Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: compiz v mint  (Přečteno 3595 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
compiz v mint
« kdy: 25 Listopadu 2012, 11:10:58 »
Zdravím.
Compiz mi běží v mint 14 docela svižně, jen nemohu myší uchopit okno a následně je přesunout.
Taky se mi otvírají všechny programy na první ploše.
Po kliknutí na jinou plochu se mi kostka neotočí. Překlápění kostky myší mám, to funguje správně.

Nevíte, kde se to nastavuje?

Dík

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2012, 13:08:28 »
Zdravím.

Nevíte, kde se to nastavuje?

Dík

ahoj. V ccsm? :)

Rover623

Re:compiz v mint
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2012, 14:28:06 »

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2012, 17:57:09 »

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2012, 17:58:38 »
Doporučuji přečíst si tohle http://www.abclinuxu.cz/blog/icel0s/2012/11/poznatky-z-instalace-transparentniho-skinu-na-mintu-14 dost ti to ušetří práci

No pokusil jsem se o instalci a narazil jsem hned u prvního bodu. Nevím, jak to nainstalovat.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2012, 18:16:27 »
bod číslo 1., jsem vyřešil. Stačilo aktivovat rozmístnění kokna v CF manageru, to by mne nikdy nenapadlo.

Teď ještě vyřešit, to otvírání všech oken na první ploše.

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2012, 18:54:09 »
takže jsi zapl plugin "Rozmístit okna" a vyřešilo se přesouvání? To mně moc hlava nebere, na co je tam pak to "Přesunout okno"? Já jsem spíš tipoval, že tam bude zakopanej pes s tím spouštěním na první ploše...

btw co máš nastavený v "Hlavní nastavení"→"Desktop"? Já tam mám 2-2-1 u tebe s tou kostkou by tam myslím mělo být 4-1-1...

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #7 kdy: 25 Listopadu 2012, 20:02:55 »
takže jsi zapl plugin "Rozmístit okna" a vyřešilo se přesouvání? To mně moc hlava nebere, na co je tam pak to "Přesunout okno"? Já jsem spíš tipoval, že tam bude zakopanej pes s tím spouštěním na první ploše...

btw co máš nastavený v "Hlavní nastavení"→"Desktop"? Já tam mám 2-2-1 u tebe s tou kostkou by tam myslím mělo být 4-1-1...


 Ne, tento plugin mi umožnil uchopit za horní lištu okno a zartřepat s ním "vlnící se okna".
Zabralo až tvoje druhá odpověď: "Hlavní nastavení"→"Desktop"? Já tam mám 2-2-1 u tebe s tou kostkou by tam myslím mělo být 4-1-1... Já to měl obráceně 2-2-4. Obrátil jsem to na 4-1-1 a bylo po starostech

díky moc, jsi pašák a klikám na karmu potlesk

PS: Byl jsem půl roku bez CF jen v Maté a nějak jsem vyšel ze cviku v nastavování. Ještě jednou díky.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopadu 2012, 20:05:17 »
a ještě jednu věc, jak přesunu tlačítka "otevřít, zavřít.. na levou stranu. S CF se mi přesunuli na prvou stranu.

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2012, 20:39:21 »
na to bych použil ubuntu tweak. Pokud se ti ho nechce instalovat, tak je na to myslím i příkaz, ale ten by jsi musel dohleddat..


Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2012, 21:21:08 »
tak ten jsem si stáhl, ale nikdy jsem to moc nepoužíval. Nyní mám nějakou poslední verzi a nějak se v tweaku nevyzním, můžeš mi pisnout, kde nastavím ty tlačítka?

dík

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #11 kdy: 25 Listopadu 2012, 21:41:45 »
tweaks→window

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #12 kdy: 27 Listopadu 2012, 18:06:25 »
tak takovou záložku tam nemám a stáhl jsem si ho od tud: http://ubuntu-tweak.com/

Rover623

Re:compiz v mint
« Odpověď #13 kdy: 27 Listopadu 2012, 19:52:20 »
Stisknout ALT+F2 pro spuštění příkazu a zadat
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string menu:minimize,maximize,close to platí pro MATE, pro Cinnamon je to
Kód: [Vybrat]
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout ':minimize,maximize,close'

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #14 kdy: 27 Listopadu 2012, 20:36:56 »

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #15 kdy: 22 Prosince 2012, 19:35:37 »
super, už mi to maká, ale nemohu nastavit efkty ohně. Zjistil jsem, že mi chybí v EFEKTECH ta složená papírová vlaštovka

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #16 kdy: 22 Prosince 2012, 19:47:14 »
doinstaluj si compiz-plugins-extra. ;)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #17 kdy: 22 Prosince 2012, 21:41:51 »
doinstaluj si compiz-plugins-extra. ;)


Tak ten právě nainstalovaný mám.

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #18 kdy: 22 Prosince 2012, 23:22:00 »
v tom případě máš vlaštovku. :)

zkontroluj, jestli máš zaškrtlý animations add-on..
« Poslední změna: 22 Prosince 2012, 23:32:52 od aloisam »

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #19 kdy: 23 Prosince 2012, 10:37:20 »
Citace
zkontroluj, jestli máš zaškrtlý animations add-on..

ale kde?

[příloha smazaná administrátorem]

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #20 kdy: 23 Prosince 2012, 12:50:33 »
přesně tam, v efektech. Zkus to u jiného uživatele, jestli nemáš bordel v nastaveních, pokud ne, tak nevím, chyba toho balíku pro mint?

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #21 kdy: 23 Prosince 2012, 20:35:41 »
Instaloval jsem znovu Mint a bohužel animations add-on tam není. Nejde to doinstalovat třeba někde ze staršího repozitáře?

aloisam

  • Host
Re:compiz v mint
« Odpověď #22 kdy: 23 Prosince 2012, 23:34:09 »
to fakt nevím. Spíš bych zkontroloval jestli tam máš ty pluginy co já, pokud ano, tak to bude mint bug...

http://img705.imageshack.us/img705/1416/compiz.png

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #23 kdy: 24 Prosince 2012, 15:54:50 »
Tak jak vidím, máš úplně jiné balíčky a ty samé mi synaptic v Mint nenabídne. Tak z toho nic nebude.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz v mint
« Odpověď #24 kdy: 27 Prosince 2012, 20:43:56 »
Takže, hledal jsem, co mi tak bude chybět za balíček. Zřejmě to bude Ubuntu Unity Plugin. Nevíte, jak si ho doinstalovat do MINT 14? Synaptic mi ho nenabízí.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.