No nedalo mi to a připojuji svoji zkušenost. Také jsem experimentoval s instalací systému na SSD a při tom jsem používal v tmpfs /tmp. Lekl jsem se proklamované špatné výdrže SSD v souvislosti s častými přístupy na buňky a také jsem chtěl zvýšit životnost. Až jsem se po čase, verze Xubuntu 12.04 na několika instalacích, začala projevovat schíza systému ve smyslu čím dál častěji se vysktnuvších hlášení SIGDEV u některých aplikací. Například apt-get potažmo Synaptic, antivir clamav vypadával, Firefox se nechtěl nahodit, mucommander jenom bliknul a nazdar. Rozumějte až po čase používání. Ještě klika, že mne nenapadlo do tmpfs strčit /var/log. Svých logů si já také velmi, ale opravdu velmi cením. Ty musí být kdykoli k nahlédnutí, páč nic není dokonalé. Až jsem po čase pochopil, že bude třeba obnovit staré návyky. Neudělal jsem nic jiného než to, že jsem z fstab vymáznul řádek tmpfs. Obnovil jsem aktualizační systém, našel jsem tam i nějaké zombíky, které jsem zrušil, zkrátka uvedl jsem to do původního stavu vyladěno. A od té doby mám pokoj a nikdo mi kvůli těmto chybám již pak nezavolal. A ty SSD stalé drží, stále drží a stále kvokají.
Zkrátka podle mých zkušeností umístit /tmp do tmpfs zhoršuje stabilitu systému, možná jenom v některých případech, ale volba to dobrá není. Podle mne to chce opravdu vybírat SSD od ověřených výrobců s dobrými referencemi. A že to lze o tom jsem přesvědčen.