Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Steam klient pro Linux - Flash Player [Vyřešeno]  (Přečteno 5139 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Steam klient pro Linux - Flash Player [Vyřešeno]
« kdy: 07 Prosince 2012, 11:44:32 »
Nepodařilo se mi v Steam klientu pro Linux rozchodit flash.

Po instalaci se neobjevují Flash videa (obrázky ano). Místo videa je zobrazen text, který říká že:
Je potřeba mít nainstalovanou specifickou verzi Flash Playeru, a to přes to, že ve výchozím prohlížeči Flash funguje.

Detailní popis říká to, že je třeba:
1) Jít na tuto stránku:
http://get.adobe.com/cz/flashplayer/otherversions/
2) Zvolit operační systém
3) Zvolit Flash Player 11 pro ostatní prohlížeče (64 bit - v mém případě)
----------------------------------------------------------------------------------
V současné době mám nainstalovaný Flash Player 11.2 ( 11.2.202.251), Xubuntu 12.04, 64 bit
1) Na výše uvedené adrese je pouze poslední verze Flash Playeru 11.2, tedy stejná jakou mám nainstalovanou a přeinstalace nepomáhá - v prohlížečích vše funguje, ve Steam klientovi nikoli
2) Přímo ze stránek Adobe sice lze zvolit starší verze přehrávače zde http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html, ale nevím kterou vybrat

Podařilo se Vám Flash videa v Steam klientu pro Linux nějak rozchodit? A jak jste postupovali?

PS: Klient jinak funguje OK, dokonce jsem nainstaloval a chvíli hrál Team Fortress 2.
PS2: Pokud nainstaluji Windows verzi Steamu přes Wine, mám stejný problém, Flash videa nechodí.
PS3: K dispozici je zatím 29 her, z toho jedna zdarma Team Fortress 2. S těch známějších mě zaujal: Serious Sam 3: BFE - € 6,99; Amnesia - the Dark Descent - € 14,99; World of Goo - € 8,99; Red Orchestra: Ostfront 41-45 - € 9,99

Díky za případné rady, jak rozchodit Flash videa ve Steam klientovi pro Linux.
« Poslední změna: 03 Ledna 2013, 23:59:10 od majakmp3 »

beer

• Host
Re:Steam klient pro Linux - Flash Player
« Odpověď #1 kdy: 07 Prosince 2012, 12:05:28 »
Bylo by dobré nějak zjistit, kde Steam flash hledá. Možná by stačilo pak udělat jen symlink.

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2012, 12:09:52 »
Tak steam vyžaduje 32 bit flashplayer....
stáhnout, rozbalit a nakopírovat libflashplayer.so do usr/lib/mozilla/plugins, viz níže:

http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/882965239653368215/?l=czech
Citace
Flashplayer on 64bit As you may have noticed there are some problems when you are using a 64bit system & flashplayer. The current 32bit only Beta requires a 32bit Flashplayer for its browser, but it's still just looking at some default generic directories. So here we go:

As far as 'strings' tells me there are 3 directories where Steam is searching for the Flash plugin:
/usr/lib/browser-plugins
/usr/lib/mozilla/plugins
/usr/lib/firefox/plugins
Currently working workaround: Pick one of the 3 that does not exist and create it, then simply put the 32bit libflashplayer.so in there - every browser should by default skip incompatible files when searching for the plugin, so this shouldn't cause any problems with other 64bit programs that may try to load the Flash plugin.

http://get.adobe.com/flashplayer/completion/?installer=Flash_Player_11.2_for_other_Linux_(.tar.gz)_32-bit

Citace
boot  7 Nov 2012 @ 5:22pm 
Just copy libflashplayer.so to /usr/lib/mozilla/plugins/
« Poslední změna: 07 Prosince 2012, 12:14:33 od beer »

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2012, 13:30:02 »
To se podle mě bude hádat, protože v FF už určitě bude odkaz na 64bit Flash, asi by bylo lepší zjistit kde to ten Flash hledá a podstrčit mu ho přímo tam

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Prosince 2012, 13:47:13 »
Tak píšou tam, že browser dokáže přeskočit nekompatibilní pluginy, takže by se to hádat nemělo, a že ten flashplayer stem hledá ve složkách:

/usr/lib/browser-plugins
/usr/lib/mozilla/plugins
/usr/lib/firefox/plugins

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 07 Prosince 2012, 13:49:09 »
Tak nic, pak je ten postup správný, nelze to dát jinam než do pluginů prohlížeče

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Ledna 2013, 00:02:21 »
Tak píšou tam, že browser dokáže přeskočit nekompatibilní pluginy, takže by se to hádat nemělo, a že ten flashplayer stem hledá ve složkách:

/usr/lib/browser-plugins
/usr/lib/mozilla/plugins
/usr/lib/firefox/plugins

Funguje, ale výkon flashplayeru je ve Stem klientovi HROZNÝ - vypadá to jako powerpointová prezentace, nikoli video. Je to zarážející, protože pokud pustím to samé video v prohlížeči, jede naprosto plynule.
Snad to tedy Valve brzy vyřeší.

Všem děkuji za rady.
« Poslední změna: 04 Ledna 2013, 00:25:18 od majakmp3 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Steam klient pro Linux - Flash Player [Vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2013, 22:33:50 »
Jen upozorním, že řešení zde(jiné), mi nefunguje.
http://www.webupd8.org/2013/01/how-to-get-flash-player-to-work-with.html

Flash videa jedou plynule. Ale žere to víc procesorovýho času, než v nativním prohlížeči.
« Poslední změna: 15 Ledna 2013, 11:46:04 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2013, 11:27:20 »
Blbý dotaz, proč proboha lozíš po netu ve Steamu?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 15 Ledna 2013, 11:43:25 »
Blbý dotaz, proč proboha lozíš po netu ve Steamu?
Nelozím. ;-)

Steam obsahuje mimo jiných ptákovin i jejich prohlížeč, ve kterém se ti zobrazuje cíleně jejich obsah ať už je to přímo renderovaný ve steam klientu nebo ve hře. Ale lze s tím surfovat kdekoliv.
Jen jsem napsal srovnání nároků u mě pro tazatele vejš.
« Poslední změna: 15 Ledna 2013, 11:47:10 od Roman "Rovano" Vacho »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 15 Ledna 2013, 12:27:47 »
Také když jsem nahodil flash do Steam tak jsem čuměl jak jsou ty videa trhaná... (šlo mi jen o náhledy her)
Pak jsem ale přepnul do Big Picture a tam už videa šlapou bez problémů a mám pocit že už se k tomu Flash nepoužívá pač doma Flash ve Steam nemám a v Big Picture mi videa šlapou. Tak snad je to krok k tomu jak se zbavit Flash ze strany Steam. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

beer

• Host
« Odpověď #11 kdy: 15 Ledna 2013, 13:04:42 »
Zřejmě, ten big  picture by se měl objevit tuším na těch konzolích, co chystají.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 15 Ledna 2013, 16:24:10 »
Já jsem nucen poslouchat při hraní hudbu, takže se bez flashe neobejdu :D

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 15 Ledna 2013, 17:10:07 »
To jako posloucháš hudbu z Youtube?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 15 Ledna 2013, 19:28:03 »
To jako posloucháš hudbu z Youtube?
To ne, ale prostě to maj udělaný tak na serverech, že musíš mít flash, keď chceš počut hudbu. Je to naozaj pokrok, když v předchozí verzi source engínu flash nebylo třeba.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.