Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak se zbavim nespolehliveho pulseaudia?  (Přečteno 1995 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
jak se zbavim nespolehliveho pulseaudia?
« kdy: 26 Prosince 2012, 21:40:05 »
poradite mi jak ho nahradil alsa servrem nebo necim jinym co je spolehlive? uz mi vazne dosla trpelivost
rekl sem si ze tomu dam sanci ale ani po roce a hafo aktualizacich se to casto seka, musim ho killovat a pak znova poustet sw co pres nej hraje  >:(

mimochodem nejsem sam kdo na nej nadava viz
http://en.wikipedia.org/wiki/Lennart_Poettering

"His software, though widely used, has been frequently and loudly criticized as unnecessary[citation needed] or even dangerous[citation needed] to the Linux community overall, and has caused him to become a controversial figure in the community.[4]"

tohle je ten pachatel!  ;D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/30/Lennart_poettering.jpg/800px-Lennart_poettering.jpg
« Poslední změna: 26 Prosince 2012, 21:45:47 od TUX IN MACHINE »

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
Re:jak se zbavim nespolehliveho pulseaudia?
« Odpověď #1 kdy: 26 Prosince 2012, 21:46:31 »
tak sem guglil a nasel navod ale bude mi to fungovat kdyz mam 12.10?  http://wiki.ubuntu.cz/pulseaudio

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 26 Prosince 2012, 22:01:16 »
Ty píšeš hrozně obecně, v čem přesně je nespolehlivé? Které aplikace ti padají? ALSA ti v PC samozřejmě běží, protože Pulse běží nad ALSOU. Není nutné překotně přejímat cizí názory za vlastní, 12.10 je vývojová verze, používám Xubuntu 12.04 a žádný problém s PA nemám.
Pokud sis vygůglil návody na "opravu" pulseaudia, které povedou k jeho odstranění ze systému, tak počítej s problémy.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2012, 22:30:18 »
tak to sem netusil ze Quantal je betaverze ja mel zato ze je to zcela funkcni verze?  :o
Ad ta alsa ja myslel ze alsa je sound server zrova jako pulse je sound server a ne ze pulse je nadstavba pro alsu a bez alsy nelze hrat zvuk? No dobra budu ti verit  ;) Jinak co je vlastne "ve fazi beta vyvoje" v 12.10? Unity? Me prijde spolehlivy az na to ze je pomaly tedka testuju Gnome a je o dost rychlejsi aspon treba vyhledavani ale zase mi na nem vadi ze postrada zakladni vec jako je na okne moznst jeho maximalizace ci minimalizace pritom to jde pomoci ctrl+alt+0 ale to musim pouzit klavesnici s mysi si neskrtnu  :( Pa se mi jeste stalo ze jak pouzivam pres wine program "file&image uploader" tak jak ho zminimalizuju tak pres tu "spodni listu" ktera na me vybehne pri tlaceni na spodek obrazovky - jak na nej kliknu uplne mi zmizi kurzor mysi ( >:(  >:(  !! )a muzu pak system ovladat jen klavesnici (!) az do chvile co se mi podari jakoby "znova ho spustit" pres zastupce co najdu v nautilu. Tohel me dost nastvalo !!  ;D

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2012, 22:33:43 »
Ty píšeš hrozně obecně, v čem přesně je nespolehlivé? Které aplikace ti padají? ALSA ti v PC samozřejmě běží, protože Pulse běží nad ALSOU. Není nutné překotně přejímat cizí názory za vlastní, 12.10 je vývojová verze, používám Xubuntu 12.04 a žádný problém s PA nemám.
Pokud sis vygůglil návody na "opravu" pulseaudia, které povedou k jeho odstranění ze systému, tak počítej s problémy.

Musim rict ze pouzivam pulseaudion uz od dob 10.04 upgrade nakonec az na 12.10 sice se neseka tak casto ale dochazi k tomu ted teda asi uz jen pri hrani z aplikace co mam pustenou pres wine. .. ale nene kecam blbne mi to i bezne pri pousteni videa na youtube proste ne ze by se to jenom sekalo ale zvuk zacne hrat jakoby prohnanej silenym prznicim efektem a neni jina cesta nez killnout pulseaudio a pak se mi za to pomsti tim ze abych mohl zase hrat tak musim aplikaci co pres pulse hrala restartovat jinak je HLUCHA  ::)

Proste nenavidim pulse audio je to prznici aplikace a treba si me kamenujte nesnasim pulse dal sem mu sanci dost dlouho a stale stoji za velky hnedy  :(

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Prosince 2012, 22:35:26 »
jinak pokud chcete vedet co mam za hw tak mam notebuk acer travelmate 5742zg ani nevim co je v tm za zvukarnu ubuntu mi neumoznuje to zjistit jednou uz sem po tom patral ale nicim se mi nepodarilo zjistit poradny hw info  :-X

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2012, 22:39:36 »
abych byl konkretni

V čem přesně je nespolehlivé? Proste mi pri prehravani videa na youtube nebo i pres jakykoliv jiny program na prehravani treba mp3 zacne najednou magorit a mam zvuk prohnanej nejakym crazy filtrem hudba se stane absolutne neposlouchatelnou nepomuze ani stop + play a pak to przni zvuk uplne u vseho pomuze jedine ZABITI PULSE!  ;D

