což ani nechci, spíše mě rozčiluje fakt, že mi vždy při zapnutí kompu Windows zahlásí, že s diskem D nemohu pracovat pokud ho nezformátuji.
Co chci : Potřeboval bych ve windows zneviditelnit disk D (partition s Ubuntu), do té míry, abych k němu nemohl přistoupit přes "Tento počítač". Vlastnosti disku neumožňují možnost "Zabezpečení", tudíž nemohu odebrat práva k tomu disku abych ho neviděl. Vzhledem k tomu, že Windows neumí pracovat se "surovým souborovým systém „ext4“ ", bojím se toho, že mi nějakej vtipálek ten disk zformátuje, nebo omylem si ho zformátuji sám (čímž bych o Ubuntu přišel).
Má s něčím podobným někdo zkušenosti? Byl bych nejraději za odbornou radu, ne stylem pokus omyl
Děkuji moc za odpověď.
Matouš

PS: přikládám fotodokumentaci problému.
http://leteckaposta.cz/769053480

[příloha smazaná administrátorem]

Cuore

• Závislák
Re:Skryti linuxoveho oddilu disku na Windows 7
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2012, 19:17:50 »
Tento problém se týká windows, takže bohužel  ??? počítej s uzamčením, ale než se tak stane, rychlá rada jak na to  ;D v tom správci disků smázni od disku "D" písmeno a tím se ti nebude ukazovat v nabídce tento počítač  ;)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2012, 19:31:49 »
To "zrušení písmena" uděláš ve vlastnostech oddílu.
Tohle zavírat nebudu.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Mattonius

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2012, 14:59:13 »
Děkuji za radu, nakonec jsem Ubuntu odinstaloval z druhého disku, nainstaloval znova přes ten váš webi a udělal tak jak jste mi poradili, vše funguje jak jsem chtěl. Díky :)

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2012, 16:01:21 »
Ta odinstalace a instalace přes wubi byla zbytečná... Respektive pokud si to vyřešil tímto způsobem, máš linux nainstalovaný do windowsích oddílů, ne na ten druhý disk. Stačilo jen odebrat písmeno disku, jak bylo razeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.