Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jupiter Applet  (Přečteno 1979 krát)

fulda

• Aktivní člen
  • *
Jupiter Applet
« kdy: 04 Prosince 2012, 18:06:02 »
Ahoj máte někdo zkušenosti s tímto programem? http://www.jupiterapplet.org/
Měla by to být správa baterie.

matlala

• Aktivní člen
  • *
Re:Jupiter Applet
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2013, 01:54:06 »
Přidám otázku ke kolegovi.
Právě jsme si tenhle prográmek stáhl včetně podpory hybrid engine pro asus notebooky, tak snad jede i ona. Měl bych dotaz na nastavcení. Po restartu notebooku s eme nelíbí, že displej přeblikne, jak se změní rozlišení ze stejného na stejné, vyskočí zbytečně pár notifikací o otočení displeje atd.

Je teda možnost nějak jej konfigurovat?
našel jsme jen konfiguraci počátečního stavu v jednotlivých souborech v adresáři /var/jupiter/
Kód: [Vybrat]
matlala@matlala-ubuntu:/var/jupiter$ ls
available_resolutions_LVDS1  battery  bt_saved  cpu_mode  displays  power  resolution_saved_LVDS1  rotation_saved_LVDS1  touchpad_saved  vga_saved  wifi_saved

Ale chtělo by to něco víc. Včetně odstranění některých položek z menu aplikace, zbytečné je pro me třeba zpínání/vypínání wifi, bluetooth.
Dále by se hodilo snížit jas displeje při režimu powersawe.

PS: opravilo to jednu supr chybičku apletu CPU frekvence pro cinnamon a to že po restartu se nastavil performance režim místo ondemant.
NOTEBOOK: Ubuntu 14.04 (kernel 3.14); Asus N56VM-S4272V (i7 3610QM, 16GB RAM 1600MHz, INTEL SSD 520 180GB + původní HDD místo DVD/BD, Full HD displej) + INTEL 7620 + doma 24" LG IPS 24EA53
NAS-HTPC: Ubuntu server 12.04 x64 + XBMC; ASRock E350M1/USB3, SEASONIC SSP-350GT, RAM 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz, case BITFENIX Prodigy , prim. eth. INTEL PRO/1000 CT, 2ks WD Red 3TB v SW RAID 1, 2*1Gb switch

Myghael

• Návštěvník
  • Si vis pacem, para bellum.
    • FantasyWiki
Re:Jupiter Applet
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2013, 20:31:36 »
Jupiter jsem používal, všechny funkce fungovaly a byly fajn, vlastně jsem pak na správu displeje/ů a napájení nepotřeboval nic jiného. Jenom měl malinký bug, že když jsem jel na baterce nebo síti, všechno v pohodě, při odpojení nabíječky taky, ale v momentě připojení nabíječky za chodu systém vytuhl a pomohl jenom násilný restart, takže šel pryč. Bohužel jsem už od té doby (cca. 2 měsíce) neměl čas si s tím hrát.
Lenovo ThinkPad R61 8918DFG Intel Core2Duo T8100 2,1 GHz, 4 GB DDR2-667, Intel 965PM, nVidia NVS140M, Hitachi 160 GB SATA2, Ubuntu Server 14.04.2 LTS x86_64, Xfce + Gnome Classic + awesome
Na serverech Debian Stable x86_64 (doma) nebo AlexanderaServer UNIX (v práci).
Všechny desktopy mám diskless + PXE boot ze serveru - běhá to cca. tak rychle jako klasický HDD.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.