Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Team Fortress 2  (Přečteno 9322 krát)

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2589
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #25 kdy: 18 Leden 2013, 12:39:41 »
Citace
tak vtom případě nevím odkud steam bere údaje o disku...
dejte sem výpis z
Kód: [Vybrat]
df

matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #26 kdy: 18 Leden 2013, 16:33:11 »
Kód: [Vybrat]
Souborový systém  1K-bloků     Užito    Volné Uži% Připojeno do
/dev/sda1         15190488   4343300 10075556  31% /
udev               1019448         4  1019444   1% /dev
tmpfs               410688       880   409808   1% /run
none                  5120         0     5120   0% /run/lock
none               1026716        88  1026628   1% /run/shm
/dev/sda6        136722568 119518284 10259160  93% /home
díky, jak to možný?

Gepard ukazuje 16Gb...
« Poslední změna: 18 Leden 2013, 16:35:11 od matee »
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2589
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #27 kdy: 18 Leden 2013, 17:10:01 »
Kód: [Vybrat]
Souborový systém  1K-bloků     Užito    Volné Uži% Připojeno do
/dev/sda1         15190488   4343300 10075556  31% /
udev               1019448         4  1019444   1% /dev
tmpfs               410688       880   409808   1% /run
none                  5120         0     5120   0% /run/lock
none               1026716        88  1026628   1% /run/shm
/dev/sda6        136722568 119518284 10259160  93% /home
díky, jak to možný?

Gepard ukazuje 16Gb...

jde o Gparted (nikoliv Gepard)

defaultně je rezervováno 5% kapacity pro roota
pokud to chcete změnit, tak by to mohlo jít například takto:
Kód: [Vybrat]
sudo tune2fs -m 1 /dev/sda6to přenastaví rezervovaný prostor na 1% kapacity

ale asi bude lepší uvolnit místo standardně (tedy něco odmazat)


matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #28 kdy: 18 Leden 2013, 19:03:03 »
děkuju za objasnění :)

HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #29 kdy: 19 Leden 2013, 15:10:28 »
Pěknej gepardek:). Co se týče Team Fortress, já tenhleten typ her asi nějak nedoceňuju, nehledě na to, jak dlouho se po instalaci natahoval jenom training mod, na lognutí do online akce se mi již fakt čekat nechtělo. Jestli to však potřebuje pro běh "ještě více" jádro než dvoujádro a ještě více paměti, tak zrovna tohle mi nepřijde jako ten pravý důvod k upgradu :).
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #30 kdy: 19 Leden 2013, 18:06:24 »
Pěknej gepardek:). Co se týče Team Fortress, já tenhleten typ her asi nějak nedoceňuju, nehledě na to, jak dlouho se po instalaci natahoval jenom training mod, na lognutí do online akce se mi již fakt čekat nechtělo. Jestli to však potřebuje pro běh "ještě více" jádro než dvoujádro a ještě více paměti, tak zrovna tohle mi nepřijde jako ten pravý důvod k upgradu :).
Po nějakých aktualizacích samotné hry se to celkem umravnilo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #31 kdy: 19 Leden 2013, 18:10:08 »
Sakra musím to psát znova. Nějak se to nenahrálo na server. Tak zkráceně.
Nepamatuji si, že by mi instalátor kontroloval místo na /. Na /home řval málo místa, tak jsme jej vytvořil, ale pak jsem jej stejně poslal do míst, kde jsem ho chtěl mít původně.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Triscal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 51
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #32 kdy: 19 Leden 2013, 19:41:42 »
Tak jsem aktualizoval ovladače - myslel jsem, že už jsem to udělal, ale ne.
Aktualizoval jsem steam. Momentálně mám verzi 1.0.0.22.
Spustil jsem hru, ale všechno při starém. Černá obrazovka, zkoušel jsem i jenom čekat, jestli to nenaběhne, ale po cca 20 minutách stále nic.
Budu asi zkoušet dál.
Když jsem se díval na steam support, tak stejný nebo podobný problém tam má dost lidí a nikdo zatím nepřišel s ničím povzbudivím, co by mě fungovalo.
Ale každopádně díky za rady.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #33 kdy: 20 Leden 2013, 09:22:41 »
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.
Předtím jsi měl 12.10?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6187
  • Karma: +450/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #34 kdy: 20 Leden 2013, 09:57:52 »
Ak mozem dam sem taku malu podotazku. Kde sa v steam-e da uplne zrusit stahovanie. Nasiel som iba pauzu. Tiez som dal stahovat TF2 a potom som si uvedomil ake je to velke a nevedel som to zrusit. Zatial som to zrusil uplnym odinstalovanim steam pretoze mi zamrzalo graficke prostredie pri jeho pouzivani.(mam trochu rozbity system a cakam na 12.04.2) Da sa vobec uplne stornovat stahovanie v steam?
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

honza_c

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #35 kdy: 20 Leden 2013, 19:11:24 »
Bubuntu 12.10 64bit, Xfce bez kompozitoru, notebook s Intel GMA X4500 a mám stejné problémy: Místo hry vidím pouze černou obrazovku, na pozadí hraje hudba a přes Shift+Tab se dostanu do toho menu Steamu. Víc nic. Zkoušel jsem i aktualizovat ovladače z intelího PPA, nic se nezměnilo. Beru to tak, že mě hraní aspoň během zkouškového nerozptyluje, ale bylo by fajn najít nějaké řešení :)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #36 kdy: 20 Leden 2013, 19:25:08 »
Zkuste to ještě pustit jako DX8.1. Ale to stejně nepomůže.
Ve Steamu jak vidíte tu hru, tak pravým, Vlastnosti a nastavit možnosti spuštění.
Kód: [Vybrat]
-full -novid -dxlevel 81
Tohle je obecně dobré pro všechny, kdo chce, aby to jelo krapet líp.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Horan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #37 kdy: 20 Leden 2013, 23:06:08 »
ahoj, mam Gigabyte GV-R667D3-2GI, AMD Radeon HD 6670 a vzdy se mi ukaze, ze spousti hru. pak to blikne a spadne. Paradoxne kdyz sem uplne odinstaloval grafickou kartu, tak sem hru rozjel, ale zase mi ubuntu furt hazelo hlasku, ze nenainstalovany HW.
Takze tato hra asi nic :-(

