Zdravím, mám takový problém. Nainstaloval jsem Ubuntu 12.10 (před instalací jsem zkontroloval i hash) a od prvního momentu náhodně systém zamrzá. Hned zkraje jsem zkoušel plný reinstall a přeformátování disku - bez efektu.
Po třetí čisté instalaci jsem zkusil tedy nahrát nejnovější jádro přes skript z upubuntu.com a natáhnul jsem nové ovladače na grafiku. Nic.
V sys logu ani po dlouhodobém pátrání těsně před pádem nic neni vidět co by jej způsobilo, memtest neukazuje chyby v paměti a plná kontrola disku neukázala žádné mrtvé sektory.
Dokonce zamrznutí nic přímého nepředchází. Někdy zamrzne po kliku na něco, někdy jen tak čtu článek na webu, nic nedělam a když chci scrollovat dolů tak zjistim že je zamrzlej. Jindy zamrzne když vytáhnu napájení z notebooku, nebo když otevřu aplikaci. Prostě těžko říct. A nej sranda je, že někdy se sekne třeba 4x do hodiny a jindy jednou za celej den. Zapoměl jsem napsat že freeze je permanent - nic kromě tvrdýho restartu nepomůže.
Kdyby někdo věděl co by to mohlo být, budu moc vděčný! Díky předem, Dan
edit: update BIOSu nepomohl a dodávám že za tři roky co mam tenhle stroj ani jednou nezamrzl na win tak na mintu
---
edit 2: Zamrzávání je zpět. Akorát se objevuje pouze když pracuju na baterii. A vůbec mě nešetří, je schopen zamrznout třeba 3x do 10-ti minut.

Když je laptop v zásuvce tak se nic neděje. Vyhledal jsem nějaká relevantní témata v AJ, kde se mluví hodně o pm-utils, ale vše se to vztahuje k starým distribucím, o 12.10 ani ťuk. Nápady? Děkuju