Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PC -> TV [Vyřešeno]  (Přečteno 6784 krát)

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
PC -> TV [Vyřešeno]
« kdy: 25 Prosince 2012, 22:06:03 »
Zdravím Vás,
potřeboval by jsem propojit po síti počítač s TV stejně jako to je ve Windows 7 že nastavím sdílení a v TV se mi objeví sdílené složky s fotkami, filmy atd... Hrozně by mi to pomohlo aby to bylo možné i v Ubuntu 12.10 a v TV si pohodlně pouštěl filmy které mám uložené v počítači (filmy a fotky se nacházejí v jiném oddílu).
Windows používám pouze na hry, takže mi přijde blbost ho zapínat kvůli filmu a na hledání flashky jsem líný. :D

Děkuji Vám za rady. ;)
« Poslední změna: 01 Února 2013, 23:02:41 od thomas23 »

Rover623

Re:PC -> TV
« Odpověď #1 kdy: 26 Prosince 2012, 00:41:34 »
Normálně je to zapnuté, nastavíš to v Nautilu

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #2 kdy: 26 Prosince 2012, 01:11:25 »
Normálně je to zapnuté, nastavíš to v Nautilu
Myslíš jako pravým kliknout na tu složku a dát sdílet? To jsem dělal, ale v TV nic. Jsem v tom naprostý začátečník...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2012, 01:17:19 »
Otevři nastavení sdílení a mrkni se jestli to máš povolené, normálně je sdílení po síti vypnuté (jak na to teď koukám). Pokud by ti to nešlo pustit je nutné nainstalovat si Sambu a odhlásit se a znovu přihlásit

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2012, 01:30:38 »
Otevři nastavení sdílení a mrkni se jestli to máš povolené, normálně je sdílení po síti vypnuté (jak na to teď koukám). Pokud by ti to nešlo pustit je nutné nainstalovat si Sambu a odhlásit se a znovu přihlásit

Myslíš toto?

Sambu jsem si nainstaloval a nastavil takto:

Jedná se o to poslední. Jestli jsem udělal něco jinak prosím o sepsání detailních kroků  :)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 26 Prosince 2012, 01:39:34 »
Po nainstalování Samby by se ti mělo zpřístupnit to zatržítko v nastavení pro sdílení souborů po síti

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2012, 01:43:37 »
Zase to předělali, musíš nainstalovat balík apache2

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosince 2012, 09:52:36 »
co máš za TV? přiznám se, že tato možnost sdílení je pro mě novinka a popravdě ani netuším jak to může fungovat?? Vždy jsem to řešil a byl přesvědčen, že to je jediná možnost nějakým, DLNA serverem. Pro Linux např. Serviio, ale rád se poučím o dalších možnostech.

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #8 kdy: 26 Prosince 2012, 12:07:36 »
Zase to předělali, musíš nainstalovat balík apache2
Nastaveno, ovšem v TV se tento pc nezobrazí a jak mile přepnu na Windows tak ano. >:(

co máš za TV? přiznám se, že tato možnost sdílení je pro mě novinka a popravdě ani netuším jak to může fungovat?? Vždy jsem to řešil a byl přesvědčen, že to je jediná možnost nějakým, DLNA serverem. Pro Linux např. Serviio, ale rád se poučím o dalších možnostech.
Philips, ale typ Ti nyní neřeknu. TV je připojena k internetu a když ve Windows nastavím sdílení v domácí síti, tak se Ti fotky a videa v ni zobrazí.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 26 Prosince 2012, 18:25:13 »
No a nemají ty win už nějaký DLNA server, protože mi pořád není jasný, jak to v TV nastavuješ? Tam by si musel nastavovat IP počítače atd. To jsem popravdě ještě neviděl.

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 26 Prosince 2012, 18:27:06 »
Po nainstalování toho apache2 musíš do nastavení sdílení, zaškrtnout volbu sdílení po síti (nyní už to půjde) a nezadávat heslo (implicitně je tam vloženo tvé přihlašovací), pak by to mělo jít

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #11 kdy: 26 Prosince 2012, 21:19:04 »
Po nainstalování toho apache2 musíš do nastavení sdílení, zaškrtnout volbu sdílení po síti (nyní už to půjde) a nezadávat heslo (implicitně je tam vloženo tvé přihlašovací), pak by to mělo jít
Pořád nic. >:(

No a nemají ty win už nějaký DLNA server, protože mi pořád není jasný, jak to v TV nastavuješ? Tam by si musel nastavovat IP počítače atd. To jsem popravdě ještě neviděl.
Ha, Ty jsi na to kápl. Na netu jsem vyhrabal uživatelskou příručku k TV, jede přes DLNA který má Windows media player a je tam návod jak se to instaluje. Píšou tam že lze sdílet přes Windows, MAC a linux, ale návody jsou tam jen k Win a MAC.
Příručka download a je to na str. 23