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #38 kdy: 20 Leden 2013, 23:46:19 »
ahoj, mam Gigabyte GV-R667D3-2GI, AMD Radeon HD 6670 a vzdy se mi ukaze, ze spousti hru. pak to blikne a spadne. Paradoxne kdyz sem uplne odinstaloval grafickou kartu, tak sem hru rozjel, ale zase mi ubuntu furt hazelo hlasku, ze nenainstalovany HW.
Takze tato hra asi nic :-(
Když to spustíš z terminálu
Kód: [Vybrat]
/usr/bin/steam %Utak to vypíše co?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #39 kdy: 21 Leden 2013, 14:17:43 »
Když jsem prvně instaloval steam, tak mi doporučil používat ovladače 310.xx, neb jsou čímsi vylepšené, měl jsem instalované poslední stabilní. Tuším, že mi to přes dodatečné ovladače nějak nabídlo, jestli je rovnou nechci nainstalovat, tak jsem souhlasil, rebootoval a po dlouhé době bylo temno :) . No abych to nenatahoval, v xorgu bylo klasicky "no screens found", tedy modul nebyl zaveden, v jiném logu mi to zase řvalo, že verze 310 je instalována, ale zavádí se 295.xx - problém byl v tom, že modul ovladače 310 se jmenuje nvidia_experimental_310.ko, kdežto stabilní verze byla tuším např. nvidia-304.ko (nebo tak nějak). Nejdřív jsem jej chtěl sprostě přejmenovat, ale nakonec jsem všechny dříve instalované moduly postupně odmazal ze všech kernelů pomocí

Kód: [Vybrat]
sudo dkms remove nvidia/295.2 --all
když nakonec zůstal pouze ten aktuální experimentální, systém normálně naběhl. Zvláštní. Soubory modulů jsou v /lib/modules/verze kernelu/update/dkms/, nebo alespoň u mě tomu tak je.
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Horan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #40 kdy: 21 Leden 2013, 21:06:44 »
Roman - ja pustim Steam, v poho. Prikaz co jsi poslal mi otevrel steam. Jak rikam, s tim nemam problem, ale se spustenim hry. At ze Steamu, nebo ze spoustece.

matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #41 kdy: 21 Leden 2013, 21:46:04 »
taky mi to nenaběhne... Jen černá obrazovka zvuk a pak pád (hry nikoliv celýho steamu) bez jakýkoliv hlášky.

na W8 běží v poho :)
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #42 kdy: 21 Leden 2013, 23:28:07 »
Roman - ja pustim Steam, v poho. Prikaz co jsi poslal mi otevrel steam. Jak rikam, s tim nemam problem, ale se spustenim hry. At ze Steamu, nebo ze spoustece.
Moc šancí nedávám, ale můžeš zkopírovat výpis z terminálu tedy?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #43 kdy: 21 Leden 2013, 23:29:31 »
taky mi to nenaběhne... Jen černá obrazovka zvuk a pak pád (hry nikoliv celýho steamu) bez jakýkoliv hlášky.

na W8 běží v poho :)
Je nám líto. Neznáme řešení(výrobce grafiky vina?).

Nevěš hlavu. Třeba se to časem vyřeší. Přijde nějakej kabrňák nebo se něco v systému pochlapí :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Triscal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 51
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #44 kdy: 22 Leden 2013, 10:44:55 »
Taky doufám.

matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #45 kdy: 22 Leden 2013, 15:03:27 »
samozřejmě, že to není chyba v Ubuntu :) Na tom mi vadí jenom Unity :)

Jsou jen dvě věci, kvůli kterým využívám M$ Win.: ESRI ArcGIS (Grass jsem nepochopil) a hry :)

HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

smart734

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #46 kdy: 31 Leden 2013, 19:42:38 »
Mam problem s TF2, ze kdyz se neco zacne dit, tak se mi to zacne lagovat, ale presne po 1,5 minute se to na 1 min odlagne a takhle to jde stale dokola. Ja si myslim, jestli mi nekde nepreteka cache, ale nevim, jak se mam zeptat googlu. Nicmene se tento problem u me vyskytuje i u jinych her, napr Planet Penguin Racer, kdyz hraju slozitou mapu s mnoha objekty. Jedina hra, ktera funguje bez problemu je Enemy Territory. Tento problem mam uz od verze 9.04, ale ted uz je to neunosne. HW: Procesor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz Grafika: GeForce GT 240 1G sdilene pameti RAM: 3G

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #47 kdy: 31 Leden 2013, 21:21:06 »
Děje se mi něco podobného. Začne to lagovat třeba na 30s a pak je klid. Teď zkouším nějaké další parametry. Projevuje se mi to ale nahodile a málo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

smart734

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #48 kdy: 01 Únor 2013, 16:21:54 »
Zkusil jsem zmenit detaily a vubec veskere nastaveni na low. Zadna zmena. Dale jsem zkusil sledovat, co PC dela behem hrani a z top vim, ze neswapuje.