Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde zapnout PC, co všechno se mohlo stát? Co s tím? [vyřešeno]  (Přečteno 1782 krát)

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
Zdravím,
Už delší dobu mi jednou za čas začal počítač jakoby rachtat/bručet, nevím, jak se vyjádřit.. Napadlo mě, že to může způsobovat třeba povolený větráček, tak jsem (blbec) sáhnul na větráček na procesoru (za běhu počítače) abych právě zjistil, jestli není povolený. Nebyl, ale když jsem zadělal kryt na své místo, uvědomil jsem si, že mi zamrzla obrazovka, zasekla se přehrávaná písnička, nereagovala ledka num-lock a nic. Tak jsem ho vypnul podržením tlačítka zdroje a teď, když se ho snažím znovu zapnout, větráčky se rozjedou, ale jinak se nic neděje..
Vážně jsem to podělal a teď nevím, co s tím. Za každou informaci a pomoc budu vděčný.
« Poslední změna: 01 Ledna 2013, 18:16:12 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Nejde zapnout PC, co všechno se mohlo stát? Co s tím?
« Odpověď #1 kdy: 01 Ledna 2013, 15:13:39 »
A co beep code? Nic nesignalizuju? Mas tam pc speaker?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2013, 15:18:31 »
A co beep code? Nic nesignalizuju? Mas tam pc speaker?
Nic nepípne. A nejsem si úplně jistej, jestli pípal předtím.. Jestli vůbec mám pc speaker nevím, nemůžu ho najít ani moc nevím kde by mohl být.. Můžu nafotit vnitřek case
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Ledna 2013, 15:39:34 »
Ak mas manual tak si najdi kde mas mat pc speaker pripojeny ak nemas hladaj manual na nete podla oznacenia dosky. Inak sa da iba poradit skusit prekontrolovat vsetky konektory alebo povytahovat a znova zasunut vsetky dosky.(ram, grafika ...)
« Poslední změna: 01 Ledna 2013, 15:41:10 od TIBOR »
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
« Odpověď #4 kdy: 01 Ledna 2013, 17:10:11 »
Dobrá, tedy, na netu jsem našel manuál s plánkem základní desky. PC speaker tam opravdu je, ale nevybavuji si, jestli dříve pípal.
Řekl jsem si, že jsem dlouho nečistil počítač od prachu, a to může být tím. Tak jsem ho odpojil od proudu, opatrně vysál vysavačem a když jsem znova zapojil zdrojový kabel, zablesklo se, zasmrdělo něco spáleného a vypadly pojistky v celém bytě. Zítra se tedy stavím v servisu a budu jen doufat..
Díky za ochotu, Tibor

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Ledna 2013, 17:16:56 »
Nuz co, suciastky starnu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.