Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hrozně pomalé bezdrátové připojení  (Přečteno 3115 krát)

lenkach

• Návštěvník
hrozně pomalé bezdrátové připojení
« kdy: 18 Prosince 2012, 12:20:28 »
Ahoj.
Dostala jsem Asus Eee PC 1015CX s Ubuntu. Především mi šlo o rychlé připojení a komunikaci přes Internet. ALE toto funguje jen když jsem přes drát. Na bezdrátové připojení je to hrůza. To jsem nečekala a nevím, zda není něco špatně nastavené. Dejte mi radu, ale prosím tak abych tomu rozuměla - nejsem počítačový expert a machr. Jinak připojení máme přes O2 a všechny PC i televize pracují v pohodě. Díky. L

donny

• Závislák
Re:hrozně pomalé bezdrátové připojení
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2012, 12:29:20 »
- Slaby signal nebo velky provoz na frekvenci, kterou pouziva tvuj router. Zkus na wifi routeru nastavit jiny kanal, vyzkousej jich i vic.
- O2 mam taky a dost se zlepsila odezva po nastaveni jinych DNS serveru (osobne pouzivam google - 8.8.8.8 a 8.8.4.4)
- router me odpojoval na velkych strankach, kde se stahovalo hodne veci naraz (treba facebook), pomohlo mi zakazani funkce QoS na routeru.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

lenkach

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2012, 15:32:57 »
Ahoj. Díky za radu. Na wifi routeru jsem zkousela vsechny moznosti - nic ke zlepseni - zakazala jsem funkce QoS na routeru /nevim k cemu ta funkce je/ - ale stav je setrvaly - s DNS servery si nevim rady / v Linuxu se neorientuji vubec. Musi asi byt neco v PC spatne nastavene nebo v haji. Stve mne to.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2012, 16:28:48 »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2012, 17:23:44 »
Chcelo by to pomenovať to ubuntu , ktorá verzia, hlavne aká wifi , apod  (musel som to zisťovať cez googla )...
Riešenie je triviálne.
Lenka, chili555 expert na bezdrát píše tu , že najlešie  je použiť propieterny ovládač "wl" .
Pripoj sieťový kábel , otvor si terminál (príkazový riadok)
a napíš postupne tieto riadky a každý odenteruj :
Kód: [Vybrat]
sudo su # bude to chcieť po tebe heslo
echo "blacklist brcmsmac" >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
apt-get install bcmwl-kernel-source
exit
po reštarte by malo byť všetko ok .
hlavne presne použi syntax, aj medzera je dôležitá. Keby bul dajaký problém , daj vedieť.

lenkach

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Prosince 2012, 23:36:39 »
Ahoj. Tak jsem konečně zkusila to cos mi poradil - při restartu proběhly všechny aktualizace, ale s bezdrátovým spojením to nic k zlepšení neudělalo. Tak nevím. Ale moc díky za snahu. Asi jsem dostala krám, který není k ničemu. L

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 22 Prosince 2012, 00:07:05 »
Můžeš zadat do terminálu
lspci a výpis poslat sem, než začnu něco zkoušet, rád bych se přesvědčil o tom jaká je v tom netbooku skutečně síťovka

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 22 Prosince 2012, 10:18:05 »
No ak Ti, tu na fóre, má niekto pomôcť , mušíš trošičku pridať viacej informácií. Pretože to je strielanie len od boku, stale triafaš len okolo 10-ky. Takto na diaľku to proste nejde. A podľa tohoto odkazu ubuntu na tom"krámu" funguje.

Wifina používa buď:  propietárne (wl), alebo
                             opensource  (bcma, brcmsmac) ovládače
no naraz natiahnuté v jadre nemôžu byť , inak sú v konflikte, a to ich musíš dať na "čienu listinu".

mali by uspešne fungovať všetky , ale niekedy to nemusí byť pravda... Väčšinou propietárne sú lepšie.
 A možnosť ako to objektívne zistiť je len jedna, poslať sem aspoň tieto vypisy:
lspci -nnk | grep net -i -A3
nm-tool
lsmod | grep -e wl -e brcmsmac -e bcma
ifconfig -a
iwlist scan
rfkill list all

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.