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 26 Prosince 2012, 22:33:30 »
synaptic: "mediatomb" - web user interface
              "minidlna" - terminal
https://help.ubuntu.com/community/MediaTomb
http://mediatomb.cc/pages/download#debian_ubuntu
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1198689
                                                                       alebo MiniDLNA
https://help.ubuntu.com/community/MiniDLNA
http://linuxforums.org.uk/index.php?topic=9822.15

ani jedno som ešte nemal čas vyskúšať - ext. hdd
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Cuore

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 27 Prosince 2012, 10:29:05 »
No tak už jsem doma, mě to bylo hned divný. Jo podle návodu je u TV podpora DLNA protokolu, proto bych ti doporučil Serviio. Mám s ním dobré zkušenosti, je v cz jazyce (vývojář je čech), je intuitivní a navíc podporuje transkódování online a internetové aplikace. Pokud si nebudeš vědět rady mrkni tady na fóru (už se to probíralo) nebo napiš a poradíme.

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #14 kdy: 27 Prosince 2012, 11:50:19 »
No tak už jsem doma, mě to bylo hned divný. Jo podle návodu je u TV podpora DLNA protokolu, proto bych ti doporučil Serviio. Mám s ním dobré zkušenosti, je v cz jazyce (vývojář je čech), je intuitivní a navíc podporuje transkódování online a internetové aplikace. Pokud si nebudeš vědět rady mrkni tady na fóru (už se to probíralo) nebo napiš a poradíme.
Au, a jak toto nainstaluji? V centru softwaru to není a nějak netuším jak to nainstalovat, readmi je anglicky a to moc neovládám  ;D Poradíš jak to nainstalovat prosím? Stahoval jsem to odsud.

Rover623

« Odpověď #15 kdy: 27 Prosince 2012, 18:36:00 »
Musí se to přeložit ze zdrojáků, rozbal to a klasické
Kód: [Vybrat]
./configure
make
sudo make install
v adresáři kam jsi to rozbalil by mělo stačit

donny

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 27 Prosince 2012, 18:41:59 »
Musí se to přeložit ze zdrojáků, rozbal to a klasické
./configure
make
sudo make install
v adresáři kam jsi to rozbalil by mělo stačit

misto sudo make install bych doporucoval sudo checkinstall, coz vytvori deb balik, ktery muze byt nasledne nainstalovan do systemu.

PS: musi byt nainstalovane baliky build-essential a checkinstall
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Cuore

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 28 Prosince 2012, 13:04:31 »
není potřeba nic překládat. Jednoduše ten balíček pouze rozbal
tar xvf serviio-1.1-linux.tar.gzpak budeš muset nainstalovat javu a ffmpeg
sudo aptitude install default-jre
sudo aptitude install ffmpeg
Pokud nemáš aptitude tak si ho nainstaluj
sudo apt-get install aptitude
nebo místo něj použij apt-get, ale doporučuji aptitude, které líp řeší závislosti. Nakonec si otevři rozbalenou složku a jdi do adresáře bin. V něm je serviio.sh a serviio-console.sh. Serviio je totiž schopno fungovat jako třeba mythTv, tj. že ti samotný server bude obsluhovat backend a frontend ti může běžet na méně výkonném multimediálním PC. Proto jako první klasickým dvojklikem spusti serviio.sh (backend) a pak serviio-console.sh (frontend). Jakmile ti naběhne konzole pod kartou console settings si změň jazyk na češtinu a konzoli restartuj (pravým myšítkem klikni na ikonu serviia a dej exit serviio console). Jakmile ji opět spustíš už bude v cz jazyce. Pod stavem by ti měla vyskočit tvoje televize (pokud je zapnuta) a pod knihovnou si nasdílej složky pro TV. Pokud si budeš chtít zjednodušit start serviia napiš si script a dej ho do aplikací po spuštění. Nazvi ho třeba start-serviio.sh a přiděl mu pod záložkou oprávnění možnost spouštění jako program. Nástřel by mohl být nějak takhle
#!/bin/sh
#počká 30 vteřin a pak se spustí
sleep 30
#spustí backend
~/serviio-1.1/bin/serviio.sh &
sleep 10
#spustí frontend
~/serviio-1.1/bin/serviio-console.sh &
exit0

