Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problikávání textu během splash  (Přečteno 1045 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Problikávání textu během splash
« kdy: 28 Listopadu 2012, 20:35:22 »
Při bootování někdy, při vypínání (před splash) vždycky problikne (na vteřinu až tři) ošklivý text, rozhozený po řádkách (dev/watchdog, battery, crashplan, možná mohu vyfotit). Někdy se nezobrazí splash screen při vypínánání celá, ale jen text obrazovka a uprostřed blikající puntíky. Zkrátka si systém dělá co chce a uživatele to právem štve.

Jak to opravit?

P.S. jeden z těch řádnů při vypínání je

Citace
error registering dev/watchdog ... error-16
MEI: unable to register watchdog device
« Poslední změna: 28 Listopadu 2012, 21:43:59 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Problikávání textu během splash
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2012, 21:47:25 »
:D prosim ..

muj mily compaqu ... proc to prosim nekdy nezarepertujes do toho launchpadu .. nepredpokladam, ze nekdo bude znat odpoved na vec, kterou vetsina bere asi zcela samozrejme a nepozastavi se nad ni .. nicmene v tom launchpadu by to treba vazne nekdo resil ...

zdravim, ntz
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2012, 22:21:51 »
:D prosim ..

muj mily compaqu ... proc to prosim nekdy nezarepertujes do toho launchpadu .. nepredpokladam, ze nekdo bude znat odpoved na vec, kterou vetsina bere asi zcela samozrejme a nepozastavi se nad ni .. nicmene v tom launchpadu by to treba vazne nekdo resil ...

zdravim, ntz

Neznám jiné systémy, než moje, nemám kámoše s Linuxama, stačí, když mi napíšeš, že to problikávání je zcela běžný a nemám se tím zabejvat... a je to... :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2012, 22:48:51 »
tak zkus třeba gůglit. ;)

https://duckduckgo.com/html/

zrovna pro ten tvůj error je řešení hned v prvním odkazu...

jinak si myslím, že errory se objevují vždy (když teda nějaký jsou) a nepomůže ani přidání parametru quiet. Ten je tam imho jen proto, aby jsi neviděl hlášky typu loading blablabla... Takže jediný řešení asi je opravdu to co píše ntz. Nahlásit to jako bug. Pokud teda nechceš nic vidět, a myslíš si že je to tak správně. ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2012, 22:51:05 »
Pokud teda nechceš nic vidět, a myslíš si že je to tak správně. ;)

Máš pravdu. Nevím jestli je to správně, ale co mi pomůže probliknutí několika řádků, kde nerozumím jedinému slovu? To rači nic...

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 29 Listopadu 2012, 16:55:02 »
Našel jsem tohle a vypadá to že to funguje:

Actually you can add "blacklist mei" straight to /etc/modprobe.d/blacklist.conf, without creating a new folder.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.