Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi Hotspot z notebooku problém s připojením dalších zařízení  (Přečteno 3792 krát)

robert.ha

• Návštěvník
Dobrý den, dovoluji si Vás požádat o radu. Používám notebook Acer Aspire 3610 a na něm aktuální Ubuntu. Na internet jsem se bez jakýchkoliv problémů přihlašoval přes wi-fi. Tento týden jsem si nechal udělat klasický rozvod internetu prostřednictvím kabelu. Notebook se připojí, vše je ok. Udělal jsem si podle návodu z notebooku Hotspot klasickým způsobem Nastavení systému -  Síť - Bezdrátové - Použít jako přístupový bod. Bod se vytvoří vše vypadá úplně normálně nicméně žádné zařízení předmětnou vytvořenou síť nenašel natož aby se připojil. Když odpojím kabel notebook se k wifi připojí sám bez problémů. Prosím Vás pěkně nevíte náhodou kde by mohl být problém? Zprovoznění wifi hotspotu by mi opravdu moc pomohlo. Děkuji Vám za jakoukoliv radu! Přeji hezký den a vše nej do nového roku!

unkabunka

• Aktivní člen
  • *
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.

robert.ha

• Návštěvník
Re:wifi Hotspot z notebooku problém s připojením dalších zařízení
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2013, 15:56:38 »
Tak jsem postupoval přesně podle videa, všechno se nastavilo naprosto přesně - návod je opravdu bezvadný, nicméně jsem tam, kde jsem byl. V PC to vypadá jako že se síť vytvořila (ikonky a podobně)  viz. video, ale nic :o( Už jsem z toho opravdu nešťastný, nemáte prosím někdo nějakou další radu? Děkuji Vám moc za snahu, moc si toho vážím!

unkabunka

• Aktivní člen
  • *
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2013, 16:21:39 »
Jen takovej blbej dotaz.Máš ten noťas připojenej LAN kabelem?

robert.ha

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2013, 16:45:10 »
Ano samozřejmě :O) je připojen LAN kabelem.

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Ledna 2013, 18:58:36 »
A jaké zařízení chceš přes zmíněný hot-spot přípojit? Ubuntu vytváří standardně hot-spot v režimu ad-hoc, což například androidí telefony neumí najít ani připojit...
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

robert.ha

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Ledna 2013, 19:27:45 »
Zkoušel jsem to s notebookem OS Windows 7, ale primárně bych to potřeboval právě pro tablet a tel. s Androidem 4.1 Samsung SIII. Byla by nějaká možnost jak to řešit? Velmi ocením jakoukoliv radu. Děkuji předem. Ještě bych chtěl poznamenat, v tom nastavení jsou možnosti AdHoc i Infrastruktura.
« Poslední změna: 05 Ledna 2013, 19:34:51 od robert.ha »

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Ledna 2013, 21:13:36 »
Strýček google mi našel třeba tohle...

http://askubuntu.com/questions/180733/how-to-setup-a-wi-fi-hotspot-access-point-mode

...nevím, jestli ti to pomůže, ale vypadá to slibně.
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

robert.ha

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Ledna 2013, 01:07:27 »
Návod je to pěkný a celkem srozumitelný, nicméně postupoval jsem přesně podle něj a dosáhl jsem pouze toho, že teď ta wifi nereaguje vůbec :O( jediný rozdíl v tom co je psáno na webu na adrese kterou jsi napsal je že vyžadují driver nl80211 (ath9k) já mám mac80211 (ath5k). Na netu jsem našel několik dalších podobných návodů, které se liší pouze v detailech jinak jsou stejné nikde jsem nenašel informaci o tom, že by to měl být problém. Nepohnul jsem se ani o píď. Jediná věc, kterou jsem vlastně zjistil je ta, že nemám nastavené automatické zálohování a tudíž vlastně nemůžu tu věc :O) uvést do původního stavu. Prostě věčný smolař. Ještě že mám ten kabel jinak bych tady už asi lezl po zdi :O( Pokud to tedy shrnu, posunul jsem se o velký kus zpět. wifi nic nenajde a vlastně se zdá že teď nefunguje vůbec :O( ach jo. Pokud mi někdo poradí budu vděčný. Přeji hezký večer.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.