Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Soustavné vypadávání internetu  (Přečteno 2975 krát)

janimira

• Návštěvník
Soustavné vypadávání internetu
« kdy: 10 Prosince 2012, 10:23:43 »
Od té doby, co máme nový modem, mi připojení hrozně blbne (ale patrně jen v Ubuntu - používám 12.04, ve Windowsech jsem zatím netrávila tolik času, aby to bylo prokazatelné)... Jde o to, že jsem pořád připojená, dokonce ani z icq mě to neodhlásí, ale internet prostě nefunguje. Stránka se do nekonečna načítá, ale nevyhodí chybovou hlášku. Pomůže jen restart nebo uspání a probuzení (odhlášení a přihlášení nemá vliv). Pokud jen vytáhnu kabel nebo se odpojím od wi-fi, tak už se zpátky nepřipojím. A modemem to taky není, jelikož druhý počítač, co je připojený, funguje bez problémů. A zajímavé je, že nikde jinde se mi tohle nestává, jen doma. A výskyt jevu je taky dost pozoruhodný. Po zapnutí počítače mi internet vypadne každé dvě minuty, ale postupně se to ustálí a pak to běží bez problémů... Ale někdy taky ne :D Tuší někdo, v čem by mohl být problém?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Soustavné vypadávání internetu
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2012, 10:25:47 »
Nastavit router na nějaký nižší kanál (pod 12), rozhodně tam nenechávat automatický výběr. Najdeš to v administraci routeru.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Prosince 2012, 12:05:03 »
1) zkus na routeru vypnout funkci QoS; mne to pomohlo, protoze me casto pri nacitani velkych stranek s mnoha obrazky router odpojil /edit: wifi zustala pripojena, ale nesla ke mne zadna data/, protoze me povazoval za DDoS utocnika.

A taky si zkontroluj, na jakych kanalech bezi wifiny v okoli (napr. v terminalu, musis mit nainstalovany balik wireless-tools a odpojenou wifinu od routeru, predpokladam, ze tvoje sitove rozhrani na wifi se jmenuje wlan0):

Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan0 scan | grep "Channel:"
a nastav si na routeru nejlepe nejaky kanal, ktery zadna z nich nepouziva. A jak pise Tadeas, radsi mensi nez 12.
« Poslední změna: 10 Prosince 2012, 13:16:11 od donny »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Majlo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2012, 12:38:25 »
Ahoj!
Mam podobny problem.
Na wifi jsem pripojen pres AR2417 Wireless Network Adapter TP-LINK TL-WN350GD (stolni poc.) a pri brouzdani vypadne internet. Sitova karta bezi, wifi bei, ale jaksi zadne data:( ?
myslim ze pouze prijma a odesila pakety mezi pc a routerem.

Druhy pc v siti (netbook) take s 12.04 Kub. to nedela.
Jeste kdyz jem mel Win 7, problem take nebyl, pri prechodu na Linux myslim ze ok, po case to zacalo blbnout.
Zajimavy je, ze se staci odpojit a zas pripojit na wifi a opet chvili slape :D

V cem je me prokleti..?  :o

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.