Které aplikace ti padají?  ZADNE MI NEPADAJI! pouze to v nahodonou chvili z nahodne pustene aplikace zacne kurvit prehravani jakehokoliv zvuku!  :)

.. Ja to zkusim prepnout jestli mi to pujde dle navodu nebo si vyguglim kde se to nastavi v konfigurakach a pulsekurvitku zakazu startovat a bude, uz me stvat nebude  :-\

sabraq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosince 2012, 22:42:13 »
tak to sem netusil ze Quantal je betaverze ja mel zato ze je to zcela funkcni verze?  :o
Ad ta alsa ja myslel ze alsa je sound server zrova jako pulse je sound server a ne ze pulse je nadstavba pro alsu a bez alsy nelze hrat zvuk? No dobra budu ti verit  ;) Jinak co je vlastne "ve fazi beta vyvoje" v 12.10? Unity? Me prijde spolehlivy az na to ze je pomaly tedka testuju Gnome a je o dost rychlejsi aspon treba vyhledavani ale zase mi na nem vadi ze postrada zakladni vec jako je na okne moznst jeho maximalizace ci minimalizace pritom to jde pomoci ctrl+alt+0 ale to musim pouzit klavesnici s mysi si neskrtnu  :( Pa se mi jeste stalo ze jak pouzivam pres wine program "file&image uploader" tak jak ho zminimalizuju tak pres tu "spodni listu" ktera na me vybehne pri tlaceni na spodek obrazovky - jak na nej kliknu uplne mi zmizi kurzor mysi ( >:(  >:(  !! )a muzu pak system ovladat jen klavesnici (!) az do chvile co se mi podari jakoby "znova ho spustit" pres zastupce co najdu v nautilu. Tohel me dost nastvalo !!  ;D
Jestli mi nevěříš, tak si o tom něco přečti, ano? Jinak hodně štěstí přeji.

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 26 Prosince 2012, 22:53:59 »
ale ja ti verim, ty jsi zkuseny uzivatel a neco si  o tom prectu jen je mi dost divny jaktoze nemuzu nalezt zadny proces s nazvel alsa? jak se jmenuje a kde se schovava, pouzivam htop, jsem prihlasen do nej jako root, pulse najdu alsu ne, co delam spatne?  :) jestli neveris poslu screenshoty.

jinak sem guglil a koukam s alsou maj problemy i jini co maji muj stroj https://encrypted.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=ubuntu+problem+s+pulse+audio+acer+travelmate+5742zg&ie=utf-8&oe=utf-8

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 26 Prosince 2012, 23:00:08 »
jinak prominte mi obcas sem mirne flustrovanej z toho co mi ubuntu na mym stroji vyvadi  :D
a hodte kamene vy z vas co ho nikdy jejich komp nenastve svym nevyzpytatelnym chovanim!  :P

sabraq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 26 Prosince 2012, 23:30:37 »
Zkus se začíst tady, jak je to s těmi procesy.

http://forum.fedora.cz/read.php?4,22210,22210

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
« Odpověď #11 kdy: 27 Prosince 2012, 10:55:50 »
Tak ja si myslim totez, povazuju zvuk na linuxu za nejproblemovejsi misto na desktopu, ve kterem dokonce stoji za to se rozhodnout, zda nezustat na Windowsech. Instaluju linux nejen na svych PC, ale i znamym a snad jednou byl zvuk bez problemu, tedy od doby co se vymyslelo pulse. Driv jsem ho odinstalovaval, ale dnes to povazuju za nemozne, hodne aplikaci s nim proste pocita. Nicmene zkus na prehravani zvuku vlc a zkus odinstalovat vlc-pulse-plugin (mozna se to jmenuje trosku jinak, poznas to). Ve VLC potom nastavis v tom expertnim nastaveni zvukovy driver alsa a osobne mam po problemech. :-)

sabraq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 27 Prosince 2012, 19:20:24 »
Abych pravdu řekl, taky jsem v 11.10 zkoušel odstranit pulse, nebo nahradit alsu ossv4, ale nakonec jsem se sám rád vrátil do kombinace alsa+pulse. S flash pluginem jsem měl problém taky, ale ne takový co se tady popisuje, nebylo to ovšem pulseaudiem, ale flash pluginem. Pulse dělalo problém hlavně při hraní přes wine, ale to už je taky minulostí od verze 1.5. Jedním z důvodů k návratu byl taky tuším skype...

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 01 Ledna 2013, 19:51:59 »
covece sam sem se divil ale hraje mi i puvodne oblibenej JetAudio pro wokna pres wine a je to celkem svizne a to tyen program pouziva ruzne ekvalizace a efekty :) jen mi vadi t prepinani vzdy se pridruzej vsechny programy z wine nejde to nejak prenastavit aby byly jako oddelene a nezobrazovali se mi spolecne?  :)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
« Odpověď #14 kdy: 02 Ledna 2013, 00:20:26 »
Mozna by nebylo od veci se vyjadrovat ponekud presneji, kdyz uz ti litaj pismenka, pokud nahodou myslis pridruzeni urcite pripony souboru k urcitemu programu, tak to se dela pres aplikaci Ubuntu Tweak (Vylepseni Ubuntu), nahodit si tam muzes i aplikaci pridruzenou k wine.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.