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #18 kdy: 08 Ledna 2013, 15:25:45 »
není potřeba nic překládat. Jednoduše ten balíček pouze rozbal
tar xvf serviio-1.1-linux.tar.gzpak budeš muset nainstalovat javu a ffmpeg
sudo aptitude install default-jre
sudo aptitude install ffmpeg
Pokud nemáš aptitude tak si ho nainstaluj
sudo apt-get install aptitude
nebo místo něj použij apt-get, ale doporučuji aptitude, které líp řeší závislosti. Nakonec si otevři rozbalenou složku a jdi do adresáře bin. V něm je serviio.sh a serviio-console.sh. Serviio je totiž schopno fungovat jako třeba mythTv, tj. že ti samotný server bude obsluhovat backend a frontend ti může běžet na méně výkonném multimediálním PC. Proto jako první klasickým dvojklikem spusti serviio.sh (backend) a pak serviio-console.sh (frontend). Jakmile ti naběhne konzole pod kartou console settings si změň jazyk na češtinu a konzoli restartuj (pravým myšítkem klikni na ikonu serviia a dej exit serviio console). Jakmile ji opět spustíš už bude v cz jazyce. Pod stavem by ti měla vyskočit tvoje televize (pokud je zapnuta) a pod knihovnou si nasdílej složky pro TV. Pokud si budeš chtít zjednodušit start serviia napiš si script a dej ho do aplikací po spuštění. Nazvi ho třeba start-serviio.sh a přiděl mu pod záložkou oprávnění možnost spouštění jako program. Nástřel by mohl být nějak takhle
#!/bin/sh
#počká 30 vteřin a pak se spustí
sleep 30
#spustí backend
~/serviio-1.1/bin/serviio.sh &
sleep 10
#spustí frontend
~/serviio-1.1/bin/serviio-console.sh &
exit0

Složka se sdílí, ale v TV se mi zobrazí  že je prázdná a přitom obsahuje film, film je v avi a to z toho blbého Windowsu přehraje...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #19 kdy: 08 Ledna 2013, 15:37:48 »
Značím si, chci si něco ozkoušet.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Cuore

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 08 Ledna 2013, 19:54:30 »
blbě nemůžeš mít zafajfknuto vše, to bude dělat asi potíže, protože serviio nebude vědět jak to má nasdílet. Vytváří totiž celou strukturu. Dám ti příklad, v serviio zaškrtnu video, získat popisná metadata, vyhledat přidané a změněné soubory a v televizi budu mít složky tituly, filmy, seriály, adresáře, poslední prohlížené, poslední přidané atd. Toto se dá editovat v záložce prezentace. Tak ještě odzkoušej prosím tohle. Podle mě to pomůže.

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #21 kdy: 08 Ledna 2013, 22:52:33 »
blbě nemůžeš mít zafajfknuto vše, to bude dělat asi potíže, protože serviio nebude vědět jak to má nasdílet. Vytváří totiž celou strukturu. Dám ti příklad, v serviio zaškrtnu video, získat popisná metadata, vyhledat přidané a změněné soubory a v televizi budu mít složky tituly, filmy, seriály, adresáře, poslední prohlížené, poslední přidané atd. Toto se dá editovat v záložce prezentace. Tak ještě odzkoušej prosím tohle. Podle mě to pomůže.

Tak jsem to odfajfkoval a nechal tam jen video, když chci spustit jen film, ale bohužel bez očekávaného výsledku.  :-\

Cuore

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 09 Ledna 2013, 10:02:08 »
divný, ještě mě napadá, když dáš pod knihovnou vynutit sdílení a pak zobrazit status serviio by ti mělo vypsat počet položek, které vidí. Vypíše ti vůbec něco? A pak v té složce máš jen video, nebo i fotky, hudbu atd.? Píši jen z paměti, serviio jsem používal 2 koky zpětně, ale pokud to nerozchodíš, tak ho snad budu muset znovu rozběhnout, jestli se něco nezměnilo od verze 0.6.0.1  ???

thomas23

• Návštěvník
    • SuperPařba
« Odpověď #23 kdy: 09 Ledna 2013, 19:09:23 »
divný, ještě mě napadá, když dáš pod knihovnou vynutit sdílení a pak zobrazit status serviio by ti mělo vypsat počet položek, které vidí. Vypíše ti vůbec něco? A pak v té složce máš jen video, nebo i fotky, hudbu atd.? Píši jen z paměti, serviio jsem používal 2 koky zpětně, ale pokud to nerozchodíš, tak ho snad budu muset znovu rozběhnout, jestli se něco nezměnilo od verze 0.6.0.1  ???

Nene bohužel nevypsalo nic a je tam jen napsáno "Vynutit aktualizaci ". První cesta (viz screen výše), tam jsou fotky i filmy a jedná se o nový oddíl, ovšem to nešlo, tak jsem přesunul jeden film přímo do linuxu do složky VIDEA (viz screen výše - druhý cesta) a též bez výsledku.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #24 kdy: 10 Ledna 2013, 11:02:48 »
Takhle by to mělo vypadat, když dáš vynutit aktualizaci a zobrazit status. Serviio by mělo načítat jednotlivé položky. Pokud ještě nic nenačte, tak opravdu na TV je složka prázdná, po načtení tam již soubory jsou obsaženy. Pokud ti nic nenačte, hledal bych problém v nastavení cesty k souborům. takže cesty odeber, následně dej přidat místní a ve stromové struktuře si naklikej znovu cestu. Pak to odzkoušej znovu..

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.