Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 12.10 - zamrza, blbne grafika a zvuk+video  (Přečteno 1285 krát)

mitr

• Návštěvník
Ubuntu 12.10 - zamrza, blbne grafika a zvuk+video
« kdy: 21 Prosince 2012, 09:54:57 »
Zdravim,

Měl jsem poslední dobou docela problémy s Ubuntu, přikládal jsem to tomu že se ptřeba nepovedl upgrade na 12.10.
Koupil jsem si nový SSD disk, tak jsem si řekl že vše přeinstaluju a bude klid. Klid však není.
Systém nekdy začne blbnout viz první obrázek, grafika se všelijak rozhodí, převrátí a kdo ví co. Někdy zase když hraje zvuk, systém se začne zasekávat a nepomůže nic jiného než vypnutí a zapnutí (ani ssh z jiného PC a reboot nefunguje).

Také ihned po čisté instalaci a stahnutí všech update od vydání 12.10 systém chtěl posílat crash reporty na různé věci, Xorg, atd atd, pokaždé jiná věc, tak jsem odinstaloval apport :D

Přikládám i obrázek jaké ovladače grafiky mám vybrané, s ostatníma je to z bláta do louže, jedny ani nenaběhly ...

Docela mě tento stav vadí, počítač je nepoužitelný i win XP SP1 jsou proti tomu 100% spolehlivý stroj :X
Uvažuju buď o přechodu na Fedoru nebo návratu na Ubuntu 12.04, pokud se to nějak nevyřeší.

Předem díky za nápady.

[příloha smazaná administrátorem]

Rover623

Re:Ubuntu 12.10 - zamrza, blbne grafika a zvuk+video
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2012, 10:14:58 »
Používáš svobodný ovladač, povol si nějaký z těch proprietárních, ale než to uděláš, nainstaluj si linux-header

mitr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2012, 10:35:46 »
Ahoj,

diky za odpověď.
Co konkrétně prosím myslíš "linux-header" ?

Díky.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2012, 13:24:57 »
Hlavičkové soubory jádra, z nějakého důvodu je 12.10 nestáhne a ovladač potom nefunguje

mitr

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Prosince 2012, 23:40:32 »
Diky za rady,

aktualizaovano:
udo apt-get install linux-headers-$(uname -r) dkms build-essential make

Změněno na nVidia ovladače, akorat je to momentálně spíš z bláta do louže.

Při nabíhání se po přihlášení PC zasekne a asi po minutě se zobraí opět okno na přihlášení.
Poté když se přihlásím už to naběhne, ale opět se mi stalo ono zaseknutí, poslouchal jsem ČT24 online, přitom něco dělal a pak to přišlo. Takto je bohužel PC docela dost nespolehlivý :I

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 21 Prosince 2012, 23:59:14 »
Tak se vrať na 12.04, 12.10 má stejně přepsaný Compiz a to způsobuje tu hromadu problémů, snad se to v 13.04 vyřeší

mitr

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Prosince 2012, 20:26:53 »
Tak ted zkousim v LiveCD (na USB flash disku) instalaci, bohuzel nezapise zmeny na disk.
Prise z duvodu ze nemuze odpojit /isodevice, coz jet Ext4 oddil na SDA (viz obrazek), ktery pouzivam jen pro data.
Nehapu proc ho ma vlastne pripojeny jako /isodevice, kdyz bootuje z sdb (flash disk, kde je Ubuntu dane pomoci "Multisystem"). Disk bohuzel nejsem schopen v nabehnutem Live systemu odpojit, je teda jeste moznost zazalohovat SDA5 (datovy disk) a zrusit vsechny oddily na disku a znova vytvorit partition .... :)

Ale uz mi s tim Ubuntu docela dochazi trpelivost a to jsem ho docela dlouho pouzival celkem spokojene. Mam prave jeste zalohovanou SDA1 s image Fedory 17 :)

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.