Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přenos systému na jiný PC  (Přečteno 4392 krát)

PavelS.

• Návštěvník
Přenos systému na jiný PC
« kdy: 10 Prosince 2012, 15:40:43 »
Je možné přenést naistalovaný systém na jiný počítač, tak aby na novém počítači nemusel instalovat a nastavovat všechny programy a jiné věci znova?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Přenos systému na jiný PC
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2012, 15:44:32 »
Myslíš na jiný stejné konfigurace?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

PavelS.

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Prosince 2012, 15:48:21 »
Ano, předpokládám že by systém najel v nějakém režimu "nouze". Grafiku, zvuk atd. bych nakonfiguroval později. Jde mi o to přenést moje Ubuntu z noťasu na stanici s Windows pod VirtualBox.

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2012, 15:50:41 »
Ano, předpokládám že by systém najel v nějakém režimu "nouze". Grafiku, zvuk atd. bych nakonfiguroval později. Jde mi o to přenést moje Ubuntu z noťasu na stanici s Windows pod VirtualBox.

Tak to jsem v životě nedělal... Sorry
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2012, 15:51:55 »
No bude s tím víc práce než užitku. Nainstaloval bych čistý systém, pak si přetáhnul /home s nastavením a nechal bych si vyexportovat (např. přes Synaptic - nutno doinstalovat) seznam s nainstalovanými balíky. Další postup je už asi jasný...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Triscal

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2012, 11:19:29 »
Existují programy, na kopírování celého disku (ne jenom souborů), takže by se to dalo udělat přes to, ale nikdy jsem to nedělal a ani nevím, jak se nějaký takový program jmenuje.

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 11 Prosince 2012, 11:55:10 »
Tak určitě by se dala udělat image disku a ta přenést, například prostřednictvím clonezilly nebo Partclone, těch možností je určitě celá řada. Čistá instalace bude asi rychlejší, ale na druhou stranu ta image se může kdykoliv hodit jako záloha. U 12.10 to nemá moc význam, ale pokud bys fungoval x let na nějaké verzi s dlouholetou podporou, tak proč ne.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Prosince 2012, 11:56:26 »
Existují programy, na kopírování celého disku (ne jenom souborů), takže by se to dalo udělat přes to, ale nikdy jsem to nedělal a ani nevím, jak se nějaký takový program jmenuje.
to ti moc nepomůže, protože s obrazem disku přeneseš i hardwarovku původního stroje. Já tohle trochu nechtěně testoval, když mi odešla MB, tak jsem měnil za jinou + CPU a Grafiku a tohle ubuntu přežilo bez úhony. Dokonce i že jsem dával ATI za ATI, tak jela i akcelerace na původních uzavřených ovladačích.

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 11 Prosince 2012, 12:14:22 »
Mám známého, který ubuntu řadu let úspěšně klonuje (místo dalších instalací na jiné stroje jiného stáří a jiné hardware konfigurace) a funguje mu to.
Co se týká nesvobodných ovladačů například pro grafiku, to už je detail, zpravidla stačí tuším smazat xorg.conf, nesprávné ovladače odinstalovat a pak nainstalovat aktuální nesvobodné ovladače, nebo fungovat na svobodných.
Zatímco windows XP nebo možná ani Vista toto nerozdýchají, Ubuntu zřejmě ano.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 11 Prosince 2012, 12:26:27 »
Možná by se dala využít fičura v liveCD 12.10 kdy v diskovém nástroji přibyla nabídka Vytvořit a Obnovit obraz disku ;)
Už delší dobu se chystám to testnout... :)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 11 Prosince 2012, 12:29:18 od RRadek Neužil »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 11 Prosince 2012, 16:35:25 »
Zatímco windows XP nebo možná ani Vista toto nerozdýchají, Ubuntu zřejmě ano.

Přes rok jsem pouštěl pracovní Ubuntu pouze z klíčenky na všem, kde byla USB díra a jelo to (většino bez akcelerace), ale to bylo v době U8.04.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #11 kdy: 11 Prosince 2012, 18:00:42 »
Možná by se dala využít fičura v liveCD 12.10 kdy v diskovém nástroji přibyla nabídka Vytvořit a Obnovit obraz disku ;)
Už delší dobu se chystám to testnout... :)

Podle mě bude výstupem zagzipované "dd", ale uvidíme. To by určitě chtělo testnout.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.