Dobrý den,
už velmi dlouho se snažím hledat veškeré informace o provozu Berylu či Compizu na mém počítači, který má grafickou kartu Unichrome Pro. 3D akceleraci jsem už zvládl, ale nevím, jak na 3D desktop. V pojmech mám stále zmatek - co je Beryl, XGL, Compiz, dri apod. Už jednou jsem se pokoušel instalovat Beryl, ale všechno se nějak rozházelo a chviličku jsem viděl tzv. kostku (cube), ale bylo to extrémně trhané a zatuhlo to... Ale vím, že akceleraci ta karta má a technicky by to šlo. 3D mi tam jede pěkně a i na Win mi 3D a jiné pěkné efekty s průhledností fungují naprosto skvěle. Prý chybí podpora vývojářů, což je extrémně velká škoda. S tím také souvisí, že když někomu doporučím Ubuntu, on se ho pokusí nainstalovat, ale většinou kvůli nepodpoře grafiky skončí dřív, než s Ubuntu začne pracovat. Nevíte někdo o tomto spojení více? Unichrome karty a 3D desktop? Všude na fórech nacházím jen otázky a přinejlepším velmi neúplné odpovědi. A jak to vypadá s Feisty Fawn? Myslíte, že se situace zlepší? Kéž by...
No a když už sem píšu, tak bych se ještě chtěl zeptat, když nerozchodím Beryla a spol., můžu alespoň průhlednost a jiné efekty dostat do Gnome? KDE mi nějak nevyhovuje, ten se alespoň o tu "falešnou" průhlednost stačí. Našel jsem jakýsi xcompmgr (nebo tak nějak), který mi nabídky docela pěkně ostínoval, ale při větší složitosti to bylo docela pomalé a nedokonalé... Ne všechny parametry fungovaly, kdo se v tom má vyznat. Jinak na změnu pracovní plochy používám 3ddesktop, je to parádní vychytávka...
Díky za rady...